چگونگی مهار ابرتورم دغدغه اقتصاد دانان ایران
تورم مزمن در اقتصاد ایران باعث شده که برخی کارشناسان نسبت به وقوع ابرتورم در کشور هشدار دهند. اما سوال این است خطر وقوع ابرتورم در اقتصاد ایران چقدر جدی و حیاتی می باشد؟
در همین خصوص یکی اقتصاد دان ایرانی اقای هاشم پسران، در رابطه با ابر تورم ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: جلوگیری از وقوع ابرتورم یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید در دستورکار سیاستگذار قرار بگیرد. حتی استیو هانکه، اقتصاددان آمریکایی و استاد دانشگاه جانز هاپکینز، در آخرین محاسبات خود از تورم کشورها، نرخ تورم سالانه ایران در ژانویه 2023 را 95 درصد محاسبه کرده که این رقم تقریبا دو برابر آمارهای رسمی اعلام شده در داخل کشور است.
اقتصاد کشورهای دچار ابرتورم
مولودی یکی دیگر از اقتصاد دانان کشور درباره احتمال وقوع ابرتورم در اقتصاد ایران گفت: اگر ما نتوانیم رشد اقتصادی که لازمه آن برداشته شدن تحریمهاست به اقتصاد ایران بازگردانیم، متاسفانه با این روند، نقدینگی 30 تا 40 درصدی که در اقتصاد ما وجود دارد به سمت تورمهای بالاتر و سپس ابرتورم حرکت میکنیم. همچنین عوامل سیاسی و بینالمللی و ریسکهای جدید نیز میتوانند به این روند سرعت ببخشند.
او در ادامه توضیح داد: ما در حال حرکت به سمت تورمهای بالاتر هستیم اما نمیتوان گفت که دقیقا چه زمانی وارد شرایط ابرتورمی میشویم. با این وجود ما از سال 97 تا الان، تورمهای بالای 40 درصد داشتیم و امسال تورم به نزدیک 50 درصد میرسد.
سیاست اقتصادی برای مقابله با تورم وجود ندارد
این اقتصاد دان در ادامه به علت تورم کنونی در اقتصاد ایران پرداخت و بیان کرد: سه رویکرد مهم در مورد تورم وجود دارد، تورم ناشی از فشار عرضه، تورم ناشی از فشار تقاضا و تورم ساختاری. در ایران مخلوطی از این موارد وجود دارد اما چیزی که خطرناک و ناراحتکننده است، افزایش شدید حجم پول و نقدینگی در ایران با وجود بزرگ نشدن ظرفیت اقتصاد کشور است که سیاست درستی هم برای مقابله با این موضوع وجود ندارد.
همراهان گرامی شما می توانید برای مشاهده اخبار بروز ارزهای دیجیتال و فارکس به وبسایت تبریز فایننس مراجعه کنید.
اگر سوالی یا پیشنهادی دارید میتوانید با ما در میان بگذارید تماس: 09389635840
دیدگاهتان را بنویسید