معیارهای تحلیل فاندامنتال (Fundamental) چیست؟
تجزیه و تحلیل فاندامنتال یا همان بنیادی ارز دیجیتال شامل بررسی عمیق اطلاعات موجود در مورد یک دارایی مالی است. هدف از تحلیل بنیادی این است که به این نتیجه برسید که ارزش دارایی شما چقدر است؟ بعد از تحلیل و بررسی، می توانید از بینش های خود برای اطلاع از موقعیت های معاملاتی خود استفاده کنید. معامله دارایی ها به اندازه نوسانات ارزهای رمزنگاری شده به مهارت خاصی نیاز دارد. داشتن استراتژی، درک دنیای وسیع معاملات و تسلط بر تجزیه و تحلیل فنی، می تواند به عنوان راه حلی برای انجام معاملات باشد. حال ما در اینجا قصد داریم برای شما از معیارهای تحلیل فاندامنتال سخن بگویم پس تا انتهای این مقاله همراه تبریز فایننس باشید.
تحلیل فاندامنتال (Fundamental) چیست؟
تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی، ارزش ذاتی یک دارایی را تعیین میکند. ارزیابی اطلاعات زیربنایی در مورد یک پروژه ارز دیجیتال به ما کمک میکند تا تشخیص دهیم ارزش یک دارایی از حد واقعی آن کمتر یا بیشتر است. همانطور که می دانید، بازارهای ارزهای دیجیتال، نوسانات زیادی دارند. حتی ارزهای معتبری مانند بیت کوین و اتریوم هم از این نوسانات در امان نیستند. بنابراین زمانی که میخواهیم در یک ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنیم باید بدانیم که پول خود را روی چه پروژهای با چه اهدافی سرمایه گذاری کردهایم. این اساس هر نوع سرمایه گذاری است.
انجام تحلیلهای فاندامنتال و بنیادی به سرمایه گذاران غیر تکنیکال و معامله گران با تجربه کمک میکند تا با اطمینان بیشتری در بازار معامله کنند. با استفاده از تحلیل فاندامنتال(fundamental analysis) امکان استفاده از استراتژیهای آگاهانه با شانس سود آوری بهتر نیز بیشتر خواهد شد.
مزایا و معایب تحلیل فاندامنتال
سرمایهگذاران بسیار زیادی در سراسر جهان از این مدل تحلیلی برای ارزیابی ارزهای دیجیتال کمک میگیرند اما در مقابل برخی نیز هستند که از روشهای دیگر برای بررسی وضعیت بازار استفاده میکنند. آن چه که مشخص است این است که تحلیل بنیادی یا فاندامنتال نیز مانند روشهای دیگر دارای مزایا و معایبی است که در ادامه برخی از آنها را برای شما ذکر کردهایم:
مزایای تحلیل فاندامنتال
- در فهم و درک کلی بازار ارز دیجیتال بسیار موثر است.
- این مدل تحلیلی یکی از روشهای محبوب تحلیل برای سرمایهگذاری بلند مدت در حوزه ارزهای دیجیتال است.
- عوامل موثر برای پیشبینی قیمت ارزهای دیجیتال در این مدل تحلیلی در نظر گرفته میشود.
معایب تحلیل فاندامنتال
- سرمایهگذار برای درک درست از وضعیت بازار باید از تمام فاکتورهای تأثیرگذار بر قیمت ارزهای دیجیتال با خبر باشد. این امر، مستلزم تحقیق و مطالعه زیاد است.
- امکان برداشت اشتباه از برخی عوامل موثر در این مدل تحلیلی وجود دارد.
- تحلیل فاندامنتال زمانبر است. با توجه به اینکه این تحلیل به بررسی همهجانبه عوامل مختلف نیاز دارد، مستلزم صبر و حوصله بسیار است.
معیارهای تحلیل فاندامنتال
ما بررسی تحلیل فاندامنتال و مزایا و معایب آن پرداختیم حال در این قسمت قصد داریم در مورد معیارهای تحلیل فاندامنتال براتان ذکر کنیم:
وایت پیپر
یکی دیگر از مواردی که در تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی به آن پرداخته میشود، وایت پیپر یک پروژه است. به شدت توصیه میشود که قبل از سرمایه گذاری، وایت پیپر هر پروژه را مطالعه کنید. این یک سند فنی است که یک نمای کلی از پروژه ارزهای دیجیتال به ما میدهد. یک وایت پیپر خوب باید اهداف شبکه را مشخص کند و در حالت ایدهآل بینشی در مورد موارد زیر به ما بدهد: این یک سند فنی است که یک نمای کلی از پروژه ارزهای دیجیتال به ما میدهد. یک وایت پیپر خوب باید اهداف شبکه را مشخص کند و در حالت ایدهآل بینشی در مورد موارد زیر به ما بدهد:
- فناوری مورد استفاده (آیا منبع باز است؟)
- مورد(های) استفاده ای که قصد دارد به آنها رسیدگی کند
- نقشه راه برای ارتقاء و ویژگی های جدید
- طرح عرضه و توزیع کوین یا توکن
مقیاس پذیری
مقیاس پذیری در بلاکچین به توانایی سیستم و شبکه برای انجام امور بهطور مطلوب و کارآمد در زمان شلوغی شبکه گفته میشود. بنابراین منظور از افزایش مقیاس پذیری در بلاک چین افزایش توانایی بلاک چین برای انجام تراکنشهای بیشتر با سرعتی بالاتر است. البته لازم به ذکر است که مقیاس پذیری در بلاک چین تنها به افزایش تعداد تراکنشها در ثانیه(Transactions Per Second |TPS) محدود نمیشود. بنابراین ممکن است بلاکچینی TPS بالایی داشته باشد ولی نهایی شدن تراکنش بسیار زمانبر باشد.
مارکت کپ(Market Cap)
مارکت کپ نمایانگر ارزش یک شبکه است. این ارزش از طریق ضرب قیمت فعلی در تعداد کوین های در گردش یک ارز دیجیتال بهدست می آید. هر چقدر ارزش بازار یا مارکت کپ یک ارز دیجیتال بیشتر باشد، نشان دهنده معتبرتر بودن آن و احتمالاً نوسانات کمتر است.
در واقع یک ارز دیجیتال با مارکت کپ بالا، زیرساخت قوی تری دارد. با وجودی که مارکت کپ یک معیار بنیادی خوب برای ارزیابی یک پروژه رمز ارز است، همانطور که گفتیم با توجه به اهمیت مبحث، برای توضیح بیشتر باید بگویم که در کل، به باور سرمایه گذاران، یک ارز دارای مارکت کپ پایین، پتانسیل رشد بالایی دارد. اما ارزش بازار بالا نیز می تواند به معنای ساختار قدرتمند تر و پایداری بیشتر باشد.
مارکت ولیوم(market volume)
حجم (volume) یا حجم معاملات (market volume) ، تعداد واحدهای معامله شده یک رمز ارز در بازار در یک بازه زمانی معین است. در واقع مارکت ولیوم (market volume) حجم پول هایی است که در یک بازه زمانی مشخص ، معمولا ۲۴ ساعت ، دست به دست شده اند. به عبارت دیگر، حجم معاملات ۲۴ ساعته یک ارز رمزنگاری شده، میزان خرید و فروش یک سکه در طول یک روز است. زمانی که مبادلات به صورت فعالانهتر انجام میشوند، حجم معاملات بالاست و وقتی که مبادلات کمتری بین خریدار و فروشنده انجام میشود، حجم معاملاتی نیز پایین است.
Circulating Supply
اصطلاح عرضهی در گردش (Circulating Supply) به تعداد کوینها یا توکنهایی که بهشکل عمومی در دسترس و در گردش هستند اشاره دارد. به عبارت دیگر، تعداد واحد ارزهای دیجیتال که به شکل عمومی عرضه شده و در گردش است را Circulating Supply میگویند. با گذشت زمان، عرضهی در گردش یک ارز دیجیتال ممکن است کاهش یا افزایش یابد.
Maximum Supply
حداکثر عرضه به حداکثر تعداد سکهها یا توکنهایی اشاره دارد که برای یک ارز دیجیتال ایجاد میشود. در واقع، تمام تعداد یک رمزارز است. وقتی که یک کوین به تعداد حداکثر عرضه خود برسد، دیگر آن رمزارز نمیتواند بیشتر تولید یا استخراج شود.
کلام آخر
از تحلیل فاندامنتال در سرمایه گذاری های میان مدت و بلند مدت استفاده میکنند، یک تریدر موفق برای افزایش بازدهی در سرمایه گذاری بلند مدت، بهتر است که آنالیز بنیادی را بشناسد. داشتن ذهن باز در هنگام ترید کردن میتواند بازدهی و شانس موفقیت شما را افزایش دهد. با اطلاع از فنون مورد استفاده در تحلیل بنیادی میتوانید ریسک معاملاتتان را به میزان قابل توجهی کاهش دهید و با اعتماد به نفس بیشتری ترید کنید.
همراهان گرامی جهت مشاهده اخبار بروز ارز دیجیتال و فارکس می توانید به وبسایت تبریز فایننس مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید