تبریز فایننس

ریسک های سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال کدام اند ؟

ریسک های سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال : آشنا بودن با قواعد بازی، شما را در موقعیت بهتری نسبت به بقیه قرار می دهد. خطراتی که در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد، از چند منبع مختلف ناشی می شود که در ادامه با آنها آشنا می شوید.

 

ریسک های سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال و خطر هایپ و احساسات

 

غرق شدن در رویای یک شبه ثروتمندشدن، خرید ماشین یا خانه مورد علاقه تان با سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، به نتایجی که انتظار دارید، ختم نمی شود. دلیل اصلی اینکه هیجان و احساسات کاذب در ارزهای دیجیتال بسیار بالاست، اغلب به ناآگاهی مردم درباره چیزهایی که خریده اند، برمی گردد.

 

 

بیشتر افرادی که درگیر هیجانات کاذب می شوند و ضرر شدیدی را تجربه می کنند، برای سرمایه گذاری تنها به حرف دیگران اتکا کرده اند. در سال ۲۰۱۸ پس از چند ماه سقوط هولناک، خیلی زود سرمایه گذاران فهمیدند بسیاری از پروژه هایی که در آنها سرمایه گذاری کرده اند، آن چیزی نبوده که فکر می کردند.

 

 

در دنیای ارزهای دیجیتال اصطلاحات رایجی برای برخی احساسات هیجانی افراد وجود دارد. در مورد از مهم ترین این احساسات را در ادامه توضیح داده میشوند.

 

فومو

 

اصطلاح «فومو» از حروف اول عبارت «ترس جاماندن» گرفته شده است. فومو زمانی رخ میدهد که جهش عظیمی برای ارزهای دیجیتالی که در آنها سرمایه گذاری نکرده اید، اتفاق می افتد و برای اینکه از سود جا نمانید، شروع به سرمایه گذاری در چیزی می کنید که هیچ شناختی از آن ندارید. این کار را نکنید!

 

چیزی که قیمتش بالا می رود، پایین هم خواهد آمد. در زمان های رشد شدید، ابتدا درباره ارز دیجیتال مورد نظر خود شناخت به دست بیاورید و اگر ارزش سرمایه گذاری ای در آن مشاهده کردید، صبر کنید تا هیجان فروکش کند و سپس اقدام به خرید کنید.

 

 

 

فاد

اصطلاح «فاد» نیز از ابتدای کلمات «شک، عدم قطعیت و تردید» گرفته شده است. این احساس زمانی به وجود می آید که بحرانی حول یک دارایی رخ می دهد یا منتقدان و رسانه ها با انتشار برخی اخبار باعث سقوط قیمت ها می شوند.

 

 

در چنین مواقعی، برخی سرمایه گذاران دچار فاد شده و خیلی سریع شروع به فروش می کنند. برای نمونه، اخبار مربوط به ممنوعیت های چین در سال ۲۰۱۷ بخش بزرگی از اخبار منفی آن سال را تشکیل می داد که بیشتر اصلاحات قیمت همراه با آن اخبار اتفاق می افتاد. ناگفته نماند تأثیر اخبار چین روی قیمت ها در سالهای بعد کاهش یافت.

 

ریسک های سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال و خطر امنیت

 

«کلاهبرداری، هک و دزدی» سه واژه ای هستند که مدت هاست با روح بازار ارزهای دیجیتال عجین شده اند. با هر هک یا حمله بزرگی که بیشتر اوقات روی صرافی ها و برخی کیف پول های غیر معتبر اتفاق افتاده، ارزش ارزهای دیجیتال و صرافی ها زیر سؤال رفته است.

 

 

شبکه های بلاکچینی بزرگی مثل بیت کوین و اتریوم تاکنون هک نشدهاند و حمله به آنها با هدف سرقت دارایی کاربران تقریبا غیرممکن است، اما حمله به یک صرافی متمرکز ممکن است و این امر اگرچه تأثیری بر کار شبکه های بلاکچینی ندارد، اما در احساسات سرمایه گذاران تأثیر گذار است. ارزهای دیجیتال از نظر امنیت با سه چالش اساسی مواجه هستند که در ادامه هر یک را به طور مختصر مرور می کنیم.

 

نقطه اول: انتخاب ارز دیجیتال

صدها سکه و توکن دیجیتال در بازار معامله می شود و با برگزاری پیش فروش های جدید، تعداد آنها به طور مدام بیشتر نیز می شود. زمانی که قصد سرمایه گذاری روی ارز دیجیتال A را دارید، باید با پروتکل بلاکچین و ساختار آن آشنا و از خالی از ایراد بودنش مطمئن شوید؛

 

زیرا هر اشکال و ایرادی که در شبکه یک ارز دیجیتال یافت شود، ارزش آن را تهدید خواهد کرد. می توانید درباره نحوه کار یک ارز دیجیتال بر اساس وایت پیپر آن که در سایتش قرار دارد، قضاوت کنید. البته این اشکالات حتی در ارزهای دیجیتال بزرگ نیز دیده میشود.

 

برای مثال، پیش از ارائه اولین نسخه از نرم افزار متن باز «یاس» در ژوئن ۲۰۱۸، جو منفی شدیدی پیرامون این ارز دیجیتال شکل گرفت و تا مدتها سرمایه گذاران را نگران کرده بود، اگرچه مشکل پس از مدتی حل شد.

 

نقطه دوم: صرافی

 

صرافی ها که محل تبادل و معامله ارزهای دیجیتال هستند، از مهم ترین بخش های این صنعت به شمار می روند. از ۱۰ سال پیش تاکنون، صدها صرافی ریزودرشت مورد حمله قرار گرفته اند و مبلغ قابل توجهی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به سرقت رفته است.

 

 

یکی از بدنام ترین هک ها، مربوط به صرافی «مت گاکس» در سال ۲۰۱۴ میشود که زمانی بزرگترین صرافی بیت کوین بود. در آن زمان مت گاکس به تنهایی ۷۰ درصد حجم معاملات بیت کوین را در اختیار داشت. در فوریه ۲۰۱۴ این صرافی قربانی بزرگترین هک تاریخ بیت کوین شد.

 

 

نزدیک به ۸۵۰ هزار بیت کوین از این صرافی به سرقت رفت و با اینکه ۲۰۰ هزار واحد دوباره بازیابی شد، اما از سرنوشت ۶۵۰ هزار بیت کوین دیگر هیچ اطلاعی وجود ندارد.

 

صرافی های زیادی از این حادثه درس عبرت گرفتند و امنیت صرافی خود را همیشه در بالاترین سطح نگه داشتند، اگرچه هنوز هم هر چندماه یک بار اخبار هک یک صرافی نام آشنا را می شنویم.

 

قبل از انتخاب یک صرافی، به بخش امنیت آن نگاهی بیندازید. معمولا هرچه یک صرافی بزرگتر باشد و حجم معاملات بیشتری در اختیار داشته باشد، امنیت بالاتری دارد. همچنین می توانید ببینید که آیا برنامه تشویقی برای دادن جایزه به شرکت کنندگانی که موفق به یافتن باگی در صرافی شده اند، وجود دارد یا خیر.

 

به طور کلی باید بپذیرید وقتی از یک صرافی ارز دیجیتال استفاده می کنید، خطر هک شدن صرافی وجود دارد، هرچند صرافی های نام آشنا زیان کاربران را پس از هک جبران می کنند.

 

نقطه سوم: کیف پولها

 

آخرین دور بررسی امنیتی کاملا در دستان شماست. کیف پول ها هم ممکن است هک شوند، اما اینکه از چه کیف پولی استفاده کنید، کاملا به خودتان بستگی دارد. کیف پول های نرم افزاری معتبر امنیت مناسبی دارند، اما اگر امنیت بیشتری می خواهید، می توانید کیف پول سخت افزاری تهیه کرده یا از کیف پول های کاغذی استفاده کنید.

 

 

کیف پول کاغذی در واقع کلید خصوصی و کلید عمومی هستند که می توانید آنها را روی کاغذ نگهداری کنید. گرفتن نسخه پشتیبان از کیف پول و همچنین یادداشت کردن عبارات یادآور (همان کلماتی که برای بازیابی به آنها نیاز خواهید داشت، از جمله اقدامات مشترکی هستند که در همه کیف پولها باید انجام دهید.

 

 

هیچگاه نرم افزارهای کیف پول را از منابع نامعتبر دریافت نکنید. یک فایل که از منبع نامعتبر دانلود شود، می تواند حاوی بدافزار باشد. همچنین در مورد کیف پول های گمنام هم مراقب باشید و توصیه می کنیم از کیف پولی استفاده کنید که تعداد زیادی کاربر از آن استفاده می کنند و به عبارتی امتحان خود را پس داده است.

 

 

ریسک های سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال و خطر نوسان

 

بازار ارزهای دیجیتال مدام بالا و پایین می شود. با اینکه نوسان می تواند فرصت های خرید و فروش خوبی فراهم کند، اما هر از چندگاهی شما را به تله می اندازد.

 

درست مانند هر بازار دیگری، بازار ارزهای دیجیتال نیز می تواند ناگهان در جهت مخالف انتظار شما حرکت کرده و پیش بینی های شما را نقش بر آب کند، اما باید گفت نوسان در بازار ارزهای دیجیتال بسیار بیشتر از بازار ارزهای دیگر است و اگر برای نوسان آمادگی نداشته باشید، خیلی راحت سرمایه خود را از دست می دهید.

بهترین رویکرد برای مبارزه با خطر نوسانات، صبر است. نوسان در صورتی اهمیت دارد که با اهداف کوتاه مدت سرمایه گذاری کرده باشید. در بلندمدت اما نوسانات نقش بسیار کمرنگی ایفا می کنند.

 

همچنین با راهکارهای معاملاتی خودکار مانند حد ضرر، می توانید در برابر نوسانات از خود محافظت کنید. به عنوان مثال می توانید در صرافی ها سفارش خود را به گونه ای تنظیم کنید که در صورت کاهش دو درصدی یا رسیدن قیمت به یک سطح خاص، ارز دیجیتال مدنظرتان فروخته شود تا کمتر ضرر کنید.

 

خطر نقدشوندگی؛ وقتی می خرید، اما نمی توانید بفروشید

 

این خطر بیشتر برای ارزهای دیجیتال کوچک و ناشناخته وجود دارد. ممکن است یک ارز دیجیتال را بخرید، اما در زمان فروش کسی حاضر نباشد آن را از شما بخرد.

 

بنابراین قابلیت نقدشوندگی برای هر دارایی قابل معامله، مسئله مهمی است. کوچک بودن بازار موجب می شود تا یک عامل بزرگ که ما آن را نهنگ میخوانیم، قادر باشد بازار را دست کاری کند و قیمت ها را به میل خودش به جهت دیگری ببرد.

 

در مورد بیت کوین، اتریوم، تتر، ریپل و سایر ارزهای دیجیتال بزرگ خطر نقدشوندگی وجود ندارد، چون حجم معاملات این ارزهای دیجیتال به شدت بالاست. هرگز بدون شناخت در ارزهای دیجیتالی که حجم معاملات روزانه بسیار پایینی دارند، سرمایه گذاری نکنید، حتی اگر نمودارها نشان دهند که یک ارز دیجیتال چندهزار درصد رشد کرده است.

 

ارز دیجیتالی که حجم معاملات روزانه آن کمتر از ۱۰۰ هزار دلار است، مرتب درگیر دست کاری می شود و در صورت خرید، ممکن است هرگز نتوانید آن را بفروشید.

 

خطر غیب شدن

بسیاری از ارزهای دیجیتال جدیدی که وارد بازار می شوند، پس از گذشت چند سال از بین می روند و به قعر جدول ارزهای دیجیتال سقوط می کنند. اگر در ارز دیجیتال نه چندان مطمئنی سرمایه گذاری کنید، شاید چند سال بعد بیایید و ببینید که آن ارز دیجیتال دیگر وجود ندارد یا در هیچ صرافی معامله نمی شود.

 

برای به حداقل رساندن خطر غیب شدن، باید جنبه های فاندامنتال یا بنیادین ارزهای دیجیتالی که قصد سرمایه گذاری روی آنها را دارید، بررسی کنید. آیا اهدافشان منطقی است؟ آیا برای مشکلاتی که در آینده با آن مواجه می شوند، راهکاری ارائه داده اند؟ شرکای آنها چه افراد و شرکتهایی هستند؟ با تحقیق کامل می توانید از اینکه یک روز صبح زود بیدار شوید و دارایی خود را از بین رفته ببینید، جلوگیری کنید.

 

 

ریسک های سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال

 

خطر قانون گذاری

از نظر بسیاری از طرفداران ارزهای دیجیتال، یکی از جذابیت های این نوع کلاس دارایی نبود قانون گذاری برای آن است. در روزهای اولیه این صنعت، دوستداران این حوزه نگران قانون گذاری و اقدامات دولتی نبودند و فقط پیشرفت پروژه ها اهمیت داشت، اما با رشد این فناوری و همه گیر شدن آن در دنیای امروز، قانون گذاران نیز ساکت نماندند.

 

در حال حاضر هیچ دولتی به صورت رسمی از ارزهای دیجیتال شناخته شده و مطرح پشتیبانی نمی کند و کشورهای مختلف، سیاست های گوناگونی را در قبال ارزهای دیجیتال اتخاذ کرده اند. برخی کشورها مانند ژاپن و آمریکا تا زمانی که صرافی های ارز دیجیتال تحت نظارت نهادهای مالی قرار داشته باشند، به آنها اجازه فعالیت داده اند.

 

برخی کشورهای دیگر مانند چین که تأثیرات آن بر بازار ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۷ به وضوح مشخص بود، رویکرد سختگیرانه تری نسبت به ارزهای دیجیتال در پیش گرفته اند و تنها فناوری بلاکچین را به عنوان نکته مثبت می بینند.

 

اخبار مربوط به مقررات و قانون گذاری ارزهای دیجیتال به شدت در قیمتها و نوسانات بازار تأثیرگذار است. رشد بازار و ورود سرمایه گذاران بزرگتر، شرایط را به گونه ای تغییر میدهد که قانون گذاران هرچه سریع تر بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند.

 

 

ابتدایی ترین موردی که قانون گذاران بر آن تأکید دارند، لزوم اجرای فرایند شناخت مشتری یا همان احراز هویت است. دولتها می گویند جلوگیری از پول شویی و کلاهبرداری علت اصلی قانون گذاری است، اما نباید فراموش کرد که این فناوری قدرت دولتها را هم تحت تأثیر قرار می دهد.

 

 

به طور کلی، ممنوعیت کامل ارزهای دیجیتال بسیار بعید است، اما این را در گوشه ذهن داشته باشید که اخبار قانون گذاری می تواند روی سرمایه گذاری شما تأثیرگذار باشد.

 

 

آکادمی تبریز فایننس یکی از برترین و بهترین آموزشگاه بازار های مالی در سطح شمال غرب و تبریز است.تبریز فایننس برگزار کننده دوره ارز دیجیتال دوره فارکس دوره بورس اوراق بهادار و پرایس اکشن است.اگر می خواهید درباره تبریز فایننس بیشتر بدانید می توانید از مقالات و جزئیات دوره ها ، اخبار های وب سایت مارا دنبال کنید.

 

 

adminn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *