جفت ارزها در بازار فارکس
بازار فارکس یکی از انواع بازارهای سرمایهگذاری بینالمللی است که بر اساس خرید و فروش ارزها میتوان در آن فعالیت داشت. در بازار فارکس هیچ چیز جز ارز کشورهای مختلف خرید و فروش نمی شود؛ اما هیچگاه در بازار فارکس از مفهوم ارز استفاده نمیشود. بلکه به آنها لیست جفت ارزهای فارکس گفته میشود. در بازار فارکس ارزش یک ارز با ارز دیگری تعیین می شود و ارزها به صورت تکی مفهومی ندارند بلکه به صورت جفت ارز مبادله می شوند. حال جفت ارز در بازار فارکس به چه معناست؟ برای درک بیشتر این مفهوم تا انتهای مقاله همراه تبریز فایننس باشید.
بازار فارکس چیست؟
یکی از جنبه های منحصر به فرد بازار بین المللی این است که هیچ بازار مرکزی برای ارز خارجی وجود ندارد. در عوض، معاملات ارز به صورت الکترونیکی از طریق باجه (OTC) انجام می شود، به این معنی که همه تراکنش ها از طریق شبکه های کامپیوتری در میان معامله گران در سراسر جهان انجام می شود نه در یک صرافی متمرکز. این بازار 24 ساعت شبانه روز و پنج روز و نیم هفته باز است و ارزها در سراسر جهان در مراکز مالی مهم فرانکفورت، هنگ کنگ، لندن، نیویورک، پاریس، سنگاپور، سیدنی، توکیو و زوریخ معامله می شوند. تقریبا در هر منطقه زمانی، این بدان معناست که وقتی روز معاملاتی ایالات متحده به پایان می رسد، بازار فارکس دوباره در توکیو و هنگ کنگ آغاز می شود. به این ترتیب، بازار فارکس میتواند در هر زمان بسیار فعال باشد و قیمتها دائما در حال تغییر باشند. معامله گران ارز، (که به عنوان سفته بازان ارز نیز شناخته می شوند) ارزها را به این امید می خرند که بتوانند در آینده آنها را با قیمت بالاتری بفروشند. در مقایسه با حجم روزانه 200 میلیارد دلاری بورس نیویورک (NYSE)، بازار ارز با حجم مبادلات روزانه تقریبا 6.6 تریلیون دلاری کاملاً عظیم به نظر می رسد.
مفهوم جفت ارز در بازار فارکس
ارزها در برابر یکدیگر به صورت جفت ارز در بازار فارکس (Currency Pairs) معامله می شوند، ترکیب و جفتکردن دو ارز (ارز فیات مانند دلار، یورو، ریال و… و ارزهای دیجیتالی) به منظور انجام برخی معاملات بر پایه ارزش ارزهای جفت شده روشی مرسوم در معاملات بازارهای یادشده بوده است. هرکدام از این جفتها را یک جفت ارز مینامند. هر ارز در جفت به عنوان یک کد سه حرفی ذکر شده است. دو حرف اول نشان دهنده نام کشور و حرف سوم نشان دهنده نام واحد پول آن کشور است برای مثال USD مخفف دلار آمریکا و CAD برای دلار کانادا است.
تمام معاملات فارکس شامل خرید همزمان یک ارز و فروش ارز دیگر است. هنگامی که یک جفت ارز از یک کارگزار فارکس خریداری می کنید، ارز پایه را می خرید و ارز مظنه را می فروشید. برعکس، وقتی جفت ارز را می فروشید، ارز پایه را می فروشید و ارز مظنه را دریافت می کنید. جفت ارزها بر اساس قیمت های پیشنهادی (خرید) و درخواستی (فروش) قیمت گذاری می شوند. قیمت پیشنهادی قیمتی است که کارگزار فارکس در ازای مظنه یا ارز متقابل، ارز پایه را از شما خریداری می کند. درخواست (که پیشنهاد نیز نامیده می شود) قیمتی است که کارگزار ارز پایه را در ازای مظنه یا ارز متقابل به شما می فروشد.
جهت مشاهده و ثبت نام در دوره فارکس م[موعه تبریز فایننس بر روی لینک کلیلک کنید
نماد اختصاری ارزها در فارکس
جفت ارزها با نماد اختصاری مشخص میشوند. نمادها علایمی اختصاری هستند که توسط سازمان استاندارد جهانی (ISO) برای نشان دادن ارزها، کالاها و شاخصها تعیین شده اند. نمادهایی که در بازار فارکس ارزها را معرفی میکنند، معمولا از سه حرف تشکیل شده اند. معمولا دو حرف اول از علامت اختصاری کشور مربوطه و حرف سوم، از حرف اول ارز مربوطه گرفته شده است
دلار ایالات متحده امریکا | United States Dollar | USD |
یورو اتحادیه اروپا | European Union Euro | EUR |
ین ژاپن | Japanese Yen | JPY |
پوند انگلستان | Pound Sterling | GBP |
فرانک سوئیس | Swiss Franc | CHF |
دلار استرالیا | Australian Dollar | AUD |
دلار کانادا | Canadian Dollar | CAD |
یک اونس طلا | Gold ounce | XAU |
یک اونس نقره | Silver ounce | XAG |
جفت ارزهای اصلی و فرعی
در بازار فارکس جفت ارزهای فعال به دو دسته ارزهای فرعی و اصلی تقسیمبندی میشوند.
جفت ارزهای اصلی (Major Currency)
به جفت ارزهایی که در یکی از طرفین آن دلار آمریکا وجود دارد، جفت ارز اصلی گفته میشود. بیشترین معاملات بازار فارکس بر روی جفت ارزهای اصلی انجام میشود دلیل آن این است که دلار آمریکا یکی از قدرتمندترین ارزهای بین المللی است، که از ارزش و جایگاه بالایی برخوردار است. چرا که استفاده از دلار در کل دنیا رواج بیشتری دارد و سرمایههای اساسی دولت ها، توسط این ارز پشتییبانی میشود. همچنین احتمال نقد شوندگی ارز دلار بالاتر از سایر ارزها است و در هر زمانی امکان تبدیل آن به پول رایج و قابل استفاده مکانپذیر است. از مهمترین جفت ارزهای اصلی میتوان جفت ارزهای زیر را نام برد:
- EUR/USD یورو / دلار آمریکا
- USD/JPY ین ژاپن / دلار آمریکا
- GBP/USD پوند انگلیس / دلار آمریکا
- USD/CHF فرانک سوئیس / دلار آمریکا
- USD/CAD دلار کانادا / دلار آمریکا
- AUD/USD دلار آمریکا / دلار استرالیا
- NZD/USD دلار آمریکا / دلار نیوزلند
از آنجایی که در جفت ارزهای اصلی، دلار وجود دارد، مبادلات توسعه یافتهتر و حجم معاملات بالاتر است، بنابراین سوددهی معاملات این جفت ارزها به مراتب بالاتر از سایر ارزها است.
جفت ارزهای فرعی یا متقاطع (Cross Rate)
در صورتی که در جفت ارزها دلار آمریکا وجود نداشته باشد (چه به عنوان ارز پایه و چه به عنوان ارز دوم)، آن جفت ارز، جفت ارز فرعی گفته میشود. هرچند جفت ارز های اصلی نسبت به جفت ارزهای فرعی از مزایای بیشتری برخوردار هستند، اما دلیلی بر این نیست که جفت ارزهای فرعی سودده نیستند. نمیتوان به دلیل فرعی بودن جفت ارزها، آنها را کنار گذاشت. بلکه یک معاملهگر موفق از هر فرصتی در هر ارزی برای کسب سود استفاده میکند. جفت ارزهای زیر نمونههایی از جفت ارزهای فرعی هستند:
- EUR/JPY ین ژاپن / یورو
- GBP/CHF فرانک سوئیس / پوند انگلیس
- AUD/CAD دلار کانادا / دلار استرالیا
- GBP/JPY ین ژاپن / پوند انگلیس
- EUR/GBP پوند انگلیس / یورو
- GBP/CAD دلار کانادا / پوند انگلیس
- CHF/JPY ین ژاپن / فرانک سوئیس
- EUR/AUD دلار استرالیا / یورو
- NZD/JPY ین ژاپن / دلار نیوزیلند
بهترین جفت ارزهای بازار فارکس
بازار فارکس بزرگترین بازار بین المللی با حجم معاملات بالایی است که جفت ارزهای زیادی در این بازار معامله میشوند. معامله گرانی که وارد این بازار میشوند با تعداد زیادی جفت ارز برای معامله مواجه هستند. از این رو آنها به دنبال جفت ارزهایی هستند که سود بیشتری را در معاملات برای آنها فراهم کند. به طور کلی نمیتوان در این بازار جفت ارزی را به عنوان بهترین و سوددهترین جفت ارز معرفی نمود. چرا که سبک و استراتژی معاملاتی هر تریدری با تریدر دیگر متفاوت است. همچنین میزان ریسکی که هر تریدر میتواند تحمل کند نیز در نوع جفت ارزی که برای معامله انتخاب میکند تاثیر گذار است.
به طور کلی در بازار فارکس ۷ ارز وجود دارند که نسبت به سایر ارزها از محبوبیت بیشتری در بین معامله گران بازار فارکس برخوردار هستند:
- دلار آمریکا (USD)
دلار آمریکا در بازار فارکس که با نماد اختصاری USD شناخته میشود به جهت رنگ سبز اسکناسهایش به نام Greenback مشهور است.
- یورو (EURO)
یورو در بازار فارکس با نماد اختصاری EURO شناخته میشود، به جهت فیبر پلیمری موجود در اسکناسهای آن به نام Fiber نیز مشهور است.
- پوند انگلیس (GBP)
پوند انگلیس در بازار فارکس با نماد اختصاری GBP شناخته میشود. یورو به دلیل اینکه از فلز نقره مشتق شده است، با نام Sterling نیز شناخته میشود.
- فرانک سوئیس (CHF)
فرانک سوئیس در بازار فارکس با نام اختصاری CHF شناخته میشود. فرانک سوئیس با نام Swissy نیز معروف است.
- دلار کانادا (CAD)
دلار کانادا در بازار فارکس با نماد اختصاری CAD شناخته میشود. به دلیل وجود نماد پرنده بر روی اسکناسهای دلار کانادا با نام Loonie نیز شناخته میشود.
- دلار استرالیا (AUD)
دلار استرالیا در بازار فارکس با نماد اختصاری AUD شناخته میشود و با نام Aussie نیز معروف است.
- دلار نیوزیلند (NZD)
دلار نیوزیلند در بازار فارکس با نماد اختصاری NZD شناخته میشود. به جهت وجود تصویر پرنده بومی بر روی اسکناسهای آن با نام Kiwi نیز شناخته میشود.
کلام آخر
بازار فارکس بازار بین المللی بزرگی است که عمده معاملات آن بر پایه تبادل ارزها صورت میگیرد. ارزها به صورت جفت ارز با یکدیگر مبادله میشوند. به جفت ارزهایی که در آنها دلار آمریکا حضور دارد، جفت ارزهای اصلی گفته میشود. از آنجایی که دلار آمریکا در اقتصاد جهان تاثیر زیادی دارد از این رو جفت ارزهای اصلی که دلار آمریکا در آن حضور دارند، حجم معاملاتی بالایی داشته و نقد شوندگی بالایی دارند. از این رو این جفت ارزها نسبت به سایر جفت ارزها از قدرت سوددهی بالایی برخوردار هستند و بهترین جفت ارز برای معامله خواهند بود.
اگر سوالی یا پیشنهادی دارید میتوانید با ما در میان بگذارید تماس: 09389635840
دیدگاهتان را بنویسید