اتفاقات تازه ای طبق نامه جدید و مهم بورسی در راه است

مدیرعامل بورس کالا در نامه ای به مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی اعلام کرد که بانک مرکزی با استفاده از مکانیزم بورس کالا برای فروش املاک مازاد بانک ها موافقت کرده است.
به گزارش بورس کالا ، حامد سلطانی نژاد در 27 مرداد نامه ای به مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی با موضوع «استفاده از ساز و کار بورس کالای ایران برای انتقال اموال مازاد بانک ها به دلیل اعلام حمایت قانونی» ارسال کرد. نهاد های نظارتی کالا مازاد بانک ها برای عرضه املاک را اعلام کرد.
در نامه ای سلطانی نژاد اعلام کرده است: با اشاره به نامه شماره 112131/00 در تاریخ 16 تیر 1400 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با موضوع موافقت با استفاده از مکانیزم مزایده طبق دستورالعمل های بازار فرعی بورس کالای ایران ، بورس کالای ایران بزرگ ترین بازار سازمان یافته است.
کالا های کشور در راستای اجرای ماده 19 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری در خصوص افزایش شفافیت و سلامت در اقتصاد و جلوگیری از اعمال، فعالیت ها و حوزه های فسادآمده ، فعالیت های چشمگیری داشته اند.
در ادامه این نامه ، مدیرعامل بورس کالا ضمن اشاره به راه اندازی هیئت معامله های املاک در بورس کالای ایران در سال گذشته ، اذعان داشت: تاکنون برخی موسسات از جمله وزارت خانه ها و بانک ها موفق به فروش املاک و مستغلات خود را از طریق این پلت فرم به دیگران شده اند.
در حالی که دیگران در حال پذیرش و ارائه اموال خود هستند. بنابراین ، زیر ساخت های نرم افزاری ، سخت افزاری و نظارتی موجود ، امکان انجام انواع معاملات زمین و ساختمان را با کاربری های مختلف در بورس کالا با استفاده از مکانیزم حراج فراهم کرده است.
سلطانی نژاد در این نامه این گونه اظهار داشت که طبق قوانین موجود در کشور از جمله ماده 17 قانون توسعه ابزار ها و موسسات مالی جدید ، بند ج ماده 36 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه و همچنین بر اساس بند الف – تبصره 17 ماده 17 قانون رفع موانع تولید رقابتی و بهبود سیستم مالی کشور ، مزایای قانونی متعددی برای ارائه مازاد املاک از طریق ساز و کار بورس کالا وجود دارد.
به عنوان مثال ، به منظور تسهیل روند ارائه املاک در بازار فرعی بورس کالا ، همه تأمین کنندگان از پرداخت هزینه پذیرش معاف هستند و تا زمان برگزاری حراج و نهایی شدن معامله هیچ هزینه ای به فروشندگان تحمیل نمی شود.
در نهایت ، وی از مدیران عامل بانک های مربوطه دعوت به عمل آورد تا در صورت داشتن تمایل ، دارایی های باقی مانده خود را از طریق بورس کالای ایران تهیه کنند.
وضعیت بورس در دولت رییسی چگونه پیش بینی می شود؟
خبر گذاری ایسنا اعلام کرد: عمر دولت دوازدهم به پایان رسیده و دولت سیزدهم بر پست کشیش تکیه زده است ، در حالی که رئیس جمهور جدید بار ها بر تعادل بازار سرمایه تأکید کرده است.
در این زمینه ، یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که اگر دولت در زمینه سیاست خارجی و کسری بودجه اقدامی انجام ندهد ، وضعیت بازار سرمایه چندان مساعد نخواهد بود.
سعید جعفری با اشاره به کسری بودجه دولت گفت: دولت جدید باید در دو حوزه سیاست خارجی اقداماتی انجام دهد و در نتیجه کسری بودجه را برطرف کند. در واقع دولت باید به سمت احیای برجام حرکت کند و در نتیجه کسری بودجه را جبران کند. در این شرایط است که بازار سرمایه در دولت سیزدهم رشد و ثبات ملایمی را تجربه می کند.
وی درباره اهمیت جبران کسری بودجه توضیح داد: جبران کسری بودجه از طریق احیای برجام مهم است. زیرا اگر این اتفاق نیفتد و دولت نتواند صادرات نفت را افزایش دهد ، به احتمال زیاد سود صنایع بزرگ به ویژه پتروشیمی و فلزات با افزایش هزینه های انرژی ، افزایش هزینه خوراک ، عوارض و مالیات صادراتی و این روند می تواند به بازار های سرمایه آسیب برساند.