عوامل تاثیرگذار بر اوضاع بورس

عوامل تاثیرگذار بر اوضاع بورس : همان طور که میدانید سرمایه گذاری مانند هر علم دیگری کار پیچیده و دقیقی است و احتیاج به تحلیل و مطالعه و زمان کافی دارد در غیر این صورت ریسک کار بالا رفته و توقعی که از میزان سود در مدت زمان مشخصی وجود دارد را برآورده نخواهد کرد .
مسلما هیچ وقت بدون آگاهی و بررسی علل و پارامترهای تأثیرگذار بر بازارهای مالی نباید وارد آنها شده و سرمایه تان را به مخاطره بیندازید. پس بایدباهوشیاری تمام بازار مناسب را انتخاب کرده و تمامی جوانب را نیز بسنجید.به همین دلیل در ابتدا به بررسی این بازار و پارامترهای تاثیرگذار بر آن می پردازیم:
عوامل تاثیرگذار بر اوضاع بورس و قیمت نفت
یکی از پارامترهای مهم و تأثیرگذار در بازارهای مالی دنیا و کشورمان، قیمت نفت است. به دلیل اینکه اکثر برنامه های اقتصادی کشور بر پایه نفت بنا شده و درآمد نفتی مان مهم ترین عامل تقاضا است و همچنین درآمد دولت از نفت در چند سال اخیر کاهش چشمگیر بیش از ۶۰ درصدی داشته و طبق پیش بینی کارشناسان مؤسسات معتبر جهانی، اغلب به قیمت نفت در بازه ۳۰ تا ۴۵ دلار در سال ۲۰۱۶ میلادی اشاره می کنند
پس کاهش یا افزایش چشمگیری را نخواهیم داشت. از طرفی طبق برنامه امسال دولت، که بودجه خود را با نفت ۳۰ تا ۳۵ دلاری بسته است و به پیش بینی ها بسیار نزدیک است، عملا تهدیدی برای اقتصاد کشورمان وجود نخواهد داشت مگر اینکه سقوط قیمت به یک سوم قیمت فعلی که بسیار بعید است را داشته باشیم.
پس از طرفی رکود اقتصادی و از طرف دیگر جهش قیمت ها را نخواهیم داشت و نوسان کوچکی را تجربه خواهیم کرد پس خبر نسبتا خوبی برای رشد و توسعه صنعت و اقتصاد خواهد بود.
عوامل تاثیرگذار بر اوضاع بورس و سود بانکی
یکی دیگر از پارامترهای مهم، نرخ سود سپرده های بانکی است: مهم ترین خبر اقتصادی اسفندماه ۹۴ را می توان اجرایی شدن کاهش نرخ سود سپرده های بانکی به دلیل کاهش تورم، از ۲۰ به ۱۸ درصد و احتمال بسیار زیاد در آینده نزدیک به ۱۶ درصد دانست که تأثیر خود را بر تمامی بازارهای مالی خواهد گذاشت.
به دنبال آن، نام گذاری سال ۹۵ به سال رشد و شکوفایی اقتصادی مسلمة وضعیت اقتصادی کشور را در سال جدید متفاوت تر از سال های قبل خواهد کرد.
در سال های گذشته وقتی مردم مشاهده می کردند که برای راه اندازی کسب و کار و یا تولید، با هزار دردسر سودی معادل ۲۰ درصد عایدشان خواهد شد
و در عوض به راحتی و بدون هیچ گونه زحمتی بانک، سودی معادل ۲۰، ۲۲ و ۲۵ درصدی به سپرده هایشان می دهد مورد دوم را ترجیح داده و اکثر سرمایه ها در بانکها بلوکه شده و یا در بازارهای سوداگرانه همچون دلار و مسکن وارد می شد و رشدهای حداقل سه برابری را شاهد بودیم .
عملا چرخه اقتصاد و تولید کشور فلج شده بود. این اقدام دولت در کاهش تورم و کاهش سود بانکی که گروه اقتصادی دولت نیز در زمینه کاهش بیشتر آن اتفاق نظر دارند بسیار هوشمندانه بود و حال که نرخ تورم کاهش پیداکرده، سوداگری و سفته بازی در بازارهای مختلف کمتر شده و با ثبات اقتصادی همراه شده ایم که بیشتر هم خواهد شد
و عملا بانکها دیگر جاذبه ای برای سرمایه گذاری نخواهند داشت و بسیار دیدم که مردم قصد دارند تا سرمایه هایشان را از بانکها خارج و به سمت بازارهای مستعد رشد وارد کنند پس حجم پول زیادی وارد سایر بازارها خواهد شد.
بازار سرمایه پس از برجام، روند جدیدی را تجربه کرد که با رشد بسیار خوب سهام در دو ماه، اکثر بی اعتمادی سهامداران در سالهای گذشته از بازار رخت بربست و دوباره حجم بسیار خوب سرمایه با برنامه و استراتژی وارد این بازار شد.
شاخص کل نیز رشد خوبی را تجربه کرد و در حال بازپس گیری حمایت های از دست داده خود در دو سال گذشته است هرچند با رشد شاخص، اصلاح کوتاه مدتی در تعدادی از سهامی که رشد بسیار زیادی را تجربه کردند، قابل پیش بینی است اما اصلاح عمیق را مسلما نخواهیم داشت.
همچنین به دلیل کاهش تورم و کاهش نرخ سود سپرده های بانکی پتانسیل این بازار بسیار بیشتر شده و انتظار داریم به دلیل عدم جذابیت سایر بازارهای موازی برای سرمایه گذاری، برگشت پرقدرت سرمایه از بانکها و سایر بازارهای مالی به سمت بورس را شاهد باشیم و چون دولت و بانک مرکزی هم نظر خوبی نسبت به توسعه بازار سرمایه دارند، شرایط بسیار خوبی را برای این بازار که دماسنج اقتصادی کشور هست رقم خواهد خورد.
با توجه به همه این تفاسیر بازار سرمایه حرف اول را می زند و علاوه بر اینکه تورم را به خوبی پوشش خواهد داد سود خوبی را نیز نصیب سهامداران با دانش و آگاهی و تجربه کافی خواهد کرد.
با توجه به همه این تفاسیر بازار سرمایه حرف اول را می زند و علاوه بر اینکه تورم را به خوبی پوشش خواهد داد سود خوبی را نیز نصیب سهامداران با دانش و آگاهی و تجربه کافی خواهد کرد.
پس اگر با دانش و آگاهی مناسب وارد این بازار شوید سال طلایی و شگفت انگیزی را تجربه خواهید کرد و اگر هوشمندانه عمل کنید یکی از پربازده ترین سالها در بورس را خواهید داشت. ولی اگر بدون برنامه و استراتژی مناسب وارد این بازار شوید حتی در بهترین شرایط سودی کسب نخواهید کرد و به جایی نخواهید رسید.
برخلاف بازار ایران که بازار سرمایه، تقریبا شناخته شده نیست و اغلب افراد به صورت اصولی وارد آن نشده اند، در سایر کشورها بیشتر سرمایه ها وارد بازار سهام آن کشور شده علاوه بر اینکه به تولید و رشد اقتصاد کشور کمک کرده، فعالیت های حرفه ای و با هیجان بسیار کمتری در آنجا انجام می پذیرد. پس ضرورت کسب دانش و آگاهی در این زمان که اقبال با این بازار است بسیار به چشم می خورد.
کنید تا به صورت حرفه ای اقدام به معامله گری در بازار کنید و به توانایی های خودتان ایمان داشته باشید و مطمئن باشید که همان طور که الماس با تراش
سعی کنید برای آموزش خودتان زمان بگذارید و تلاش میدرخشد، انسان نیز با تلاش خواهد درخشید.
عوامل تاثیرگذار بر اوضاع بورس و در بورس با چه چیزهایی سر و کار دارید؟
1. تالار بورس: جایی است که کارگزاران به خرید و فروش سهام می پردازند که به دو بخش تالار اصلی و تالار فرعی تقسیم می شود. همچنین برای آگاهی مردم در تالار بورس، تابلویی نمایانگر قیمت لحظه ای هر سهم وجود دارد.
٢. کارگزاران بورس: شرکت هایی هستند که افراد برای خرید و فروش سهام باید به آنها رجوع کنند که به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند. کارگزاران، واسطه بین سهامداران و شرکتهای حاضر در بورس می باشند که افراد برای خرید و فروش سهام باید به آنها رجوع کنند.
وظایف کارگزار: انجام معامله، مدیریت حساب سرمایه گذاری اشخاص و مشاوره و راهنمایی می باشد.
٣. خریدار و فروشنده: افراد حقیقی و حقوقی هستند که همان صاحبان سرمایه و نقدینگی که مردم عادی یا یک شرکت خاص و یا حتی یک بانک خصوصی یا دولتی اند.
۴. فهرست شرکتهای پذیرفته شده: شرکتهایی که قابلیت معامله شدن در بورس را دارند، در این فهرست موجود می باشند. صدها شرکت در کشور با موضوعات مختلف فعالیت می کنند، اما در بورس، فقط شرکتهایی حضور دارند که صلاحیت آنها تصویب شده و نام آنها در فهرست رسمی درج شده است.
ساز و کار بورس چگونه است؟
شرکت های مختلفی که در صنایع گوناگون بانکی، خودرویی، پتروشیمی و … فعالیت می کنند جهت رشد و توسعه خود و در نتیجه رشد اقتصادی و استقلال هر چه بیشتر کشور، نیازمند مشارکت افراد جامعه هستند که در نتیجه با سوددهی و بازدهی هر چه بیشتر و بالاتر شرکتها، افراد مشارکت کننده نیز در سود آن سهیم خواهند بود
و هر فرد متناسب با هر مقدار سرمایه ای که میخواهد وارد صنعت کند، با خرید سهام آن شرکت می تواند به کسب در آمد برای خود و توسعه و پایداری برای صنایع مختلف برسد.
میزان سرمایه شرکتهای مختلف با هم متفاوت است و متناسب با سرمایه هر شرکت، به هر واحد از سرمایه، سهم می گویند که با خرید سهام، مالک جزئی از دارایی های شرکت یا بنگاه تولیدی و شریک سود و زیان آن می شویم. به من و شمایی که سهام شرکت ها را می خریم سهامدار می گویند.
به عنوان مثال اگر شرکتی هزار سهم داشته باشد و من صد سهم آن را بخرم مالک یک دهم از آن خواهم بود و در صورتی که سهام را به شما بفروشم مالكیت تغییر می کند و شما مالکیت آن ده درصد را خواهید داشت و قیمت سهام شرکتهای مختلف با هم متفاوت است و علاوه بر آن، قیمت یک سهم، ثابت نمی ماند و متناسب با ارزش آن سهم بالا و پایین می رود
معمولا قیمت اسمی سهام در ایران 1000 ریال است قیمت اسمی همان قیمت اولیه سهم است . البته این رقم صوری است و هیچ ربطی به ارزش جاری سهم نداردو ارزش جاری هر سهم به سهام دیگر متفاوت است.
آکادمی تبریز فایننس یکی از برترین و بهترین آموزشگاه بازار های مالی در سطح شمال غرب و تبریز است.تبریز فایننس برگزار کننده دوره ارز دیجیتال، دوره فارکس و دوره بورس اوراق بهادار و پرایس اکشن است.اگر می خواهید درباره تبریز فایننس بیشتر بدانید می توانید از مقالات و جزئیات دوره ها و همچنین اخبار های وب سایت ، مارا دنبال کنید.