چه چیزی در سبک RTM باعث می شود ریسک به ریوارد و هم وین ریت بالا داشته باشیم؟
RTM یک سبک پرایس اکشنی بوده و می توان گفت یکی از دقیق ترین و کامل ترین سبک ها تا به حال بوده است، با RTM شما دیگر نیازی به اندیکاتور یا الگوی خاص یا یک ستاپ خاصی ندارید و می توانید بازار را از هر تایم فریمی که می خواهید شروع کرده و تحلیل کنید، چه در تایم فریم های بلند مدت مثل یک روزه،هفته ای و چه در تایم فریم های کوتاه مدت مثل پنج دقیقه،یک دقیقه و حتی ثانیه ای می توانید از RTM استفاده بکنید و فرقی هم ندارد چه بازار کریپتو، چه فارکس و چه بازار بورس ایران در هر بازاری کاربرد دارد و به این دلیل که در هر تایم فریمی در هر بازاری دلیل حرکت قیمت عرضه و تقاضا است و سبک RTM هم نواحی عرضه و تقاضا در بازار را برایتان مشخص می کند. جهت درک بیشتر این موضوع تا آخر مقاله چه چیزی در سبک RTM باعث می شود ریسک به ریوارد و هم وین ریت بالا داشته باشیم؟همراه تبریز فایننس باشید.
در ابتدا باید معنی و مفهوم کلمه وین ریت را درک بکنیم. وین ریت به معنی احتمال برد است مثلا از میان چند تا معامله شما سود می کنید، چند معامله به تارگت می خورد این درصد سود را وین ریت می گویند.
ومعنی کلمه ریسک به ریوارد یعنی اینکه شما به ازای چه مقدار ضرر یا چه مقدار ریسک می توانید سود بردارید به عنوان مثال شما در یک معامله می توانید یک درصد ضرر کنید حد استاپلاس (SL) یک درصد باشد و سودتان 5 درصد باشد یعنی ریسک به ریوارد معاملتان R/R:5 می باشد.
برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفع ای فقط کافی است در دوره پرایس اکشن RTM تبریز فایننس شرکت کنید
چه چیزی باعث می شود در RTM ریسک به ریوارد و هم وین ریت بالا داشته باشیم؟
در سبک RTM اول لگ لایو بازار را در هر تایم فریمی که باشد بررسی می کنیم که ابتدا یا انتهای لگ یا همان موج آخر چه اتفاقی رخ داده است. اف او (fo) کرده یا اینگولف (eng) کرده است، که بحث اینگولف و اف او را در مقاله آموزش رایگان پرایس اکشن RTM مفصل توضیح داده ایم.
مثلا اگر بازار fo کرده باشد و از پایین eng، ما می دانیم که قیمت قرار است قبل از دادن سقف جدید، کف جدید بدهد و بعد از درک این موضوع ما می توانیم از همین نقطه سل (sell) زده و استاپمان را در بالای قله قرار بدهیم و تارگت حداقلمان را را در کفی که اینگلف کرده قرار بدهیم ولی در این حالت معامله به احتمال زیاد وین ریت خوبی به ما ندهد پس برای بهتر جواب گرفتن ، داخل همان لگ لایو بازار که قیمت قرار است بالا برود قبل از زدن سقف ریزش کند. پس داخل همان لگ، نواحی دارای سفارش یا اصطلاحا گره های معاملاتی دارای سفارش را توسط سواپ گیری و دنبال کردن انتقال سفارشات مشخص می کنیم مثلا یک گرهی در بالا داریم که ممکن است اوریجین (or) یا گره های دیگر که دارای سفارش هستند، آن گره ها را مشخص می کنیم و یک ناحیه ی خیلی کوچکی از آن لگ را برای آن مشخص می کنیم و معمولا ما با این کار عصاره آن لگ را در آوردیم مثلا از یک لگ صد پیپی یک ناحیه ده پیپی با پنج پیپی مشخص کردیم حالا ناحیه ای که مشخص کردهایم در پایین آن معامله فروشمان را می گذاریم (معامله sell limt) می گذاریم و در بالای آن ناحیه حد ضرر یا استاپلاسمان را می گذاریم و تارگتمان هم می شود کفی که اینگلف کرده است. حال الان ما در مقابل یک حد ضرر خیلی کوچک یک تارگت خیلی بزرگی داریم و نکته جالب این است که در بحث RTM می توانیم فراگتال را هم دخالت بدهیم یعنی در داخل همان باکس ده پیپی که از کل لگ درآورده بودیم را برویم تایم فریم های پایین تر وبه صورت گره های معاملاتی کوچک تری در بیاوریم که عملا عصاره آن باکس کلی است و بیایم باکس فراگتالی داخل گره بزرگ را معامله بکنیم و دوباره در زیر آن سل (sell) بزنیم و بالای باکس کوچک استاپلاس بگذاریم در این حالت شاید بتوانیم مثلا ریسک به ریوارد بالای 50 هم بگیریم از بازار.
پس با این کار ما می توانیم هم نقطه برگشت قیمت را مشخص کنیم که اینکار باعث می شود وین ریت بالایی داشته باشیم و معاملاتمان به صورت دقیق از ناحیه ای که سل زدیم و یا بای زدیم قیمت برگردد و معاملاتمان احتمال برد خیلی بالایی داشته باشد و معاملات دقیقی داشته باشیم. این کار را هم که به صورت فراکتالی عصاره لگ آن گره را در می آوریم باعث می شود یک ناحیه خیلی کوچکی برای معامله داشته باشیم (برای حدضرر داشته باشیم) و این کار ریسک به ریوارد ما را خیلی افزایش می دهد. به طور کلی در RTM ریسک به ریوارد 6-7-8 و شاید 10 یک چیز کاملا طبیعی است که می توانیم بیشتر از آن هم ریسک به ریوارد داشته باشیم اگر بیشتر فراگتالی روی چارت زوم کنیم و بیشتر ناحیه ای که مشخص کرده ایم دقیق بکنیم تا ناحیه کوچک تری به ما بدهد.
جمع بندی
تا اینجا متوجه شدیم که سبک RTM هم وین ریت بالایی به ما می دهد و هم ریسک به ریوارد بالایی ولی حتی اگر وین ریت پایینی داشته باشیم مثلا از سه معامله ای که انجام داده ایم یک معامله به تارگت برسد از آنجایی که ریسک به ریوارد های بالای ده در RTM وجود دارد همیشه برآیند مثبتی خواهیم داشت یعنی شما شاید در یک لگ دو الی سه گره پر سفارش پیدا کنید که ارزش معامله داشته باشد و از سه گره قیمت به گره آخر واکنش نشان بدهد یعنی شما ناحیه سل بگذارید یا بای بگذارید در دو معامله اول به استاپ بخورد و سومی قیمت را برگرداند و به تارگت بخورد در این حالت چون در معامله استاپ کوچکی به ما داده سودی که به شما می دهد کاملا ضرر دو معامله قبلی را جبران می کند و برآیندتان با RTM همیشه مثبت خواهد بود.
ولی شما با تمرین بیشتر و آموزش دقیق تر در سبک RTM می توانید هم ریسک به ریواردتان را افزایش بدهید و حتی بالاتر از 20،30 و هم وین ریتتان را حداقل به 80،90 درصد برسانید.
دیدگاهتان را بنویسید