نقش بانک مرکزی اروپا (ECB) در بحران منطقه یوروnimanimamirmobin

بانک مرکزی اروپا (ECB) یکی از نهادهای اتحادیه اروپا است. اهداف متعددی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تضمین ثبات قیمت با کنترل تورم، به ویژه در کشورهایی که یورو را به عنوان واحد پول رسمی خود پذیرفته اند.
- اطمینان از ثبات مالی در اتحادیه اروپا با اطمینان از اینکه موسسات مالی و بازارها به درستی نظارت می شوند
بانک مرکزی اروپا از نزدیک با بانک های مرکزی تمامی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا همکاری می کند. در مجموع، بانک مرکزی اروپا و این بانکهای مرکزی عضو، سیستم بانکهای مرکزی اروپا (ESCB) را تشکیل میدهند.
بانک مرکزی اروپا همچنین بر همکاری تنگاتنگ بین بانک های مرکزی در 17 کشور اتحادیه اروپا که یورو را به عنوان واحد پول رسمی خود پذیرفته اند، به اصطلاح کشورهای منطقه یورو، نظارت می کند.
این بانک از جمله با ابزارهای دیگر، کنترل عرضه پول در منطقه یورو و تعیین نرخ های بهره کلیدی به اهداف خود دست می یابد. بانک مرکزی اروپا همچنین وظیفه کنترل ذخایر ارز خارجی منطقه یورو و خرید و فروش ارزهای جداگانه را بر حسب نیاز برای حفظ نرخ ارز در محدوده معقول بر عهده دارد. بانک های مرکزی در منطقه یورو باید مجوز انتشار اسکناس یورو را از بانک مرکزی اروپا دریافت کنند.
از سوی دیگر، تسهیلات ثبات مالی اروپا (EFSF)، یک وسیله خودمختار است که در 9 می 2010 توسط 27 کشور متشکل از اتحادیه اروپا، با هدف خاص مبارزه با بحران بدهی اروپا ایجاد شد. EFSF با انتشار اوراق قرضه تامین می شود که به نوبه خود توسط تک تک کشورهای عضو به نسبت سهم آنها در سرمایه بانک مرکزی اروپا حمایت می شود.
ECB و بحران منطقه یورو
همانطور که قبلا ذکر شد، تعیین نرخ های بهره کلیدی ابزار مهمی در زرادخانه بانک مرکزی اروپا است. در یک رکود اقتصادی مانند آنچه که در حال حاضر توسط اروپا تجربه می شود، کاهش نرخ بهره به منظور تلاش و تحریک اقتصاد تک تک کشورهای عضو منطقی است. این دقیقاً همان کاری است که بانک مرکزی اروپا انجام داد. در یک مرحله، نرخ ریفاینانس خود را از 4.25 درصد به 1 درصد در یک دوره شش ماهه کاهش داد.
در سال 2009 بانک همچنین کاری انجام داد که بسیاری آن را اگر نگوییم با روح معاهده ماسترکت 1992 مغایرت میدانند. به اصطلاح «برنامه خرید اوراق قرضه تحت پوشش» را آغاز کرد که به موجب آن مستقیماً تعداد محدودی از اوراق قرضه دولتی را از کشورهای عضو منطقه یورو که نیاز فوری به کمک مالی داشتند، خریداری کرد.
ECB و EFSF
علیرغم درخواستهای متعدد مبنی بر تبدیل EFSF به بانک که به بانک مرکزی اروپا اجازه میدهد آن را با خط اعتباری صادر کند، تاکنون مقاومت شدیدی از سوی کشورهای عضو منطقه یورو، بهویژه آلمان، علیه مشارکت مستقیم بانک مرکزی اروپا با EFSF وجود داشته است.
در اجلاس سران اتحادیه اروپا که در 8/9 دسامبر 2011 برگزار شد، تصمیم گرفته شد که 200 میلیارد یورو اضافی در اختیار صندوق بین المللی پول قرار گیرد تا این نهاد بتواند به کشورهای عضوی که نیازمند کمک مالی هستند کمک کند. همچنین تصمیم گرفته شد از EFSF استفاده کند و در واقع سرمایه آن را به 1 تریلیون یورو افزایش دهد.
تصمیم مهم دیگر حرکت به سمت سیستمی بود که به موجب آن کنترل خاصی بر امور مالی کشورهای عضو وجود داشته باشد، به همین دلیل است که بریتانیا آمادگی امضای توافقنامه را نداشت.
واکنش بازار
نمودار روزانه نرخ مبادله EUR/GBP را در زیر مشاهده کنید. اگر به آنچه از زمان پایان نشست اتحادیه اروپا در 9 دسامبر گذشته است نگاه کنیم، کاملاً واضح است که تعداد کمی واقعاً معتقدند که منطقه یورو راه حلی دائمی برای مشکلات خود پیدا کرده است. در واقع، هرکسی که در حال حاضر وارد یک معامله طولانی با یورو می شود، بعداً برای منطقی کردن آن مشکل خواهد داشت.
آکادمی تبریز فایننس در تلاش است تا با برگزاری دوره هایی چون دوره فارکس ، دوره پرایس اکشن نوین و دیگر دوره ها اطلاعات و دانش کافی جهت ورود به بازار های مالی جهان را در اختیار شما قرار دهید.با شرکت در دوره های تبریز فایننس می توانید مثل آب خوردن بازار های مالی را تحلیل کرده و سرمایه خود را گسترش دهید.
همچنین اگر شما علاقه مند به سرمایه گذاری در بازار جهانی فارکس هستید ، می توانید با استفاده از آموزش ها و مقالات رایگان فارکس در وب سایت تبریز فایننس ، تمامی اصطلاحات و دانش اولیه جهت ورود به این بازار را فرا بگیرید و سپس با شرکت در دوره فارکس تبریز فایننس ، سرمایه گذاری بی نظیری را در بازار فارکس ثبت کنید. تبریز فایننس شما را به یک تریدر حرفه ای تبدیل می کند !