تشخیص جهت حرکت قیمت با سبک RTM
سبک RTM
تشخیص دادن روند کاملا یک امر مهم در تحلیل کردن است چون وقتی شما می دانید که روند صعودی است یا نزولی، پس قطعا می دانید که باید در جهت روند معامله بکنید و در این حالت ریسک معامله شما کمتر می شود. وقتی که تشخیص دادید رورند صعودی می توانید به دنبال موقعیت های معاملات خرید یا buy باشید و یا وقتی که تشخیص دادید روند نزولی است می توانید به دنبال معاملات فروش یا sell باشید تا ریسک کمتری را در معامله تان داشته باشید و اگر هم معامله تان ضرر کردید امید بیشتری به برگشت معامله و سود ده بودن معامله تان داشته باشید.
بحث تشخیص روند در پرایس اکشن کلاسیک با بحث سبک RTM کاملا متفاوت است، در پرایس اکشن کلاسیک دره ها و قله ها بیشتر تشکیل دهنده روند هستند و هنگامی که دره های ایجاد شده بالاتر از دره قبلی است و عملا HL (higher low) داریم در این صورت می گویم روند صعودی است و در صورتی که قله های ایجاد شده پاین تر از قله قبلی است و اصطلاحا LH (lower higher) داریم می گویم که روند نزولی است، ولی در سبک RTM این مسئله کاملا متفاوت است. در سبک RTM بالا یا پایین بودن قله ها یا دره ها، شکل کندل ها، اندازه کندل ها، این موارد هیچ اهمیتی ندارد. در سبک RTM برای شروع تحلیل اولین کاری که انجام می دهیم این است که روند را تشخیص بدهیم و در جهت آن معامله باز کنیم، چگونه این کار را انجام می دهیم؟ اول لگ آخر بازار را (لگ لایو بازار) در هر تایم فریمی که قرار داریم بررسی می کنیم ابتدا و انتهای آن را، در صورتی ابتدا یا نتهای قیمت به ناحیه ای برخورد کرده بود که دارای سفارش بود و گره مهمی بود و سفارش آن محدوده مصرف نشده بود ما اصطلاحا این برخورد را fake out (fo) نام گذاری می کنیم و انتظار داریم این ناحیه رد نشود ولی درصورتی که ابتدا و انتهای لگمان به یک ناحیه ای برخورد کند که فاقد ارزش است یا اصطلاحا سفارش آن محدوده منتقل شده، مصرف شده و الان دیگر سفارشی ندارد آن محدوده در این حالت می گوییم که ingolf اتفاق افتاده یا (efo) اتفاق افتاده. وقتی ما در یک لگی از بالا fo داریم یعنی از بالا به یک گره معتبر و دارای سفارش برخورد شده و از پایین ingolf داریم یعنی از پایین به ناحیه ای در گذشته چارت برخورد شده که فاقد سفارس است یا سفارشات آن ناحیه مصرف شده، منتقل شده ما در این صورت می گویم در پایین ingolf داریم و انتظار داریم قیمت قبل از اینکه سقف جدید بدهد یعنی قبل از اینکه سطح fo را رد بکند اول سطح ingolf را رد بکند و کف جدید بدهد ما در این حالت متوجه این مسئله شدیم که روندمان نزولی است، اگر برعکس این مسئله اتفاق بیافتد مثلا از بالا ما ingolf داشته باشیم از بالا با ناحیه ای برخورد کرده باشیم که فاقد سفارش است و از پایین fo داشته باشیم و از پایین به ناحیه ای برخورد کرده باشد که به یک گره معتبر، یک گره دارای سفارش است در این حالت هم ما انتظار سقف جدید را داریم قبل از اینکه کف جدید داشته باشیم و انتظار روند صعودی را داریم. پس ما در سبک RTM با تشخیص fo و یا ingolf بودن ابتدا و انتهای لگ متوجه صعودی یا نزولی بودن روند می شویم.
تشخیص روند نزولی با سبک تکنیکال کلاسی و RTM
برای مطالعه بیشتر می توانید به مقاله قدرت قیمت در پرایس اکشن RTM مراجعه کنید.
حال ما قبل از درک مفهوم ingolf و fo باید بتوانیم اجزای FTR مشخص کنیم، مشخص کردن اجزای FTR است که به ما می گوید کدام گره ها دارای سفارش است، کدام گره ها اگر برخوردی به آن ها انجام بشود fo است و کدام گره ها فاقد سفارش است و اگر بخوردی به آن ها داشته باشیم ingolf محسوب می شود. پس قدم اول این است که ما اجزای FTR مشخص کنیم تا عصاره گره ها را تا نواحی دارای سفارش گره ها را، نواحی دارای سفارش چارت را تشخیص بدهیم که هنگام برخورد قیمت به گره های معتبر،گره های دارای سفارش یا گره های مصرف شده و فاقد سفارش متوجه ingolf یا fo لگمان بشویم.
اجرای FTR
حالت های استثنایی وجود دارد که ما وقتی لگ را بررسی می کنیم ممکن است از هردو طرف fo داشته باشیم یا از هر دو طرف ingolf داشته باشیم در این حالت چه اتفاقی می افتد؟ اگر از هر دو طرف fo داشته باشیم ابتدا باید یک بار دیگر نواحیمان را بررسی کنیم چون ممکن است اشتباها fo بودن یک سطح رو مشخص کرده باشیم ولی در صورتی که یک بار دیگر هم بررسی کردیم و مطمئن شدیم که از هر دو طرف fo داریم کاری که باید انجام بدهیم این است که کف و سقف ماژورتر یعنی کف و سقف قبلی را، لگ قبلی را بررسی کنیم مثلا اگر از یک طرف fo بود و از طرف دیگر ingolf بود ما میدانیم که fo ای که سطح ماژورترش ingolf است ابتدا آن fo رد می شود و آن fo اعتبارش کمتر است یعنی وقتی که ما از سطح fo داریم و از کف هم fo داریم لگ قبلی را، لگ ماژورتر را بررسی می کنیم می بینیم که از سقف ingolf داریم از کف fo داریم یعنی ما عملا از سمت بالا(سقف) یک fo و یک ingolf داریم و از سمت کف دو تا fo داریم در این حالت foهای سمت پایین قدرتشان بیشتر است و ما بیشتر انتظار سقف جدید را داریم بیشتر انتظار رد شدن fo سمت بالا را داریم. ما می دانیم که تارگت fo رد کردن یک سطح ingolf است یعنی زمانی که ما fo داریم اولین تارگتمان این است که سطح ingolf را قیمت رد کند.
حالت هایی وجود دارد که ما از هر دو طرف ingolf داریم ما می دانیم که وقتی ingolf داریم قرار نیست سقف و کف جدیدی داشته باشیم پس ابتدا ingolf ای قرار است سطحش رد بشود که با رد شدن آن سطح ingolf سمت مقابلش کف و سقف جدید نداده باشد یعتی مثلا ما از بالا ingolf داریم از پایین هم ingolf داریم الان در این صورت وقتی که ما در یک rally base rally قرار گرفتیم اگر اول سقف جدید رد بشود، سقف ingolf شده رد بشود در این صورت ingolf که در پایین انجام شده سقف جدید داد پس این امکان وجود دارد ابتدا باید ingolf کف رد بشود تا با زدن کف ingolf پایین (ingolf دوم) ما عملا دیگر کف جدید نخواهیم داشت و پس از زدن کف ingolf پایین قیمت دوباره بر می گردد و سقف ingolf بالا را رد می کند.
به طور کلی در بحث RTM شاید می شود گفت 60 یا 70 درصد غضیه تشخیص درست ingolf و fo بودن است و مهم ترین کاری که یک RTM کار انجام بدهد، مهم ترین مبحثی که باید روی آن تمرکز کند و یاد بگیرد این است که بتونه این ingolf و fo بودن پایین و بالا لگ خود را مشخص بکند
اگر می خواهید درآمد دلاری داشته باشید به سایت تبریز فایننس مراجعه کنید تبریز فایننس برگزار کننده دوره ارز دیجیتال ، فارکس ،پرایس اکشن RTM ، متاورس و بورس می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید