مقایسه دو سبک RTM و ICT

مقایسه دو سبک RTM و ICT
سوالی که این روزها ذهن همگان را درگیر کرده این است که تفاوت دو سبک RTM و IC چیست؟ تفاوت و تشابه های این دو سبک.
سبک (ICT (Inner Circle Trader
روش ICT یکی از جدیدترین روش های موجود در معامله گری به سبک پرایس اکشن است. استراتژی های آی سی تی به بررسی جامع رفتار بازارگردان ها پرداخته و اینکه آنها چگونه و در کدام نقاط معامله گران را جهت ورود به معامله اشتباه فریب می دهند. سبک ICT دارای راهکارهای مشخصی است تا دیدگاه تریدرهای خرد بازار را به استراتژی های بانک ها و موسسات بزرگ نزدیک کند. این سبک نقش موثری در همگام کردن معاملات تریدرهای خرد به معاملات بازارگردان داشته و از دزدیده شده استاپ ها و حد ضرر های آنها توسط بانک های بزرگ جلوگیری می کند.
از اصول این سبک جدید پرایس اکشنی، عدم استفاده از هیچ نوع اندیکاتور و حتی سطوح پرایس کلاسیک مانند سطوح حمایت-مقاومت، الگوهای قیمتی و… است. تمرکز سبک ICT بیشتر بر رفتار بانک ها معطوف شده و این رفتار را با استفاده از نواحی نقدینگی، اوردربلاکها، بررسی دقیق سشنها، رفتار مارکت درساعات مختلف(مارکت سایکل)، بررسی نواحی لیکوئیدیتی(استاپلاس) و… تحلیل می کند. به عبارت دیگر روش ICT به دنبال پیدا کردن نواحی نقدینگی و پول هوشمند (اسمارت مانی) و استفاده از این نواحی جهت تحلیل رفتار آینده مارکت است.
بنیانگذار سبک ICT
مایکل جی.هادلستون مدرس و بنیان گذار سبک ICT با بیش از ۳۰ سال سابقه معامله گری در بازارهای جهانی موفق به آموزش ۵۵۰۰۰ تریدر شده است. ایشان با تجربه ای که در همکاری با بانک های بزرگ داشته الگوریتم معاملات آنها را فرا گرفته و توسط مهندسی معکوس، دیدگاه های معاملاتی آنها را کشف کرده است.
لازم بذکر است اساس سبک ICT بر پایه اسمارت مانی است و از این سبک با عنوان اسمارت مانی هم یاد می شود.
مزایا و معایب سبک ICT
هر کدام از سبک هایی که در معاملات فارکس به کار گرفته می شود، مزایا و معایبی دارد. از مهمترین مزایای این سبک ساده و کاربردی بودن آن و عدم پیچیدگی تحلیلهای آن نسب به رفتار مارکت است.
مزایا:
- پرداختن تخصصی و حرفه ای به تمامی نقدینگی ها
- بررسی تاثیرهای لیکوییدیتی و رفتارهای موجود در مارکت ها
- بازیابی دقیق سشن ها و نحوه رفتار سشن های معاملاتی و سایکل ها
- پرداختن به تاثیرات اینسترومنت ها و تفاوت آنها بر یکدیگر
- بررسی نوسان قیمت در نواحی و واکنش هایی که در قیمت بر اساس نقدینگی به وجود می آید.
- نقشه برداری مرحله به مرحله از مارکت با بهره گی از ابزارهای پرایس اکشن مفهومی و ساده
معایب:
- بررسی نکردن جزئی ساختارها و رفتار قیمت ها
- عدم وجود تقسیم بندی درست برای اردربلاک ها
به طور کلی سبک ICT از روش های جدید و کاربردی موجود است و با بهبود دیدگاه پرایس اکشنی به مارکت، توانسته توجه طیف عظیمی از معامله گران را به خود جلب کند. قطعا در آینده نزدیک نیز تعاریف بیشتری از این روش خواهیم شنید.
سبک (READTHE MARKET) RTM
پرایس اکشن یک استراتژی مالی است که ویژگیهای حرکتی قیمت مانند نوارهای قیمت ساده، نوارهای قیمت شکستها، خطوط روند یا کندلها و نوسانات و مواردی از این دست در حوزه سهام، اوراق قرضه، فارکس و… را توصیف میکند؛ به عبارت دیگر Price Action یک روش معاملاتی سیستماتیک است که بهکمک ابزارهای تحلیل تکنیکال و تاریخچه اخیر قیمتها، دیدگاهی روشن و سناریوی مشخصی برای سرمایهگذاری به افراد هدیه خواهد داد! از مطرحترین سبکهای این روش میتوان به (Inner Circle Trader) ICT و تکنیک rtm یا Read The Market اشاره داشت. شخصی به نام ایف میانته به همراه برخی همکارانش با معرفی پرایس اکشن rtm سبکی جامع و کارآمد را عرضه کرد که میتواند یک سطح پایه را برای سرمایهگذاران فراهم کند تا با اتکا بر تحلیل و افکار خود، به نتیجهای مطلوبتر برسند. این سبک، براساس منطق عرضه و تقاضا استوار است. درواقع در این روش حساسیت بالایی به دیدگاه خریداران و فروشندگان وجود دارد و درک نوع بینش سرمایهگذاران اصلی و نحوه رفتار و عملکرد آنها و پیامهایی که به یکدیگر میرسانند، از مهمترین معیارهای تحلیل بازار است؛ به بیانی دیگر پرایس اکشن سبک rtm به معاملهگر اجازه میدهد بدون تکیه بر شاخصهای فنی و بدون نیاز به اطلاعات و دانش کاملاً تخصصی که فراگیری آن بسیار زمانبر و هزینهبر خواهد بود، ذهن بازار را بخواند و براساس حرکات واقعی و اخیر قیمت تصمیمگیری کند.
مزایای استفاده از پرایس اکشن rtm
استراتژی پرایس اکشن rtm نکات مثبت و متعددی دارد که استفاده از آن در معاملات تجاری، مزایای بسیاری را به همراه خواهد داشت. از مزایای استفاده از این تکنیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحلیل بازار از دید معاملهگران بزرگ
معاملهگران بزرگ همواره در زمینههای مختلف تجارت، بیشترین تأثیر را بر روند قیمتها و حرکت کلی بازار دارند. آنها بسیاری از کسانی که نظرات خود با را آنها همسو کرده، سودمند و عده دیگری را که مخالف جریان شنا کردهاند، متضرر خواهند کرد. تکنیک rtm به شما کمک میکند تا از دیدگاه این افراد به چارت نگاه کنید و ساختارها و الگوها را از منظر آنان بررسی کرده تا درک کنید در ذهن آنها چه میگذرد و رفتارشان را پیشبینی کنید!
- وجود ساختار و مشخصکردن بازه زمانی حرکات قیمت در سطوح مختلف
یکی از بزرگترین مزیتهای این استراتژی، وجود ساختار و مشخصکردن بازه زمانی حرکات قیمت در سطوح مختلف است که امکان تحلیلهای درست را افزایش میدهد. این موضوع میتواند الگویی تقریباً واضح را از رفتار بازار منعکس کند و این امکان را به معاملهگر بدهد که براساس معیاری قابل اتکا تصمیمگیری کند. اگرچه بازار هرگز از روندی کاملاً یکسان تبعیت نمیکند، وجود الگویی در مقابل شما، احتمال ضرر را تا حد محسوسی کاهش میدهد.
- انعطافپذیری
پرایس اکشن سبک rtm یک آزادی عمل بینظیر را به معاملهگران هدیه داده و به آنها اجازه میدهد بهجای پیروی کورکورانه از مجموعهای از قوانین ریز و درشت، درباره اقداماتشان تصمیمگیری کنند؛ بدینترتیب قابلیتهای ذهنی و خلاقیت، تفاوتها را رقم میزند. البته برخی کارشناسان و سرمایهگذاران، چندان از این انعطافپذیری راضی نیستند و این مورد را جزء معایب این استراتژی میدانند که در ادامه بیشتر در این باره و دلایل آنها خواهیم گفت.
- امکان انجام تحلیل و معامله در بازههای زمانی بسیار کوتاه
یکی از کاربردیترین نکات مثبت rtm قابلیت انجام تحلیل و تصمیم به معامله در تایم فریمهای بسیار کوتاه تا ۱۵ ثانیه است که میتواند بسیار شگفتانگیز باشد؛ البته اجرای این قابلیت منوط به وجود دیتای درست است؛ در غیر این صورت نتیجه دلخواه به دست نخواهد آمد. اهمیت این ویژگی، در معاملههای روزمره در بازاری که حتی ثانیهها هم میتوانند تعیینکننده باشند، بهخوبی خود را نشان میدهد؛ ثانیههایی که میتواند شما را از رقبا پیش بیندازد یا برعکس!
- وجود ستاپهای مختلف
وجود ستاپهای تحلیلی بر پایه بررسی بازههای قیمتی و ستاپهای معاملاتی بر پایه نقدینگی و کاهش یا افزایش سفارشها در بازار را نیز میتوان از ویژگیهای مثبت و مهم این استراتژی برشمرد.
- پتانسیل ترکیب با انواع سبکها
مبحث سرمایهگذاری شامل سبکها و روشهای گوناگونی است که برخی از آنها در تضاد با هم هستند که این مسئله موجب میشود شما ناچار یکی از آنها را انتخاب کنید و ممکن است فرصتهای دیگر را از دست بدهید! پرایس اکشن rtm دارای انعطاف بینظیری است و قابلیت تطبیقپذیری با انواع استراتژیهای معاملاتی دیگر مانند لنس و البروکس را دارد که میتواند بسیار حائز اهمیت و کاربردی باشد.
- ریسک کم
برخلاف بسیاری از روشهای تحلیلی، این استراتژی بهکمک ساختار و منطق کارآمد، ریسک بسیار پایینی دارد و میتواند پیشبینیها را به واقعیت نزدیک کند. این پرایس اکشن یکی از کمترین میزانهای ترس و اضطراب در میان سایر روشهای معاملاتی را دارد که این موضوع در بازار متلاطم سرمایهگذاری، اطمینان خاطری دوچندان را از لحاظ روانشناختی برای معاملهگران دارد.
- یادگیری سریع
یکی دیگر از نکات مثبت تکنیک rtm مدتزمان کوتاهی است که برای یادگیری آن لازم است. مراجعه به سایت آکادمی و کتاب پرایس اکشن rtm یا مراجعه به pdf های آن میتواند منبع خوبی برای فراگیری سریع این روش باشد؛ البته باید دانست کنار هم قراردادن فایلهای آموزش و رسیدن به تسلط بالا، انرژی زیادی را میطلبد.
معایب استفاده از پرایس اکشن rtm
از معایب پرایس اکشن rtm میتوان به امکان تحلیل اشتباه بهکمک اختلالی کوچک در چارت، وجود تعداد زیادی استراتژی و تئوری اشاره کرد که بهسبب منبعباز بودن این روش توسط افراد زیادی ارائه شده و گاهی میتواند قابل اطمینان نباشد و حتی متناقض با اصل منطق و قوانین آن تدوین شده باشد. البته یکی از مهمترین مسائلی که کارشناسان هم در قسمت مزایا و هم در معایب این استراتژی از آن نام میبرند و پیشتر نیز به آن اشاره شد، امکان تصمیمگیری معاملهگر با احتمال تفاوت در نتیجه است که بهسبب تفاوت در وضعیت ذهنی، رفتاری و روانشناختی هر فرد رخ میدهد؛ به بیانی دیگر هیچ دو معاملهگری بهدلیل برداشت متفاوت از قوانین تعریفشده و تفاوت در درک تفاسیر و عملکرد ذهنی غیر یکسان، یک پرایس اکشن rtm را به یک شکل تفسیر نمیکنند و همین امر، به تفاوت عمده در عملکرد سرمایهگذار و اولویت سناریوی وی منجر میشود؛ برای مثال اگر سهامی روی ۳۷۰ است و دو معاملهگر سطح روانی مشابه فرض ۴۰۰ را در نظر گرفته باشند، زمانی که قیمت سهام به ۴۰۰ برسد، ممکن است شخص اول با تصور ذهنی خود به این تحلیل برسد که ممکن است قیمت بالاتر برود؛ درنتیجه از فروش سهام دست نگه میدارد و سطح تعیینشده خود را به ۴۵۰ تغییر میدهد. اگر این امر به واقعیت بپیوندد و قیمت سهام بیشتر شود، او سود بسیار بیشتری به دست میآورد. در همین حال ممکن است شخص دوم با فرض معکوسشدن روند و کاهش قیمت در آینده، بهسرعت سهام خود را به قیمت ۴۰۰ بفروشد و به سود مدنظر خود برسد؛ بدون ریسک برای سود بیشتر!
همانگونه که مشاهده میشود، معاملاتی که براساس تحلیل پرایس اکشن rtm انتخاب شده و تصمیم به انجام آن گرفته میشود، توسط ابزارهای تحلیل تکنیکال تا حد زیادی زیر نظر گرفته شده و این مسئله میتواند در بحث کمک به معاملهگر بسیار مؤثر باشد، اما درنهایت خود شخص تصمیمگیری نهایی را انجام میدهد؛ به عبارت دیگر این استراتژی بهجای اجرای مجموعهای از قوانین سختگیرانه، انعطافپذیری بینظیری را ارائه میدهد که بیش از دستهبندی در بخش معایب میتوان بهعنوان مزیت از آن نام برد!