تبریز فایننس

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس : شاید تا اینجای کار ، یکسری از جملات راجع به ریسک پذیری خوانده باشید و خیلی اوقات هم تا حدود زیادی متوجه معنی آن شوید ولی اجازه دهید با هم مرور کنیم و بیشتر با این مسئله در بورس آشنا شویم :

 

یک سری از افراد تصور می کنند که ریسک یعنی ضرر و زیان. در حالی که اینگونه نیست. ریسک یعنی آن چه که در واقعیت اتفاق می افتد با آنچه که پیش بینی می کنیم متفاوت باشد و هرچه که این تفاوت بیشتر باشد ریسک هم بیشتر است. ریسک در همه جا وجود دارد. چون آینده غیرقابل پیش بینی است.

 

اجازه بدهید با مثال هایی مفهوم دقیق ریسک را برایتان بیان کنیم و با علل وقوع و راههای کاهش آن، چه در زندگی عادی و خصوصا در سرمایه گذاری آشنا شوید و سعی کنید کمترین ریسک را با بیشترین سود و بازدهی داشته باشید.

 

به عنوان مثال هر جا که برای سخنرانی دعوت میشوم ممکن است به دلایل گوناگون فایلی که برای ارائه و آموزش آماده کرده ام نمایش داده نشود و یا حتی ممکن است برق سالن قطع شود و هیچ کدام از اسلایدهایم نشان داده نشوند. در بازارهای مالی هم به همین صورت است.

 

مثلا شما سپرده خودتان را باسود ثابت ۲۰ درصد سالانه نزد بانک قرار می دهید و اگر در ابتدای سال ۱۰ میلیون تومان سپرده تان باشد، سود دریافتی تان در  پایان سال ۲ میلیون تومان خواهد بود و شما مطمئن هستید که این مبلغ سود را دریافت می کنید پس ریسک شما صفر است.

 

ولی زمانی که در بازار سرمایه فعالیت می کنید چون با قطعیت کامل از آینده سهام نمی توانید صحبت کنید و با توجه به تحلیل ها و سایر عواملی که در نظر میگیرید فقط پیش بینی را میتوانید انجام دهید، ممکن است پیش بینی تان به واقعیت تبدیل شود یا خیر.

 

به عنوان مثال برای سرمایه ۱۰ میلیون تومانی در ابتدای سال، سود سالانه خود را ۴۰ درصد پیش بینی می کنید. اگر در انتهای سال، ۴۰ درصد بازدهی یا بیشتر را داشتید دیگر ریسکی در کار نیست ولی اگر کمتر از آن مقداری که پیش بینی کرده بودید سود نصیبتان شد، سرمایه گذاری با ریسک انجام داده اید و هر چه اختلاف سود واقعی با سودی که پیش بینی کرده بودید بیشتر شود ریسک بیشتری را متحمل شده اید.

 

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس

 

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس و استراتژی مقابله با ریسک

 

همیشه قبل از مواجهه با ریسک باید استراتژی مقابله با آن و کاهش حداکثری آن در کمترین زمان ممکن را داشته و لیستی از ریسک های کارتان و سهامی که برای خرید انتخاب می کنید داشته باشید.

 

یکی از راه هایی که میتوانید با این عدم قطعیت کنار بیایید انجام فعالیت ها به گونه ای است که در مقابل ریسک، درصد اطمینان تان را بالا ببرد. در سرمایه گذاری با تشکیل سبدی از سهام در صنایع گوناگون به راحتی میتوانید ریسک سبدتان را کاهش دهید تا اگر به هر دلیلی یکی از سهام تان افت کرد با سود سهم دیگر بتوانید افت آن را جبران کنید و در مجموع به بازدهی مورد نظرتان دست یابید.

 

یک سری از ریسکها هم هستند که قبل از به وجود آمدن علائم هشدار دهنده شان را نشان میدهند و باید حواسمان به این علائم باشد تا بتوانیم با مدیریت مناسب، از ریسک، جلوگیری و خودمان را آماده مواجهه با آن مثلا یکروز از صبح تا شب کلاس و سمینار داشتیم و از روز قبل چراغ هشدار بنزینمان روشن شده بود و پشت سر هم، آلارم کمبود بنزین را نشان می داد ولی ما با توجه به زمان کم و برنامه فشرده مان فرصت بنزین زدن را نداشتیم و نتیجه این شد که برای آخرین کلاسمان که غروب بود وسط خیابان بنزین تمام کرده و خودمان را به خاطر عدم توجه به علائم هشدار دهنده سرزنش می کردیم.

 

در بازار بورس هم به همین صورت است. ممکن است شما سهامی را تحلیل و خریداری کنید و برای خودتان هدف قیمتی و سود مشخص تعیین کنید، چون بازار به صورت صد در صد تحت کنترل شما نیست ممکن است بر خلاف نظر شما، سهم تمایل به منفی شدن داشته باشد

 

در اکثر مواقع قبل از ریزش قیمتی، آلارمها و هشدارهای مختلف از لحاظ میزان حجم معاملات و واگرایی هایی که اتفاق می افتد، به سهامداران می دهد و بسیار کم است زمانهایی که سهامداران را غافلگیر کنند و در صف فروش گیر بیفتند به همین خاطر باید به این هشدارها توجه کرد.

 

دسته دیگری از ریسکها هم هستند که اگر به آنها توجه نکنیم شاید در کوتاه مدت اثر بد آن کم باشد اما مطمئنا اگر ادامه دار شود در بلند مدت اثرات بسیار بدی را برایمان به جا خواهند گذاشت. مثلا اگر ما بدانیم که باید مطالعه مستمر داشته باشیم و دائم در تلاش باشیم تا هوش مالی خودمان را اضافه کنیم و هر بار که به پول بیشتری احتیاج داشتیم به جای اینکه بگردیم تا راهکارهای مناسب برای افزایش درآمدمان پیدا کنیم، بیاییم وام بگیریم و هر ماه اقساط سنگین پرداخت کنیم.

 

در این صورت در اصل از لحاظ مالی ضعیف تر شده و این کار در بلندمدت هیچ پولی برای پس انداز و بازنشستگی مان نمی ماند و حساب خالی با کلی بدهی خواهیم داشت. در بورس هم به همین صورت است اگر بدون برنامه و بدون استراتژی مناسب اقدام به خرید و فروش سهام کنیم برای یکی دو بار شاید تاثیر خیلی زیادی نداشته باشد اما اگر این روال ادامه پیدا کند مسلما تمام سرمایه مان در مدت زمان کم به طور باور نکردنی به صفر خواهد رسید.

 

یک سری از ریسکها هم چه در بازار سرمایه و چه در زندگی عادی مان هستند که غیرقابل پیش بینی اند که به آنها ریسک سیستماتیک می گوییم نمونه آن در بازار سرمایه جنگ، زلزله و رکود اقتصادی و نرخ بهره و یا بسته شدن یک نماد در یک روز بدون اطلاع رسانی از روزهای قبل، که ما به هر دلیلی سرمایه مان را لازم داشته و باید سهام مان را بفروشیم .

 

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس

 

در زندگی روزمره اینکه در خیابان با ماشین در حال حرکت هستیم و حق عبور هم با ما است اما ماشینی از سوی دیگر با سرعت از چراغ عبور کرده و با ما تصادف می کند. این ریسکی است که غیرقابل پیش بینی است و یا مثلا در خیابان آزادی با ماشین در حال رانندگی هستیم و اتفاقی مثل مهر ماه سال ۹۳ می افتد

 

و هواپیما از فرودگاه مهرآباد حرکت کرده و به دلیل نقص فنی در حوالی خیابان سقوط می کند و یا زلزله می آید و هزار اتفاق و مورد دیگر که البته ۱ درصد احتمال اتفاق افتادنشان وجود دارد پس برای فعالیت در این بازار، مهم است که ابتدا ریسک های مختلف را شناسایی کنیم و سپس استراتژی مناسب برای مدیریت آنها داشته باشیم تا با آمادگی لازم جهت مقابله، تا حد امکان از وقوع ریسک و اثرات آن کم کنیم.

 

چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس و افزایش تنوع سهام موجود در یک سبد

 

یکی از راهکارهای مهم و اساسی جهت کاهش قابل توجه ریسک در بازار بورس، افزایش تنوع سهام موجود در یک سبد و در نهایت تشکیل سبد سهام یا پرتفوی (Portfolio) است.

احتمالا این دو اصطلاح را شنیده اید که همه ی تخم مرغ های خود را در یک سبد نگذارید و اگر عمق رودخانه ای را نمی دانید با هر دو پا آن را آزمایش نکنید وگرنه احتمال غرق شدن تان زیاد است. در بورس هم نمونه همین موارد وجود دارد.

 

اگر تمام سرمایه تان را در خرید سهام یک شرکت سرمایه گذاری کنید ممکن است سهم تان در کوتاه مدت بر خلاف نظر شما کاهش قیمت داشته باشد و در بهترین حالت، قیمت سهم تغییر زیادی نکند و سرمایه شما در یک سهم بلوکه شده و احتیاج به زمان طولانی تری برای بازدهی مورد نظر داشته باشید به همین خاطر همیشه توصیه می کنم سبد سهام یا پرتفوی تشکیل دهید و تحت هیچ شرایطی تک سهم نشوید.

 

کسانی که تک سهم میشوند ریسک و استرس بسیار بالایی را متحمل خواهند شد. سبد سهام یعنی سرمایه خود را به چند قسمت مختلف تقسیم کنید و سهام شرکتهای مختلف از صنایع مختلف را خریداری کنید و به این صورت، هیچ گاه فقط سهم یک شرکت را نخواهید داشت. با این روش، ریسک سرمایه گذاری شما بسیار پایین خواهد آمد و کارایی بسیار بالاتر خواهد رفت.

 

 

یعنی اگر یک شرکت پس از مدتی زیانده شناسایی شد، فقط بخشی از دارایی شما با کاهش قیمت مواجه میشود. این تقسیم بندی، می تواند بر اساس بازدهی های سهام در زمانهای مختلف باشد. اگر بازدهی در کوتاه مدت مد نظرمان است باید بیشتر سبد سهام کوتاه مدتی باشد.

 

فرض کنید شما کارمند بوده یا دارای شغلی هستید که نمی توانید در اغلب موارد در ساعات معامله سهام، پای سیستم باشید و معاملات را چک کنید. پس بهتر است سهامی را انتخاب کنید که سودآوری مناسبی در زمان میان مدت و بلندمدت دارند. خوبی این بازار هم همین است. در هر وضعیت مالی یا زمانی و مکانی که باشید با کسب دانش و تجربه مناسب به راحتی می توانید سود مناسبی را کسب کنید.

 

 

 

سخن پایانی

در این مقاله قصد داشتیم باهم چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس را بررسی کنیم و چالشهای مهم در چالش های پیش رو برای سرمایه گذاری در بورس را به طور مفصل تعریف کنیم . اگر شما علاقه مند به مطالعه مقالات بورس هستید ، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله “کالبد شکافی بازار صعودی و نزولی” و “اصول تحلیل بازار بورس 1 و 2 ” تبریز فایننس را حتما مطالعه نمایید.

 

آکادمی تبریز فایننس یکی از برترین و بهترین آموزشگاه بازار های مالی در سطح شمال غرب و تبریز است.تبریز فایننس برگزار کننده دوره ارز دیجیتال، دوره فارکس و  دوره بورس اوراق بهادار و پرایس اکشن است.اگر می خواهید درباره تبریز فایننس بیشتر بدانید می توانید از مقالات و جزئیات دوره ها و همچنین اخبار های وب سایت ، مارا دنبال کنید.

adminn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *