تبریز فایننس

مدیریت ریسک در بازار های مالی به چه معناست ؟

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک یک عبارت معروف است که در خصوص تهدیدهای مربوط به رمزارزها مطرح شده است ولی به ندرت توضیح داده شده و یا مورد بحث قرار گرفته است. همان طور که نام آن نشان می دهد، سیستمی برای حداقل کردن ریسک به هنگام مبادله است ولی واقعا به چه معناست؟ ما به صورت بخش بخش وارد حیاتی ترین جنبه های مدیریت ریسک در رمزارزها می شویم، چرا که بسیار متنوع هستند.

 

مدیریت ریسک و توقف ضررها

 

توقف ضررها در رمزارزها هنوز هم بحث رایجی در رمزارزها به حساب می آید چون معامله گرهای زیادی معتقد هستند که محیط معامله باعث می شود آنها بلااستفاده شوند. ما با این عبارت مخالفیم و فکر می کنیم توقف ضررها یک بخش اساسی مدیریت ریسک هستند.

 

نکته ی توقف ضررها، این است که وقتی قیمت در حال پایین آمدن است مانع از این شود که سرمایه گذار، ارز بیشتری را از دست دهد. این عبارت تنظیم کردن در یک سطح خاص است که وقتی قیمت به آن سطح رسید، به طور خودکار موقعیت مبادله کننده را با کمی ضرر، بفروشد. اگر این اتفاق افتاد، معمولا نباید از چند درصد کم خارج از موقعیت بیشتر شود ولی به ورود بستگی دارد.

 

اختلاف نظر اصلی درباره ی توقف ضررها این است که بازار بسیار نوسان پذیر بوده و باعث می شود به سادگی به این سطوح برسیم. با وجود اینکه می توانیم با این عبارت موافق باشیم، تا جایی که به بحث نقدینگی پایین سکه ها مربوط می شود، در بیشتر زمانها توقف ضررها عمل نمی کنند، چون به درستی مورد استفاده قرار نمی گیرند. استفاده ی صحیح از توقف ضررها نسبتا ساده است ولی توانایی دیگری نیز لازم است که باعث مشکلات زیادی می شود؛ دستیابی به ورودهای خوب.

 

بهتر است توقف ضررها در جایی تنظیم شود که نزدیک به قیمت ورود است، نقطه ای که اگر قیمت به آن رسید، پتانسیل بازگشت یا سیگنال افت بیشتر باشد. نقطه هایی مانند آن، تا جایی که از فصل مربوط به تحلیل تکنیکال می دانید، زیر مناطق مهم حمایت قرار دارند.

 

اگر ورود بدی داشته باشیم، تنظیم کردن توقف ضررها در این قیمت ها، غیر ممکن خواهد شد. در این حالت، ضررهای بالقوه، قابل توجه تر هستند چون توقفها هنوز باید زیر منطقه ی حمایت تنظیم شوند. در هیچ حالتی نباید توقف ضررها را به گونه ای تنظیم کنید که تنها براساس درصد ضروری باشد که مایل هستید، متحمل شوید.

 

این روش تقریبا توقف را تضمین می کند چون قیمت ها تمایل دارند بین منطقهی حمایت و مقاومت تغییر کنند که شما آنها را در تنظیم خود نگنجانده اید. اینجا چند مثال از نمودارهای قبلی ما وجود دارند که توقف ضررها در آن ها گنجانده شده است.

 

مدیریت ریسک

 

با این حال، در بسیاری از مبادلات، تنظیم کردن توقف ضررها ناممکن است. در این حالت، به شدت توصیه می کنیم که هشدارها را تنظیم کنید (به عنوان مثال در اپلیکیشن Blockfolio) تا قادر باشید به صورت دستی و هر زمان که قیمت به نقطهی مدنظر رسید، واکنش نشان دهید. این کار خیلی کار آمد نیست چون قیمت ها اغلب از پیش تر پایین می آیند ولی حداقل به ما این فرصت داده می شود که در یک جهش برای بازیابی اقدام به فروش کنیم.

 

 

(این جدول، اهمیت محافظت از خودتان را در برابر غرق شدن نشان می دهد. بسیاری از مبادله کنندگانی که ۹۰ درصد در رمزارزها ضرر می کنند، هرگز نمی توانند دوباره احیا شوند.)

 

همان طور که می دانید ، بازار رمزارزها بسیار دستکاری می شود. اغلب، کسانی که بازار را شکل می دهند، با شکستن الگوها در جهت اشتباه، توقف های ضرر را فعال می کنند، بنابراین این اتفاق می تواند موقعیتها را قبل از اینکه در جهت برعکس به حرکت ادامه دهند، از بین ببرد. این ها، جنبه های منفی تنظیم توقف ضررها در بازار رمزارزها است ولی باید توجه داشت که یک ضرر اندک بسیار عقلانی تر از قرار گرفتن در معرض یک سقوط کامل است.

 

مدیریت ریسک و برآورد کردن موقعیت

 

بهتر است مقدار ارزی که برای یک سکه ی خاص صرف می کنید به میزان ریسکی که با آن همراه است، وابسته باشد. به عبارت دیگر همان مقدار ارزی که روی یکی از ده سکه ی برتر سرمایه گذاری می کنید نباید برای یک سکه با ارزش اندک سرمایه گذاری شود. قانون طلایی می گوید «در هر معامله هرگز بیش از ۱ یا ۲ درصد ریسک نکنید»؛ ولی این جمله به هر میزان که ممکن است ساده به نظر برسد، اغلب به اشتباه تفسیر و تعبیر می شود.

 

خطر ۱ یا ۲ درصدی به این معنا نیست که این کل مقداری از پورتفولیوی شماست که مجاز هستید در یک معامله سرمایه گذاری کنید. بدان معنی است که این مقداری است که می توانید در آن معامله از دست بدهید که کاملا مطلبی متفاوت است. بیایید با ارائه ی مثالی ، این تمایز را نشان دهیم:

 

(فرض کنید سرمایه ی مبادله ای ما ۱۰۰ هزار باشد. ۲ درصد از ریسک آن برابر با ۲۰۰۰ دلار می شود. وارد مبادله ای می شویم که توقف ضرر آن معادل ۸درصد کمتر از ارزش ورودی خواهد بود. بنابراین، ۸درصد از چه مقداری برابر با ۲۰۰۰ دلار می شود؟ پاسخ ۲۵۰۰۰ دلار است. بنابراین، در واقع شما از ۲۵ درصد سرمایهی خود استفاده کرده اید ولی ۲ درصد آن را در معرض ریسک قرار داده اید.)

 

همان طور که می توانید ببینید، ۱ یا ۲ درصدی که ذکر شد، مقدار سرمایه گذاری شده را نشان نمی دهد بلکه مقداری را نشان میدهد که در معرض ریسک قرار می گیرد. در ارزش های پایین که معمولا توقف ضررها را نخواهید داشت، ارز سرمایه گذاری شده از ۱ یا ۲ درصد تجاوز نخواهد کرد؛ چون راهی برای حداقل کردن ریسک وجود ندارد. با این حال در ارزشهای بالاتر، چنین مسئله ای وجود ندارد.

 

مدیریت ریسک و قطع کردن ضررها

 

این احتمالأ محبوب ترین قانون ماست؛ ضررهای فروش خود را قطع کنید و اجازه دهید برنده ها به کار خود ادامه دهند. اگر احساس کردید که احتمال دارد بیشتر ضرر کنید، هرگز از فروختن اندوخته هایتان به خاطر جلوگیری از ضرر نترسید (بر اساس تحلیل تکنیکال، پایان چرخهی بازار و FUD ورودی).

 

مردم اغلب مایل اند هر وقت به همراه موقعیتشان غرق می شوند، بگویند «HODL». این بیان، بیشتر به خاطر ناتوانی آنها برای مبادله است تا اینکه استراتژی واقعی باشد. حتی یک دلیل هم وجود ندارد که چرا فردی باید در هنگام روند نزولی طولانی مدت با شیب ورودی، (فروختن جدیدها) سکه را نگه دارد.

 

نفروختن سکه و غرق ماندن تا که دخل و خرج برابر شود، هزینهی فرصت از دست رفته است؛ هنگامی که اندوخته ی شما قابل استفاده نبود، می توانستید چند مبادله ی سودمند دیگر انجام دهید.

 

مدیریت ریسک

 

باوجود اینکه این تصویر طنز آلود است، نشان می دهد که مردم در واقعیت چگونه در چرخه های بازاری بازی می کنند. این مسئله را با سرمایه گذار» بودن اشتباه نگیرید. این تصویر به سادگی نشان می دهد که هر فردی نمی تواند خود را با شرایط بازار تطبیق دهد).

در شرایط برعکس ، وقتی سکه در حال پامپ است . توصیه می کنیم اجازه دهید سکه با توجه به روند بازار پیش برود. همان طور که قبل تر اشاره کردیم، سود بیشتر بردن بسیار مهم است ولی ذات رمزارز، پیش بینی اینکه اوج دقیقا در چه نقطه ای هست را دشوار می کند.

 

حتی اگر قصد دارید در یک سطح خاص از موقعیت خود خارج شوید، همواره توصیه می کنیم اصطلاحا در «مون بگ» این کار را انجام دهید. این بخش کوچکی از موقعیت باقی مانده است (از نظر ما ۱۰ درصد) که برای حالتی که سکه تصمیم به افزایش ارزش بیشتر داشته باشد، باقی مانده است. این امر نه تنها به شما اجازه ی FOMO (ترس از دست دادن) نمی دهد (چون در حال حاضر در این موقعیت هستیم) ، بلکه اغلب سود خوبی به همراه می آورد.

 

 

یک مثال خوب، مبادلهی ما روی XRB در سال ۲۰۱۷ است. قیمت از ۱۰ سنت به ۳ دلار افزایش داشت که منجر به بازگشت سرمایهی ۳۰ برابری قابل توجهی شد. ما بیشتر موقعیت را فروختیم ولی مون بگ که قبل تر به آن اشاره شد را نگه داشتیم که حدود ۲۰ درصد بود تا پرش ناگهانی به مقدار بیشینه را به دست آوریم، با وجود اینکه قیمت سکه پیش از آن به حداکثر مقدار خود رسیده بود.

 

 

آنچه باعث تعجب ما شد این بود که این اتفاق پایان ماجرا نبود چون XRB در روزهای بعد به ۳۰ دلار نیز رسید. حتی اگر با تمام سرمایهی خود ۱۰ برابر سودی که مجددأ عایدمان شد را به دست نیاورده باشیم، موقعیت قابل توجهی را نگه داشتیم تا بابت آن بازگشت ۳۰۰ برابری سرمایه را تجربه کرده باشیم.

 

معامله بیش از حد

 

این احتمالا چیزی است که مبادله کننده های جدید اغلب با آن درگیر هستند. هنگامی که می بینید تعداد زیادی سکه در بازار در حال پامپ هستند، مشتاق هستید که تک تک آنها را بگیرید. در واقعیت، تا زمانی که در انجام معاملات ارزهای با نوسان های سریع به عملکرد خوبی نرسیده اید، انجام معاملات زیاد باعث از دست رفتن سودهای بالقوه ی زیادی برای شما خواهد شد.

 

منبع اصلی درآمد شما، از صبور بودن و اینکه اجازه دهید ورود قبلی تان افزایش ارزش داشته باشد، حاصل می شود نه از خریدوفروش ثابت نگه داشتن چند روزه برای کسب سودهای ۱۰۰ یا ۲۰۰ درصدی بسیار ساده تر از بهره مند شدن از چندین نوسان ۱۰ تا ۱۵ درصدی است تا به همان نتیجه ی یکسان برسیم. هنوز افراد زیادی تصمیم به انجام این کار نگرفته اند.

 

هر چه سریع تر بفهمید نمی توانید تمام پامپهای موجود را به دست آورید، سریع تر شروع به کسب درآمد خواهید کرد. رهاکردن موقعیتتان قبل از اینکه بتواند پتانسیل خود را نشان دهد و وارد شدن به یک سکهی جدید معمولا به دو اتفاق منجر می شود:

  •  رها کردن یک سکه قبل از اینکه فرصت پامپ داشته باشد

 

  •  وارد شدن به یک سکه، نه در شرایط کف (که کسب سود را کاهش و ریسک را افزایش میدهد)

 

اگر به خاطر سود بالقوه نبود، به دلیل شانس کمتر خرید به هنگام ورود بد، صبر بیشتر و اطمینان به سرمایه گذاری تان را به شدت توصیه می کردیم. صرف نظر از اینکه پروژه چقدر قوی است، هرگز با یک چراغ سبز بزرگ وارد یک موقعیت نشوید.

 

همان طور که قبل تر اشاره کردیم، بهتر است کلا پامپ را از دست بدهید تا اینکه با ریسک ناگهانی غرق شدن مواجه شوید. علاوه بر آن عدم انجام معامله بیش از حد، زمان بیشتری برای انجام کارهای مختلف به شما میدهد و باعث خستگی احساسی نمیشود.

 

سقوط به خاطر شیل ها

 

در صورتی که شرایط به اندازه ی کافی واضح و روشن نبود، بهتر است هر تصمیمی که می گیرید برای خودتان و فقط برای خودتان باشد. می توانید برای داشتن دیدگاههای مختلف و ایده های جدید به سایر مبادله کننده ها نگاه کنید ولی هرگز نباید سایر افراد نقش تصمیم گیرنده در انجام مبادله ی شما داشته باشند.

 

با وارد شدن به کانال های رسانه های اجتماعی مربوط به رمزارزها، افراد زیادی را خواهید دید که کیسه های خود را پرتر می کنند. این اتفاق باید فورا به شما بیاموزد که چگونه مقاومت کنید . هیچ کس به جز خودتان مسئولیت مبادله ی منجر به ضرر شما را قبول نخواهد کرد؛ بنابراین باید همواره هنگام تصمیم گیری برای سرمایه گذاری، به خودتان متکی باشید.

 

انباشت یا کسب سود

وقتی وارد شدید صبر داشته باشید و برای کسب سود عجله نکنید. بدترین حالت این است که مقداری سود را از دست خواهید داد ، و در بهترین حالت یک ورود عالی داشته اید و توانسته اید ارزهای اضافی بدست آورید و قادر خواهید بود در فرصت های دیگر ایفای نقش کنید .

 

 

 

آکادمی تبریز فایننس در تلاش است تا با برگزاری دوره هایی چون  دوره ارز دیجیتال ، دوره پرایس اکشن نوین و دیگر دوره ها اطلاعات و دانش کافی جهت ورود به بازار های مالی جهان را در اختیار شما قرار دهید.با شرکت در دوره های تبریز فایننس می توانید مثل آب خوردن بازار های مالی را تحلیل کرده و سرمایه خود را گسترش دهید.

 

همچنین اگر شما علاقه مند به سرمایه گذاری در بازار جهانی فارکس هستید ، می توانید با استفاده از آموزش ها و مقالات رایگان ارز دیجیتال در وب سایت تبریز فایننس ، تمامی اصطلاحات و دانش اولیه جهت ورود به این بازار را فرا بگیرید و سپس با شرکت در  دوره ارز دیجیتال تبریز فایننس ، سرمایه گذاری بی نظیری را در بازار فارکس ثبت کنید. تبریز فایننس شما را به یک تریدر حرفه ای تبدیل می کند !

adminn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *