تبریز فایننس

مفهوم لات lot در فارکس چیست؟

مفهوم لات lot در فارکس چیست؟

 

 

مفهوم لات lot در فارکس چیست ؟ چگونه حجم معاملات در فارکس را محاسبه کنیم ؟ این ها بخشی از سوالاتی است که ذهن بسیاری از افراد تازه کار را درگیر کرده و یکی از مهم ترین مواردی میباشد که یک معامله گر باید در معاملاتش لحاظ کند .

شما اگر به طور کامل با معنا و مفهوم lot آشناییت نداشته باشید قطعا در قسمت مدیریت ریسک و سرمایه تان دچار مشکلاتی خواهید شد ، در این مقاله بصورت کامل در مورد این اصطلاح فارکسی صحبت خواهیم کرد

خب دوستان بریم سراغ اصل مطلب ، لات lot به معنای واحد اندازه گیری حجم معاملات شما میباشد ، و همچنین یکی از معیار های مهم در مدیریت ریسک و سرمایه است چرا که یک معامله گر باید حتی در بهترین موقعیت هایی که شناسایی میکند مراقب حجم سرمایه ای که وارد یک معامله میکند باشد ، بنوعی ابزاری برای مدیریت ریسک و سرمایه بحساب می آید ، لذا پیشنهاد میشود حتما تا انتها این مقاله را با دقت مطالعه کنید .

لات چیست؟

هر لات بصورت استاندارد 100/000 هزار دلار است که به همین علت در گذشته فقط افراد ثروتمند میتوانستند در اینگونه بازارهای مالی شرکت کنند ، ولی رفته رفته امکانی پیش آمد و نانو لات ، میکرو لات و مینی لات ایجاد شد تا معامله گران خرد هم بتوانند در بازار فعالیت داشتند باشند .

در جدول زیر میتوانید اطلاعات لات های مختلف و میزان سود دهی هر پیپ را مشاهده کنید.

lot در فارکس-

 

لات استاندارد در نمادهای مختلف

به جز جفت ارزها که میزان لات استاندارد در آن ها برابر ۱۰۰۰۰۰ واحد از ارز پایه می‌باشد (به عنوان مثال وقتی شما ۱ لات یورو/دلار آمریکا خریداری کرده ‌اید، ۱۰۰۰۰۰ واحد دلار آمریکا (ارز پایه) را معامله کرده اید.)

میزان لات استاندارد در طلا، نقره، نفت و شاخص صنعتی داووجونز به قرار ذیل می‌باشد:

  • یک لات طلا برابر با ۱۰۰اونس طلا می‌باشد.
  • یک لات نقره برابر با ۵۰۰۰ اونس نقره می‌باشد.
  • یک لات نفت برابر با ۱۰۰۰ بشکه نفت است
  • و یک لات داوجونز برابر با ۱۰ قرارداد داوجونز می‌باشد .

 

بسیار خب دوستان ، پس تا اینجا متوجه شدید که یک لات کامل معادل صد هزار دلار میباشد و برای اینکه افراد کم سرمایه هم بتوانند در بازار فعالیت داشته باشند حجم های دیگری مبذول گردید که هر کدام 10 برابر کوچک تر از عدد قبلی است .

بطور مثال مینی لات از یک لات کامل 10 برابر کوچک تر است و در بازار 10.000 هزار دلار محاسبه میشود ، همچنین میکرو لات 10 برابر از مینی لات کوچک تر است و در بازار 1000 دلار محاسبه میشود و در نهایت نانو لات که مجدد 10 برابر از مورد قبلی خود کوچک تر است و 100 دلار حساب میشود .

البته الان دیگر به لطف لوریجی که بروکر ها در اختیار معامله گران قرار میدهند افراد براحتی میتوانند با 100 دلار سرمایه حجم های مینی لاتی باز کنند ، که البته ما این مقدار حجم را برای دوستان تازه کار صلاح نمیبینیم ، بهترین کار اینست که لوریج را روی عدد 1000 بگذارید یعنی پولتان 1000 برابر شود ولی از آن طرف باید حجم معامله را 0.01 (یکصدم) لات قرار دهید تا ریسک شما کاهش پیدا کند ، همچنین در هفته های اولی که وارد حساب ریل شدید به دنبال سود های بزرگ نروید چرا که قطعا منطقی نیست ، شما باید در ابتدا قصدتان فقط کسب تجربه در محیط ریل باشید و به مرور زمان با افزایش تجربه و دانش حجم لات را بیشتر کنید تا به همان نسبت میزان سودتان نیز بیشتر شود .

این سوال که ،برای فعالیت در فارکس با چند دلار میتوان شروع کرد قطعا یکی از پرتکرارترین سوالات این حوزه است .

خب باید به شما بگویم که مبلغی که برای شروع میخواهید وارد کنید بسیار مرتبط با میزان لاتی است که تصمیم دارید با آن معامله باز کنید .

یک مثال میزنم :

فرض میکنیم شما در بروکر آلپاری alpari یک حساب استاندار فارکس دارید ، خب در این نوع حساب حداقل مبلغ واریز برای فعال سازی حساب 20 دلار است که میتوانید معاملاتی حداقل تا یک 0.01 لات (میکرولات) باز کنید .

ولی اگر کمتر از 20 دلار پول دارید میتوانید حساب نانو در کابینه شخصی بروکر آلپاری بسازید که حداقل واریزی آن 1 دلار است و شما میتوانید 0.001 لات (نانو لات) باز کنید که در این صورت سود شما فقط بصورت سنت محاسبه میشود.

سودی که در حساب نانو میکنید به دلیل حجم سرمایه کمی که دارید ناچیز است لذا پیشنهاد میکنیم بعد از اینکه در دمو توانستید به موفقیت برسید حساب استاندارد باز کنید و لوریج آن را به 1000 تغییر دهید.

مدیریت ریسک و سرمایه با استفاده از لات

قابل توجه دوستان تازه کار عرض کنیم که مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک همانند استراتژی و تحلیل ها مهم است و اگر این دو مقوله را به درستی در معاملات خود رعایت نکنید مجبور خواهید شد با ضرر های سنگین تاوانش را پس بدهید .

لات در فارکس چیست

شما بعنوان یک معامله گر در بازارهای مالی باید بتوانید احساسات خود را هنگام فعالیت در بازار کنترل نمایید یا بهتر است بگوییم به کل در این زمان ها احساسات خود را کنار بگذارید و طبق چارچوب و قوانینی که برای خود تعیین کردید پیش بروید ، لات به شما کمک میکند تا با توجه به equity (موجودی) که دارید مقدار مبلغ مناسبی وارد یک پوزیشن (معامله) نمایید ، معمول هست که برای حساب های بالای 1000 دلار حداکثر 2 الی 3 درصد equity را وارد یک پوزیشن کنید و برای مبالغ کمتر مانند 100 دلار حداقل 5 الی 7 درصد equity را وارد یک پوزیشن نمایید .

متاسفانه بسیاری از افراد مبتدی هر باری که یک پوزیشن باز میکنند با توجه به تصمیمات احساسی که میگیرند یک حجم متفاوت از لات را باز میکنند که همین امر ، ریسک آنها را در معامله بیشتر میکند .

اینکه فکر کنید در ماه های اول چندین هزار دلار سود میکنید یک اشتباه محض است ، در ماه های اول شما فقط باید به اصول فارکس ، تحلیل های تکنیکال ، استراتژی کاربردی و مواردی مانند مدیریت ریسک و سرمایه آشنا شوید و با شکیبایی سود 5 دلار در روز را کم کم بیشتر و بیشتر کنید تا به درآمد های چند هزار دلاری در روز برسید همانند بسیاری از ایرانی هایی که با فارکس زندگیشان بسیار متحول شده است.

شاید تصمیم داشته باشید همیشه یک سایز لات lot یکسان برای همه معاملاتتان باز کنید برای اینکار کافیست به زبانه tools مراجعه کنید و گزینه options را انتخاب کنید .

میزان لات در فارکس

سپس در صفحه ای که برای شما باز میشود سربرگ trade را انتخاب میکنید .

مفهوم لات lot در فارکس چیست

سپس گزینه defaultکلیک کرده و حجم لاتی که میخواهید را وارد کنید و در انتها روی گزینه ok کلیک کنید ،

از این پس بصورت پیشفرض همان حجم معاملاتی که تعیین کردید را وارد پوزیشن های مختلف میکنید.

در انتها قطعا این سوال برای شما پیش می آید که بهتر است با چه حجمی معامله کنیم ؟

جواب را کامل ساده و روان میدهیم ، اگر تازه کار هستید و تجربه کمی در محیط ریل دارید بهترین حجم برای شما 0.01 لات است با لوریج 1000 ، اینگونه اگر ضرر هم کنید بسیار کم هست و همچنین استرس و ریسک کمتری نیز دارید .

به هیچ عنوان هم نیاز نیست مبالغ بالا مثل 1000 یا 2000 دلار وارد کنید برای شروع با 50 یا 100 دلار هم میتوانید فعالیت خودتان را در محیط ریل شروع کنید ، البته که قبل از ورود به حساب ریل باید چندین هفته در حساب دمو به تمرین و یادگیری بپردازید .

tabrizfinance

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *