صعود 26 هزار واحدی بورس

صعود 26 هزار واحدی بورس : روندی صعودی بازار سرمایه امروز هم ادامه دار بود و شاخص کل بورس بیش از ۲۶ هزار واحد نسبت به روز قبل صعود کرد.
معاملات امروز بورس بدین ترتیب بوده که بازار با ۲۶ هزار و ۵۶۹ واحد افزایش توانست به رقم یک میلیون و ۲۸۱ هزار واحد برسد.
شاخص کل بازار هم با معیار هم وزن خود ۵۱۵۳ واحد افزایش یافت و به رقم ۳۹۱ هزار و ۶۲۳ واحدی رسید. معامله گران این بازار ۷۸۹ هزار معامله به ارزش ۶۰ هزار و ۷۷۷ میلیارد ریال نیز به ثبت رساندند.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع مس ایران، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری غدیر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس نیز ۱۳۰ واحد افزایش یافت و رقم ۱۸ هزار و ۳۴۱ واحد را ثبت کرد. سهامداران بازار، امروز ۵۰۱ هزار معامله به ارزش ۳۵ هزار و ۹۶۵ میلیارد ریال انجام دادن که رقمی خوبی نیز محسوب می شود.
سرمایه گذاری صنعتی مینو، صبا تامین، سهامی ذوب آهن اصفهان، شرکت آهن و فولاد ارفع، گروه توسعه مالی مهر آیندگان و پالایش نفت شیراز نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
اگرچه میانگین بازده در بازارهای سرمایه در این دوره چندان نبوده است، اما همانطور که آمار معاملات دلالان سهام نشان می دهد، روند رشد معاملات امیدوار کننده است.
آمارها نشان می دهد که کارگزاران در ماه اول سال 1400 کار خود را با خرید و فروش بیش از 185 هزار میلیارد تومان آغاز کردند و در اردیبهشت ماه به عدد 138 هزار میلیارد تومان رسیده است.
با این حال از نظر تحلیلگران، صعودی بودن بازار در نظر گرفته نمی شود و سناریوهای کاهش شاخص و تعادل بازار همچنان در میان فعالان بورس و متخصصان سهام برجسته تر و گسترده تر هستند.
البته در راستای گمانه زنی ها درباره ترکیب دولت بعدی و موضوع مذاکرات برای احیای برجام که به دلیل اختلافات بین ایران و ایالات متحده، دستیابی به آن دشوارتر است.
در همین حال، بررسی وضعیت بورس اوراق بهادار نشان می دهد که از سوم ژوئن که شاخص کل بورس روی یک میلیون و 9595 هزار و 697 واحد بود، بیش از 14 درصد رشد داشته است.
دوران اوج بورس نزدیک است
مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوالات که آیا بازار سرمایه به یک دوره 100 تا 300 درصدی سودآوری باز خواهد گشت یا خیر؟
وی گفت: متوسط بازده در بورس سهام در 20 سال گذشته بین 40 تا 60 درصد بوده است و انتظارات سهامداران باید در حدود 40 تا 50 درصد باشد.
وی تأکید می کند: وقتی سودآوری بورس به 300 درصد رسید دیگر تکرار نمی شود؛ زیرا در آن زمان بورس در وضعیت عادی نبود.
در همین حال، مجید عبدالحمیدی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت بازار در ماه های آینده می گوید:
ماه های آینده در بازار سرمایه یادآور بحث کلاسیک بین سیاستمداران و اقتصاددانان در مورد اینکه کدام علم پیشرو است و کدام یک پیرو است. با این مقدمه می توان گفت که وضعیت بازار سرمایه در ماه های آینده بیش از آنکه تحت تأثیر عوامل اقتصادی قرار گیرد، حامل رویدادهای سیاسی در دو بعد داخلی و بین المللی خواهد بود.
وی افزود: تشکیل کابینه و استقرار دولت جدید و ترکیب تیم اقتصادی آن در داخل کشور و سرانجام برنامه جامع اقدام مشترک (CJAP) در بعد بین المللی، عواملی خواهد بود که بیشترین میزان و تأثیر بر بقای بازار سرمایه را خواهد داشت.
عبدالحمیدی اظهار داشت: اگرچه از نظر اقتصادی، می توان گفت كه به دلیل ارزش ذاتی بیشتر سهام بازار و همچنین میزان و منابع سرمایه گذاری كه آنها را در شرایط فعلی بسیار ارزشمند می سازد و از طرف دیگر با توجه به وضعیت عرضه و تقاضا، در هفته های اخیر بازار، می توانیم نوید ده این باشیم که فشار و هیجان فروش تا حدودی از بازار خلاص شده است، اما ورود خریداران جدی به بازار نیاز به محرک اساسی و بازیابی اعتماد به نفس از دست رفته دارد؛
که اگر چنین باشد با و تمام شرایط طبق برنامه پیش رود می توان حتی شاهد رشد 300برابر بازار بورس و فرابورس باشیم که می تواند یک شک فوق العاده باشد و سرمایه سهامداران مال باخته هم برگردد.