انواع کوین در دنیای ارز دیجیتال !

انواع کوین در دنیای ارز دیجیتال و بیت کوین
بیت کوین یک رمز ارز غير متمرکز است که تراکنش های آن به صورت همتا به همتا و بدون واسطه انجام می شود، در این رمز ارزها نیازی به عامل واسط مرکزی همچون بانگ یا مؤسسات مالی نداریم، بیت کوین نخستین رمز ارزی است که در دنیا ایجاد شده است.
این رمز ارز بر مبنای مخفی نگه داشتن هویت کاربران عمل می کند. بیت کوین برای اولین بار توسط یک برنامه نویس با اسم (احتمالا مستعار) ساتوشی ناکاموتور به جهانیان معرفی شد. با این حال هنوز مشخص نیست که ساتوشی ناکاموتو کیست.
ساير رمز ارزهای ایجادشده پس از بیت کوین را آلت کوین با اسکه جایگزینه نامیدند. بیت کوین ها توسط ابزاری به اسم کیف پول، نگهداری و ذخیره می شوند. کیف پول می تواند شکل های مختلفی داشته باشد که در مقاله “مقایسه انواع کیف پول ارزهای دیجیتال” درباره آنها ، به طور کامل توضیح داده شده است.
پول های رایج کشورها توسط حکومت آن کشور پشتیبانی می شود. اسکناسي که توسط حکومت ها چاپ می شود به خودی خود ارزش ندارد منتها از آنجایی که پشتوانه قانونی دارد یا بعضاً بر اساس میزان ذخایر طلا با نفت آن کشور خلق می شود، اعتبار پیدا می کند.
ولی موضوع ، در بیت کوین که یک پول مجازی است فرق می کند. این رمز ارز پشتوانه قانونی یا دولتی ندارد و همچنین بر پایه میزان طلای موجود خلق نمی شود بلکه ارزشش بر مبنای میزان تقاضا و عرضه ای که توسط مردم انجام می گیرد و همچنین به دلیل الگوریتم ریاضی و فناوری بلاکچين آن تعيين می گردد.
در این رمز ارز جهت تبادل و تراکنش نیازی به هیچ موجودیت بانکی و مالی ندارید. می توان آنها را خرید و فروش کرد و یا به امید افزایش ارزش آن در آینده نگهداری نمود. به دلیل توان پردازشی بالا، امکان جعل بیت کوین عملا وجود ندارد.
بیت کوین بر روی فناوری بلاک چین مستقر است. هر شخصی که از بیت کوین استفاده می کنید دارای یک شناسه کاربری کیف پول دیجیتال است. شنامه کیف پول هر کاربر منحصر به فرد بوده و در سیستم بلاک چین ذخیره می شود. اطلاعات مربوط به بلاک ها داخل یک دفتر کل توزیع شده و غیر متمرکز ثبت شده و نگهداری می شود.
با استفاده از این فناوری می توان جلوی کلاهبرداری از بیت کوین را گرفت و دیگر این امکان وجود ندارد که کاربر، یک بیت کوین را همزمان به دو نفر بفروشد و یا در دو جا استفاده کند.
تراکنش بیت کوین کارمزد اندکی دارد و هر کسی با یک رایانه که سخت افزار قدرتمندی دارد می تواند در فعالیت بیت کوین، ساخت و تأیید تراکنش های آن شرکت کند. بیت کوین ها از طریق استخراج کردن به دست می آیند و اصطلاحا به افرادی که به این کار مشغول هستند، استخراج کننده یا ماینر می گویند.
تعداد بیت کوین ها ۲۱ میلیون واحد است که در زمان نگارش این مقاله نزدیک به ۱۷ میلیون آن استخراج شده است. توجه به این نکته ضروری است که هزینه برق مصرفی برای تولید بیت کوین زیاد است و حتما بایستی قبل از آن بررسی شود که آیا استخراج آن برای کار با توجه به دستگاه هایی که در اختیار دارد به صرفه است یا خیر.
همچنین برای استخراج کردن بیت کوین می توان از سخت افزار خاصی به نام اسیک نیز استفاده کرد. از جمله ویژگی های بیت کوین می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش امکان جعل پول و کلاه برداری های رایج و امکان بکاپ گرفتن از کیف پول های دیجیتال
- افزایش سطح مبادلات تجاری به دلیل امکان فعالیت و ارتباط افراد در سطح بین الملل
- استفاده از سیستم های رمزنگاری و افزایش سرعت تراکنش
- جمع آوری پول و انجام تراکنش در هر نقطه از جهان
- استفاده از قراردادهای هوشمند
- انجام تراکنش هایی در مقیاس های کوچک جهت معاملات تجاری
- داشتن قابلیت حساب هایی چند امضایی به منظور افزایش امنیت برای نقل و انتقال پول حساب ها
- برگشت ناپذیر بودن انجام تراکنش و عدم نیاز به مراکز و سازمان های میانجی و واسط دولتی و خصوصی جهت انجام تراکنش
- شفافیت در نحوه انجام تراکنش ها و محرمانه بودن هویت کاربران فعال در ورای تراکنش ها
- محدودیت های پایین جهت فعالیت در حوزه بیت کوین و هزینه کم کارمزد آن
همچنین برای درک بهتر، تفاوت بین «پول الکترونیک» و «بیت کوین» در جدول زیر ذکر می شود:
انواع کوین در دنیای ارز دیجیتال و آلت کوین ها
آلت کوین ها یا سکه های جایگزین، رمز ارزهایی هستند که بعد از بیت کوین معرفی شدند و به دو دسته تقسیم می گردند. برخی از آنها همچون اتریوم، ریپل و… از فناوری بلاک چین مخصوص به خود استفاده می کنند و برخی دیگر همچون لایت کوین، نیم کوین و… ناشی از فورک سیستم بلاک چین بیت کوین هستند.
قابل ذکر است که هیچ انحصاری در فناوری بلاک چین وجود ندارد و هر نهاد و شخصی می تواند سیستم بلاک چین منحصر به فرد خود را بسازد. در قسمت زیر تعدادی از آلت کوین ها را به اختصار توضیح می دهیم.
اتریوم
این رمز ارز توسط یک جوان روسی به نام ویتالیک برترین در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۵ معرفی شد. اتریوم یک پلتفرم محاسباتی توزیع شده مبتنی بر بلاک چین، عمومی و منبع باز است. یکی از ویژگی های اتریوم این است که سیستم عامل آن بر پایه قراردادهای هوشمند فعالیت می کند.
ریپل
جزو سه رمز ارز مطرح در دنیا شناخته می شود. این رمز ارز توسط بانک های بزرگ جهان پشتیبانی و مورداستفاده قرار می گیرد. تعداد تراکنش های در ثانیه ریپل بسیار بیشتر از بیت کوین است. (تعداد تراکنش در ثانیه بیت کوین ۷ تراکنش است).
بیت کوین کش
این رمز ارز یکی از فورگ های بیت کوین به حساب می آید که به دلیل سرعت پایین تراکنش های بیت کوین و اندازه کم بلاک های آن ایجاد شده است. در بیت کوین کش، اندازه حجم هر بلاک ۸ مگابایت است، در حالی که اندازه هر بلای بیت کوین ۱ مگابایت است.
لايت کوین
این رمز ارز توسط یک جوان چینی به نام چارلی لی در سال ۲۰۱۱ معرفی شد و تعداد واحدهای آن ۸٤ میلیون لایت کوین است. این رمز ارز نیز مانند بیت کوین از روش اثبات انجام کار استفاده کرده و قابلیت استخراج دارد.
انواع کوین در دنیای ارز دیجیتال و توکن
توکن ها دارایی های دیجیتالی هستند که برای یک پروژه، به عنوان یک روش پرداخت، درون اکوسیستم پروژه صادر می شوند و عملکرد یکسانی با کوین دارند اما تفاوت اصلی در این است که به دارندگان این حق را می دهند تا در شبکه مشارکت کنند.
توکن ها ممکن است برای کار کردهایی از دارایی دیجیتال به کار رود، به عنوان یک واحد ارزش مورداستفاده قرار گیرد، سهمی از شرکت باشد، به کار کردهای پروژه دسترسی دهد یا حتی بیشتر از این را به نمایش بگذارند.
برای مثال بلیط کنسرت یک توکن در دنیای واقعی است به این دلیل که شما می بایست آن را در زمان مشخص و در محلی مشخص استفاده کنید. در واقع شما نمی تواند پول غذای رستوران را با بلیط کنسرت پرداخت کنید زیرا بلیط کنسرت فقط در سالن های کنسرت ارزش دارد. همه توکن های دیجیتال از این منظر یکسان اند، بدین معنی که استفادهای مشخص درون پروژهای مشخصی دارند.
توکن ها تنها نشان دهنده یک دارایی با خدمات هستند، توکن های خدماتی و سهام باهم متمایزند. توکن های سهام برای شرکت ها طراحی شده اند در حالی که توکنهای خدماتی کاربردی خاص در پروژه دارند.
ایجاد توکن ها از ایجاد کوین ها بسیار ساده تر است زیرا مانند کوین ها به نوشتن یک کد برای ایجاد یک بلاک چین جدید یا بهبود نسخهای موجود نیاز ندارد، در واقع شما از قالب استاندارد یک پلتفرم بر پایه بلاک چین مانند اتریوم استفاده می کنید.
و می توانید فقط با طی کردن چند مرحله توکن مورد نظر خود را ایجاد کنید. اتریوم نخستین شرکتی بود که روند ایجاد توکن ها را تسهيل کرد اما این مطلب تنها دلیل برای زیاد شدن آنها در بازار نیست به طور خلاصه توکن ها دارای ویژگی های زیر هستند:
- نسبت به کوین که فقط وسیله ای برای پرداخت است کاربردهای گسترده تری دارد.
- بر اساس یک پروتکل بر شبکه بلاکچین یک ارز دیگر ایجاد می شود (مثل شبکه ETH و Waves و…).
- قابلیت استخراج ندارند
- بر شبکه بلاک چین تأثیرگذار نیستند اما تأثیر می گیرند بدین معنی که تأثیری بر گسترش شبکه بلاکچین ندارند.
- برای ایجاد آنها الگو و استاندارد مشخصی وجود دارد لذا آسان تر از کوین راه اندازی میشود.
- برای برگزاری عرضه اولیه سکه از توکن استفاده می شود.
- برای خرید آنها باید از کوین استفاده کرد.
- با توکن ها نمی شود کوین خرید، اما از طریق صرافی ها قابل تبدیل به یکدیگر هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله “ انواع توکن و فرق بین کوین و توکن چیست؟ ” ما را حتما مطالعه نمایید.
آکادمی تبریز فایننس یکی از برترین و بهترین آموزشگاه بازار های مالی در سطح شمال غرب و تبریز است.تبریز فایننس برگزار کننده دوره ارز دیجیتال دوره فارکس دوره بورس اوراق بهادار و پرایس اکشن است.اگر می خواهید درباره تبریز فایننس بیشتر بدانید می توانید از مقالات و جزئیات دوره ها ، اخبار های وب سایت مارا دنبال کنید.