تبریز فایننس

آموزش صفر تا صد معاملات اسپات

معاملات اسپات چیست

 معاملات اسپات (Spot trading) یکی از آسان ترین روش ها جهت کسب سود در بازار ارز دیجیتال است. به ‌طور معمول کاربران تازه ‌وارد ابتدا این روش را تجربه می کنند. با این حال، به دلیل عدم آشنایی با تکنیک ‌ها و خطرات موجود در این روش، گاها دچار ضررهای بسیار سنگینی می شوند.ترید اسپات در بازار ارز دیجیتال مانند بازار فارکس، بورس، نفت، طلا و … ریسکی های خاص خود را دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با صفر تا صد معاملات اسپات آشنا کنیم، پس تا انتهای مقاله همراه تبریز فایننس باشید.

اسپات (Spot) چیست؟

Spot

خیلی از ما معنی اسپات را نمی دانیم، معاملات اسپات (Spot) در ارز دیجیتال شامل خرید یا فروش مستقیم ارزهای دیجیتال است. در این روش از معامله، تحویل دارایی خریداری شده فوری است و ارزهای دیجیتال خریداری شده، به محض واریز مبلغ و انجام تراکنش، جزو دارایی شما محسوب می شوند. معاملات اسپات در بازارهای نقدی انجام می شوند که یا بر مبنای بورس یا خارج از بورس (مستقیم بین معامله گران) صورت می گیرد. هنگام معامله در بازارهای اسپات، فقط می توانید از نقدینگی موجود در کیف پول ارز دیجیتال خود استفاده کنید.

صرافی‌های متمرکز برای معاملات اسپات، مسئولیت مطابقت سفارش خریدار و فروشنده، ایجاد امنیت، پایش، مدیریت و تسهیل معامله را بر عهده دارند. صرافی ها در ازای ارائه این خدمات، کارمزد تراکنش دریافت می کنند. صرافی های غیرمتمرکز خدمات مشابهی را ارائه می دهند اما از طریق قراردادهای هوشمند موجود در بلاکچین و در نتیجه کارمزد تراکنش در صرافی های غیرمتمرکز اندک و یا برابر با صفر است.

بازار اسپات یا نقدی چیست؟

اسپات یا نقدی

بازار اسپات ارزهای دیجیتال یک بازار مالی است که برای عموم باز و در دسترس است و در آن، ارزهای دیجیتال بلافاصله و به صورت لحظه ای معامله می‌شوند. خریدار ارز را با پول فیات (دلار، یورو، پوند و…) و یا با ارزهای دیجیتال از فروشنده خریداری می کند. تحویل دارایی اغلب فوری و در لحظه صورت می گیرد.

بازارهای اسپات به عنوان بازار نقدی شناخته می شوند، زیرا معامله گران پرداخت های خود را از قبل انجام می دهند. بازارهای اسپات به اشکال مختلفی وجود دارند و اشخاص ثالث که به عنوان واسطه یا صرافی شناخته می شوند،  برای تسهیل معاملات در این بازار حضور دارند. همچنین می توانید در معاملات خارج از بورس یا (OTC) مستقیماً با سایرین معامله کنید. در بخش های بعدی به این موضوع بیشتر می پردازیم.

معاملات اسپات یا نقدی چیست؟

معاملات اسپات

معامله‌گران اسپات طبق تحلیل های خود به این نتیجه می رسند که یک دارایی خاص پتانسیل رشد دارد و پس از خرید این دارایی‌ امید دارند در آینده با افزایش ارزش آن، در بازار سود کسب کنند. آنها می توانند زمانی که احساس کردند به اندازه کافی دارایی شان رشد قیمت داشته است، آن را در همان بازار اسپات به فروش برسانند. معامله گران اسپات می توانند با استراتژی خرید در کف و فروش در سقف معاملات را انجام دهند.

با آموزش حضوری دوره ارز دیجیتال در آکادمی تبریز فایننس با خیال راحت وارد بازارهای مالی شوید.

 

معاملات اسپات چگونه انجام می‌شوند؟

نحوه انجام معاملات اسپات

آموزش اسپات بسیار ساده است. با استفاده از گزینه Market در صرافی، می توانید دارایی های خود را بلافاصله با بهترین قیمت لحظه ای موجود خریداری کرده و یا به فروش برسانید. با این حال، هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت بازار در حین اجرای سفارش شما تغییر نکند. هنگام سفارش باید به حجم سفارش نیز توجه کنید. زیرا ممکن است حجم کافی برای اجرا سفارش با قیمت مورد نظر شما وجود نداشته باشد. به عنوان مثال، اگر سفارش شما 10 اتریوم با قیمت اسپات است، اما تنها 4 اتریوم با آن قیمت پیشنهاد می شود، باید الباقی سفارش اتریوم خود را با قیمتی متفاوت پر کنید.

انواع صرافی‌ در بازار اسپات

انواع صرافی‌ ها در بازار اسپات

صرافی ها به دو گروه متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می شوند. این دو گروه هر یک ویژگی های خاص خود را دارند. تفاوت صرافی های متمرکز با غیرمتمرکز در کارمزد، احراز هویت kyc، امنیت و سرعت تراکنش است.

معاملات اسپات در صرافی های متمرکز

در یک صرافی متمرکز(CEX)، معاملات زیر نظر مدیر یا تیم مدیریت صرافی صورت می گیرد. صرافی به عنوان واسطه معاملات، در واقع مجری و نگهبان کل سرمایه در گردش در صرافی است. صرافی مسئولیت ایجاد امنیت معاملات را بر عهده دارد. بنابراین فرایند احراز هویت یا KYC یکی از اصلی ترین پروسه ها برای ایجاد حساب کاربری در صرافی های متمرکز محسوب می شود. برای ترید در یک صرافی متمرکز، باید حساب خود را با پول فیات یا ارز دیجیتال شارژ کنید. یک صرافی متمرکز معتبر باید اطمینان حاصل کند که تراکنش ها به درستی و بی نقص انجام می شوند. سایر مسئولیت ها مانند احراز هویت، قیمت گذاری منصفانه، امنیت و حفاظت از مشتری بر عهده تیم پشتیبانی صرافی است، صرافی های متمرکز در ازای این خدمات کارمزد دریافت می کنند و این کارمزد، از یک صرافی به صرافی دیگر و بسته به سطح حساب مشتری متفاوت است. به همین دلیل، صرافی ها می توانند در هر دو بازار صعودی و نزولی از محل کارمزد معاملات سود ببرند. صرافی های متمرکز  بسته به وسعت دامنه کاربران خود، می توانند سرعت معاملات اسپات را افزایش دهند. هرچه تعداد کاربران یک صرافی متمرکز بیشتر باشد، سفارش یا اردرهای اسپات بیشتری در لحظه ثبت می شود و  معاملات با سرعت بیشتری با یکدیگر هماهنگ می شوند.

معاملات اسپات در صرافی های غیر متمرکز

صرافی غیرمتمرکز (DEX)، نوع دیگری از صرافی ارزهای دیجیتال است. یک صرافی غیرمتمرکز بسیاری از خدمات اولیه مشابه یک صرافی متمرکز را ارائه می دهد. با این حال، صرافی های غیرمتمرکز با استفاده از فناوری بلاکچین، سفارشات خرید و فروش را مطابقت می دهند و تحت مالکیت شخص یا نهاد خاصی قرار ندارند. در بیشتر موارد، کاربران این صرافی ها نیازی به ایجاد حساب کاربری و طی مراحل احراز هویت یا kyc ندارند و می‌توانند مستقیماً و بی واسطه با یکدیگر معامله کنند، بدون اینکه نیازی به انتقال دارایی‌ها به صرافی داشته باشند. سرعت معاملات اسپات در صرافی های غیرمتمرکز بسیار بالاست. زیرا چند میلیون کاربر از سراسر جهان در لحظه، مشغول ثبت سفارش هستند. همچنین کارمزد صرافی های غیر متمرکز یا بسیار اندک و یا برابر با صفر است. شفافیت و امنیت فناوری بلاکچین، ضامن سلامت معاملات است. از بهترین صرافی های غیرمتمرکز پیشنهادی برای معاملات اسپات برای ایرانیان پنکیک سواپ و یونی سواپ است.

انواع سفارشات در بازار اسپات

انواع سفارشات

سفارش گیری براساس قیمت بازار ( Market order )

ساده ترین و سریع ترین نوع سفارش است. در این شیوه کاربر قیمت را تعیین نمی کند بلکه بازار تعیین کننده قیمت است. بنابراین سفارشات ممکن است در قیمتی بالاتر و یا پایین تر از قیمت مورد انتظار اجرا شوند. 

سفارش گیری در قیمتی مشخص ( Limit order )

در این روش سفارش گیری بر اساس قیمت تعیین شده انجام می گیرد. به عنوان مثال شما می خواهید دستور خرید EURUSD را  بر روی ۱.۲۱۹۲ قرار دهید و سفارش شما در همان قیمت و یا پایین تر از آن محقق می گردد. از سوی دیگر این امکان نیز وجود دارد که شما دستور فروش خود را بر روی ۱.۲۱۸۶  تعیین کرده اید اما بازار برای شما در قیمتی بالاتر ۱.۲۱۹۰ اقدام به فروش کند. بنابراین در این روش در همان قیمت مورد نظر و یا حتی بهتر از آن سفارش شما اجرا خواهد شد.

Stop order

این معامله بسیار شبیه به مارکت اردر است. با این تفاوت که شرایط دراین نوع سفارش نسبت به مارکت اردر تعدیل شده است. به عنوان مثال در صورتی که شما تعیین کنید با رسیدن بازار به قیمتی خاص (۲۵۸) سفارش معاملاتی شما فعال گردد. از سوی دیگر از این نوع سفارش برای بستن پوزیشن معاملاتی و خارج شدن از آن نیز می توان بهره برد.  

 Stop-limit order

همانطور که از نام آن پیداست، ترکیبی از Stop Order و Limit order است. در واقع نوعی معامله مشروط به شمار می رود. به عنوان مثال تصور کنید قیمت اتریوم 4800 $ است برای خرید آن شما قیمتی خاص مثلا رسیدن به 4500 را تعیین می کنید. بنابراین سفارش شما مادامی ثبت خواهد شد که قیمت از 4500 عبور کند. نقطه ورود برای شما تعیین شده است . بدین ترتیب شما با قرار دادن قیمت خرید (به عنوان مثال 4400 دلار) سفارش خرید شما انجام می شود.

Oco order

ترکیب دو سفارش limit order وstop-limit order  است. با استفاده از این روش معامله گران امکان مدیریت سود و زیان خود را دارند. در این نوع سفارشات فعال شدن یک سفارش موجب لغو سفارش دیگر می شود.

مزایا و معایب بازار اسپات

مزایا و معایب بازار اسپات

هر نوع تجارت و استراتژی در ارزهای دیجیتال، مزایا و معایب خود را دارد. درک مزایا و معایب معاملات اسپات به شما کمک می کند ریسک معاملات خود را کاهش دهید و با اطمینان بیشتری در بازار ارزهای دیجیتال معامله کنید. معاملات اسپات یا نقدی یکی از ساده ترین انواع معاملات است، اما در عوض، نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارد. مزایای معاملات اسپات بیش از معایب آن است،که در ادامه قصد داریم به 4 مزایای اصلی معاملات اسپات اتاشاره کنیم:

  1. قیمت ها شفاف بوده و تنها متکی به عرضه و تقاضا در بازار است.
  2. شرکت در معاملات نقدی یا اسپات به دلیل قوانین ساده، ریسک به ریوارد شفاف، آسان است و نیازی به درک عمیق یا پیچیده ای از بازار ندارد. 
  3. با معاملات اسپات، دیگر نیازی نیست نگران از بین رفتن مارجین(وجه الضمان) خود باشید. هر زمان که بخواهید می توانید وارد معامله شوید یا از آن خارج شوید. همچنین نیازی به بررسی سرمایه گذاری خود ندارید، مگر اینکه بخواهید معاملات کوتاه مدت انجام دهید.
  4. با معاملات اسپات دیگر نیازی به پرداخت سواپ(شارژ شبانه) ندارید. دارایی مال شماست هر زمان بخواهید می توانید آن را اضافه کنید یا به فروش برسانید.

معایب بازار اسپات

  1. بسته به ارز دیجیتالی که معامله می کنید، این ریسک وجود دارد که با شناخت نادرست، ارزهایی را خریداری کنید که ارزش بنیادین ندارند و ارزش دارایی شما ظرف مدت زمان اندکی بسیار پایین بیاید.
  2. سود بالقوه در معاملات نقدی بسیار کمتر از معاملات آتی(فیوچرز) یا مارجین است.

کلام آخر 

در این مقاله در مورد سبک معاملاتی اسپات سخن گفتیم و بررسی کردیم که بازار و معاملات اسپات چگونه است. با خوندن کامل این مقاله باید به شکل کامل مفاهیم و پیش نیاز های معاملات اسپات رو درک کرده باشید.

adminn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *