بهترین پلتفرم های تحلیل تکنیکال
- پلتفرم های تحلیل تکنیکال
- جی فارکس
- متاتریدر ۴
- مزایای متاتریدر 4
- معایب متاتریدر 4
- متاتریدر ۵
- مزایای نرم افزار متاتریدر 5
- معایب متاتریدر 5
- تریدینگ ویو (Tradingview)
- ویژگی های تریدینگ ویو
- سی تریدر (C trader)
- مزایا و معایب استفاده از سی تریدر
- مزایای سی تریدر
- معایب سی تریدر
- نینجا تریدر
- مزیت های پلتفرم نینجا تریدر
- کلام آخر
پلتفرم های تحلیل تکنیکال
فعالان بازار های مالی و تحلیلگران تکنیکال، از نرمافزارهای مختلفی جهت تحلیل تکنیکال سهام استفاده میکنند.در این مقاله قصد داریم تا به معرفی مهم ترین پلتفرم های تحلیل تکنیکال بپردازیم.این نرم افزار ها توسط شرکتهای متفاوتی طراحی و تولید می شوند، برای درک بهتر این موضوع تا اتنهای مقاله همراه تبریز فایننس باشید.
جی فارکس
جی فارکس (JForex) یک پلتفرمی شبیه به تریدینگ ویو است با این تفاوت که تمام امکانات آن رایگان است و می توانید همزمان چند عدد چارت بر روی پلتفرمتان داشته باشید در تایم فریم های مختلف و به اندازه ی دلخواه اندیکلتور به چارتتان اضافه کرده و استفاده کنید.
جی فارکس در بحث کریپتو فقط برای شما جفت دلاری می آورد چون این پلتفرم های تحلیل تکنیکال برای فارکس است و زمانی که بخواهیم با فارکس ترید کنید در واقع تحلیل هایتان را با این پلتفرم انجام می دهید. یکی از مزایای جی فارکس می توان بک تست و به رایگان بودن آن اشاره کرد.
متاتریدر ۴
این پلتفرم های تحلیل تکنیکال در سال ۲۰۰۵ توسط Meta Quotes راهاندازی شد و احتمالا شناختهشدهترین پلتفرم معاملاتی برای فارکس است. در مقایسه با سایر پلتفرمهای این لیست، متاتریدر ۴ بسیار ساده است و کار کردن با آن بسیار آسان است. همچنین این پلتفرم کاملا اوپن سورس است.
معاملات خودکار یک ویژگی بزرگ در این پلتفرم است و جامعه معاملاتی آن بسیار بزرگ است. این مساله به معاملهگرانی که علاقهای به کدنویسی ندارند کمک میکند تا بتوانند به راحتی یک برنامهنویس استخدام کنند. شما همچنین میتوانید با انواع رباتهای معاملاتی، اندیکاتورها و ابزارهای ترسیمی سیستم معاملاتی خود را پیادهسازی کنید.
این پلتفرم از زبان مخصوص خود یعنی MQL4 استفاده میکند که بسیار شبیه سی شارپ است. همچنین اگر بخواهید به تنهایی برنامهنویسی آن را یاد بگیرید، آموزشهای زیادی در دسترس است. این پلتفرم ۳۰ اندیکاتور تکنیکال و ۳۳ ابزار ترسیمی دارد اما تنها ۹ تایم فریم در خود جای داده است که از یک دقیقه تا یک ماه متغیر است. البته این میزان کافی است اما ممکن است تمام نیازهای شما را پوشش ندهد.
برخلاف سایر پلتفرمها، متاتریدر ۴ ماژولار نیست. یعنی نمیتوانید نمودار را روی دسکتاپ خود به صورت شناور داشته باشید. شما باید اندازه کل برنامه را کم کنید تا زمانی که به اندازه دلخواه خود برسید. متاتریدر ۴ مانند اکثر پلتفرمهای معاملاتی، فیدهای خبری و داده ها را منتشر میکند، با این حال طراحی این بخش چندان جذاب نیست و مشخص است که برای توسعه دهندگان ویژگی مهمی نبوده است.
مزایای متاتریدر 4
- دسترسی ساده به قیمت های جهانی .
- انجام آسان معامله و امکان ویرایش معاملات.
- تعیین حد سود و ضرر و ویرایش آن.
- اطلاعات بازار های مالی بین المللی را بصورت رایگان و در لحضه دارا می باشد.
- ارائه اطلاعات معاملات در تایم فریم های کوچک از یک دقیقه تا هفتگی و ماهیانه ٬ که برای نوسان گیری حائز اهمیت می باشد.
- دارای ابزار های تکنیکی زیادی از جمله فیبوناتچی و زوایای گن.
- نمایش سابقه قیمتی معاملات برای هر نماد در زمانهای گذشته و سالیان قبل .
- می توان اندیکاتور شخصی طراحی و به متاتریدر ۴ اضافه کرد.
- داشتن بانکی کامل از اندیکاتور ها.
- نمایش بالانس ، وضعیت معاملات و سابقه سفارشات.
- اعمال استراتژی معاملاتی بر روی داده های گذشته بصورت آزمایشی یا همان استراتژی تستر.
- دارای نسخه موبایل مخصوص اندروید و ios.
معایب متاتریدر 4
یقینا هر نرم افزاری در کنار مزایا یکسری معایب نیز دارد از این مقوله متاتریدر 4 نیز استثناء نیست. به چند مورد از معایب موجود در نرم افزار متاتریدر ۴ اشاره میکنیم.
- متاتریدر 4 بصورت پیشفرض شمارش الیوت را انجام نمی دهد.
- نرم افزار متاتریدر 4 بصورت پیشفرض الگو های هارمونیک را نشان نمی دهد.
- دیگر از سمت سایت ارایه دهنده بروز رسانی نمیشود.
- ضعف در بخش استراتژی تستر در نمایش اطلاعات دارد .
در دو مورد اول می توان این معایب را از طریق استفاده از اندیکاتور های حرفه ای برطرف کرد . اما بزرگترین عیب در متاتریدر 4 برای برنامه نویسانی میباشد که ربات های معاملاتی طراحی میکنند.
متاتریدر ۵
متاتریدر ۵، نسخه بهبود یافته متاتریدر ۴ است که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، اما نتوانست محبوبیت متاتریدر ۴ را تکرار کند. این در حالی که است متاتریدر ۵ پیشرفتهای مختلفی نسبت به نسخه ۴ داشته است. این عدم اقبال شاید به آن علت باشد که معاملهگران باتجربه به سختی حاضر به تغییر عادتهای خود میشوند.
این پلتفرم معاملات خودکار را ارائه میدهد، با این حال از زبان بهبود یافته خود یعنی MQL5 استفاده میکند. این مساله شاید یکی از دلایلی باشد که بسیاری از معاملهگران را دلسرد کرده است. چرا که آنها نیاز داشتند رباتهای معاملاتی خود را با زبان برنامهنویسی جدید به روز کنند.
متاتریدر ۵ دارای ۲۱ تایم فریم است که از تیک تا یک ماه متغیر است. ۳۸ اندیکاتور تکنیکال و ۶۸ ابزار ترسیمی نیز در دسترس است. این پلتفرم نیز مانند متاتریدر ۴ امکان معامله با یک کلیک و مستقیما بر روی نمودار را فراهم میکند.
اگرچه محبوبیت متاتریدر ۵ بسیار کمتر است، اما همچنان جامعه بزرگی از معاملهگران از آن استفاده میکنند که یعنی در صورت نیاز میتوانید به راحتی به کدنویس دسترسی داشته باشید. اگر از حسابهای مختلف برای استراتژی های مختلف استفاده میکنید، نگران نباشید، در متاتریدر ۵ میتوانید به راحتی حسابهای معاملاتی خود را تغییر دهید. همچنین این پلتفرم نیز دارای یک فید خبررسان است که باز هم چندان طراحی جالبی ندارد.
مزایای نرم افزار متاتریدر 5
- دسترسی ساده به قیمت های جهانی با سرعت بالاتر از متاتریدر ۴٫.
- انجام آسان معامله و امکان ویرایش معاملات بصورت حرفه ای تر.
- تعیین حد سود و ضرر و ویرایش آسان در متاتریدر 5.
- اطلاعات بازار های مالی بین المللی را بصورت رایگان و در لحضه دارا می باشد.
- ارائه اطلاعات معاملات در تایم فریم های کوچک از یک دقیقه تا هفتگی و ماهیانه ٬ که برای نوسان گیری حائز اهمیت می باشد.
- دارای ابزار های تکنیکی زیادی از جمله فیبوناتچی و زوایای گن.
- نمایش سابقه قیمتی معاملات برای هر نماد در زمانهای گذشته و سالیان قبل اما محدودتر از متاتریدر 4 .
- می توان اندیکاتور شخصی طراحی و به متاتریدر ۵ اضافه کرد.
- نمایش بالانس ، وضعیت معاملات و سابقه سفارشات.
- اعمال استراتژی معاملاتی بر روی داده های گذشته بصورت آزمایشی یا همان استراتژی تستر بصورت حرفه ای تر از متاتریدر 4
- دارای نسخه موبایل مخصوص اندروید و ios.
معایب متاتریدر 5
در نرم افزار متاتریدر 5 نیز یکسری معایب به چشم میخورد که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
۱: عدم وجود اندیکاتور و اکسپرتهای فراوان در آن به مانند متاتریدر 4.
۲: عدم وجود برنامه نویسان متعدد برای متاتریدر 5 بعلت تقاضای کمتر آن.
۳:آشنایی کمتر معامله گران با آن و تمایل بیشتر آنها به کار با متاتریدر 4.
از نظر ما برای تحلیل تکنیکال بهترین نرم افزار متاتریدر میباشد به همین جهت یک مقایسه در خصوص متاتریدر 4 و متاتریدر 5 انجام خواهیم داد تا بیشتر با تفاوت این دو آشنا شوید .
تریدینگ ویو (Tradingview)
به جرات میشود ادعا کرد که وب سایت Tradingview کامل ترین و سریع ترین پلتفرم برای دنبال کردن بازار کریپتو است. این وبسایت، یک شبکه اجتماعی عرضه کننده جداول و چارت های مختلف مبتنی بر فضای ابری است که تمامی معامله گران کریپتوکارنسی میتوانند از آن استفاده کنند.
وب سایت مورد نظر در اواخر سال ۲۰۱۱ به منظور تحلیل و اخبار بازار سهام راه اندازی شد؛ اما با جدی شدن فعالیت بازار ارزهای دیجیتال، تریدینگ ویو، تبدیل به یکی از پایگاه های همیشگی معامله گران بازار رمزارزهای دیجیتال شد. از ویژگی های خوبی که هنگام کار با تریدینگ ویو با آن مواجه میشوید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
ویژگی های تریدینگ ویو
این وبسایت خارق العاده، محبوب ترین منبع برای اکثر تریدرهای دنیاست. بهترین وبسایت های دنیا، بسیاری از اطلاعات خود را از این سایت دریافت میکنند و با اندکی تغییر انتشار میدهند. تریدینگ ویو چه امکاناتی دارد که موفق شده است به این جایگاه برسد؟ در ادمه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- امکان تحلیل بازار های متفاوت مالی به صورت همزمان
- اطلاعات دست اول و سرعت فوق العاده بالا
- امکان استفاده از بیشتر امکانات (امکانات مهم) بصورت رایگان
- مطالعه آخرین تحلیل ها و نظرات بهترین تریدر ها
- توانایی تبادل اطلاعات و ثبت نظر بین شما و سایر معامله گران (اکانت پرمیوم و پرو)
- امکان دنبال کردن تریدرهای فعال در این سایت و تبادل نظر با آن ها
- در صورت آنکه از حساب های غیر رایگان استفاده کنید، میتوانید تنظیمات تریدینگ ویو را طوری سفارشی کنید که در برخی موارد، هشداری برای شما از طریق ایمیل ارسال کند
- در این بستر مطالعاتی-تحقیقاتی، میتوانید بیشتر از هر منبع دیگری، اندیکاتور و اسیلاتور های متفاوت بیابید .برای ثبت نام در تریدینگ ویو میتوانید از طریق ایمیل خود به راحتی ثبت نام کنید. و این پروسه کاملا رایگان است.
سی تریدر (C trader)
سی تریدر یک پلتفرم معاملاتی فارکس به شمار می رود که بیشتر توسط کارگزاران ECN (شبکه ارتباطات الکترونیکی) مورد استفاده قرار میگیرد. نوع کاربری این پلتفرم آسان و راهبردی تلقی می گردد. از همین روی این ابزار دارای ویژگی هایی است که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد. ظاهر سی تریدر کمی شیک تر، مدرن تر و کاربردی تر است هرچند که برخی عقیده دارند بخاطر بازبودن وتوسعه متاتریدر، هیچ گاه نمیتواند جای متاتریدر را بگیرد، اما با این وجود طرفداران خود را نیز دارد.
مزایا و معایب استفاده از سی تریدر
قطعا پلتفرم سی تریدر نسب به سایر پلتفرم های دارای مزایا و معایب خاصی است که قبل از انتخاب آن باید به این نکتا توجه کنید ما در زیر به صورت تیتروار برخی از این مزایا و معایب سی تریدر را عنوان کردهایم:
مزایای سی تریدر
- استفاده رایگان
- وجود نسخه های کامل ویندوز، اندورید، آی او اس
- امکان شخصی سازی گرافیک
- سرعت بالا
- امکان کد نویسی calgo
معایب سی تریدر
- توسعه کم تر نسبت به متاتریدر
- عدم گستردگی ابزارهای معاملاتی در مقایسه با رقبا
نینجا تریدر
NinjaTrader LLC شرکتی است که در پشت پلتفرم های تحلیل تکنیکال NinjaTrader قرار دارد. این شرکت در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد و در دنور (ایالات متحده آمریکا) واقع شده است.NinjaTrader پلتفرم معاملاتی فعلی، Kinetick یک فید داده و NinjaTrader Brokerage، یک سازمان کارگزاری برای معاملهگران فارکس و آتی است.
بنابراین اگر بخواهید، میتوانید همه چیز را از یک حساب معاملاتی گرفته تا کارگزاری آنلاین از یک منبع واحد را به صورت توامان دریافت کنید. نسخه NinjaTrader 8 با قابلیتهای جدید و نوآورانه و پیشگامانه، سرمایهگذاران خصوصی را برای چالشهای روزانه بازارهای سهام و معاملات ارزی آمادهتر خواهد کرد.
NinjaTrader دارای ویژگیهای غربالگری و اسکنر سهام به همراه گزینههای برنامه نویسی در سی شارپ و ویژگیهای معاملات خودکار است. به نظر ما، نینجا تریدر در درجه اول برای معاملهگران فعال روزانه در نظر گرفته شده است که از نوشتن چند خط کد برنامه در سی شارپ، واهمهای ندارند.
در حالی که عملکردهای استاندارد آن بسیار محکم پیادهسازی شده اند، NinjaTrader فقط میتواند قدرت کامل خود را با برنامه نویسی استراتژیهای تجاری فردی توسعه دهد. در همین جا است که قدرت خاص نرمافزار معاملاتی به چشم میآید. از آنجایی که میتوانید سیستمهای معاملاتی کاملا خودکار را در آن ایجاد کنید، میتوانید به گونهای تنظیمات را انجام دهید که داراییتان طبق مشخصات و خواستههای شما در بازارها معامله شوند.
مزیت های پلتفرم نینجا تریدر
مزایای فوق العاده نینجاتریدر و برتری این پلتفرم در تجزیه و تحلیل بازار باعث شده است که این پلتفرم به یکی از برترین پلتفرم های فیوچرز تبدیل شود.
برای مثال، استفاده از NinjaTrader برای ترسیم نمودارهای پیشرفته، استراتژی بک تست گیری و شبیه سازی ترید بسیار مفید است.
یکی دیگر از برترین مزیت های نینجاتریدر بر سایر پلتفرم های فیوچرز Open source بودن این پلتفرم است. این ویژگی برای شرکت ها و موسسات این فرصت را فراهم می کند تا بتوانند نرم افزارها و ادونز های مد نظر خود را برنامه نویسی و طراحی کنند و بر روی پلتفرم نینجاتریدر اجرا کنند. به همین دلیل اندیکاتورها، ادونزها و نرم افزارهای زیادی برای پلتفرم نینجا تریدر طراحی شده و در حال حاضر قابل استفاده می باشند.
لازم به ذکر است که سایر پلتفرم ها دارای چنین مزیتی نمی باشند و شما برای ایجاد تغییر و اضافه نمودن یک اندیکاتور دیگر به آن پلتفرم ها، اینچنین آزادی عمل نخواهید داشت و باید منتظر آپدیت های سالانه آن ها باشید.
کلام آخر
بسیار سخت است که بگوییم بهترین یا قابل اعتمادترین پلتفرم های تحلیل تکنیکال فارکس کدام است، زیرا این امر به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. کاربر پسند بودن یک عامل مهم و کاملا شخصی است. بنابراین، تصمیمگیری در مورد اینکه کدام پلتفرم معاملاتی مناسب شما است، وابستگی زیادی به خودتان دارد.
اگر می خواهید درآمد دلاری داشته باشید به سایت تبریز فایننس مراجعه کنید تبریز فایننس برگزار کننده دوره های ارز دیجیتال ، فارکس ،پرایس اکشن RTM ، متاورس و بورس می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید