تبریز فایننس

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی : در این مقاله ما سعی داریم تا 4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی را باهم بررسی کنیم. قطعا این 4 نکته چیز های رو به شما یاد میدهد ، که در تصمیم گیری و انجام معاملات و خرید سهم تاثیر بسزایی دارد ، پس تا اخر این مقاله با ما همراه باشید ، چون قراره چیز های خیلی خوبی رو باهم یاد بگیریم.

 

 

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی و روند رفتاری سهم:

 

 

هر سهمی یک رفتار قیمتی جداگانه دارد. بعضی از سهام برای مدتها به حال خود رها می شوند و پس از مراحل جمع آوری طولانی در مدت کوتاه رشد سریعی می کنند. برخی از سهام نیز رشد آهسته و پیوسته ای را به صورت مداوم تجربه می کنند. نوسانات قیمتی در برخی سهام بسیار شدید و در برخی دیگر آهسته است.

 

دقت در نمودارهای هر سهم به ما اطلاعات مناسبی را از روند قیمتی سهم می دهد ولی عمدتأ رفتار قیمتی همه سهم ها با فرایند های دیگری همراه هستند. یعنی ابتدا شرکت های حقوقی بزرگ و یا به اصطلاح بازیگردانان سهم در قیمت های پایین سهم را خریداری و به اصطلاح جمع می کنند. سپس با ترفندهایی که در کتاب مفصلا توضیح داده شد قیمت سهم را بالا میبرند و سپس در قیمت های بالا به آرامی سهام را توزیع می کنند(میفروشند).

 

در مورد برخی از سهام هر یک از فرایندها زمان مشخصی دارد و ممکن است به عنوان مثال فرایند جمع کردن سهم برای برخی سهم ها کوتاه مدت و برای برخی دیگر بلند مدت باشد.

 

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی و رشد قیمتی متناسب با حجم معاملات:

 

زمانی رشد قیمتی سهم واقعی است که با افزایش حجم معاملات قیمت نیز افزایش یابد. به عنوان مثال میانگین حجم معاملات یک سهم در ماه یک میلیون برگه سهم است. اگر در روزی قیمت ۴ درصد مثبت بود ولی حجم معاملات مثلا پانصد هزار برگه سهم بود و سهم نیز صف خرید نبود به این معنی است که این افزایش قیمت واقعی نیست.

 

همین موضوع برای روند نزولی نیز صادق است. اگر در مورد سهم بالا در یک روز پانصد هزار برگه سهم معامله شده و قیمت نیز ۴ درصد منفی بوده و سهم نیز صف فروش نبوده به این معنی است که کاهش قیمت واقعی نیست.

 

 

(علت اینکه صف خرید یا فروش نباشد این است که اگر صف باشد عملا معاملات از حالت متعادل خارج می شود و عرضه یا تقاضایی در میان نیست و نمی توان در چنین شرایطی روی حجم قضاوت نمود).

 

 

لذا با همین مورد ساده می توان خیلی از معاملات را بررسی دقیق کرد. مثلا اگر دوستتان گفت فلان سهم در حال افزایش قیمت است اول نگاهی به درصد افزایش بکنید و بعد نگاهی به حجم. اگر درصد افزایش بالا بود ولی حجم معاملات نسبت به میانگین حجم (که معمولا در صفحه مشخصات هر سهمی درج می شود) رشدی نداشت نسبت به معاملات مشکوک باشید و با دقت بیشتری بررسی کنید.

 

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی

 

 

و همچنین اگر کسی به شما گفت سهم در حال ریزش است و با ضرر خارج شو اول نگاهی به درصد منفی بودن سهم کنید و بلافاصله حجم معاملات را نگاه کنید. اگر حجم معاملات پایین بود یعنی فروشنده چندانی نبوده و احتمالا تک عرضه موجب پایین آمدن موقتی قیمت شده است.

 

 

البته قوانین فوق نیاز به همراهی اطلاعات تکمیلی بیشتری نیز دارد ولی دانستن آن در بسیاری از موارد راهگشا و جهت دهنده سیستم معاملاتی است.

 

 

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی و حجم معاملات در سقف و کف:

 

 

یک فرمول بسیار ساده و کاربری: در زمانی که قیمت سهمی روند رشدی را تجربه کرده و قیمت ها در سقف است اگر در روزی حجم معاملات به صورت غیرعادی بالا برود(مثلا میانگین حجم روزانه یک میلیون سهم است ولی در یک روز خاص بیش از پنج میلیون حجم معامله شده است و به چنین حجمی اصطلاحا حجم مشکوک می گویند) به احتمال خیلی زیاد از روزهای آتی روند سهم نزولی خواهد بود چرا که افزایش حجم به دلیل فروش سهام توسط حرفه ای ها است و از فردا حمایت قوی از سهم صورت نخواهد گرفت.

 

 

 

نمودار فوق سهم وتجارت را نشان می دهد که در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۹۹ حجم معاملات بیش از ۵ برابر حجم میانگین بوده و از چند روز بعد روند نزولی سهم آغاز شده است (بعضأ آغاز روند نزولی بلافاصله از فردای آن روز با صف فروش آغاز خواهد شد).

 

 

و به همین ترتیب زمانی که قیمت سهمی در کف است و در یک روز حجم معاملات مانند مثال فوق به صورت غیر عادی بالا میرود به احتمال زیاد اکثر تقاضاها در کف قیمتی توسط حرفه ای ها جمع آوری شده و از روزهای آتی سهام روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد.

 

 

نمودار فوق سهم پلاسک را نشان می دهد که در روز ۱۳ خرداد ۹۹ و در کف باند قیمتی قریب به دو برابر حجم میانگین روزانه معامله شده و از روزهای آتی روند سهم صعودی شده است.

 

 

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی

 

 

4 نکته مهم و اساسی در معاملات بورسی و فریب اخبار را نخوردن:

 

 

باید بدانیم حرفه ای های بازار که پول سنگینی را در بورس دارند قبل از همه از اخبار دست اول مطلع می شوند و تاثیر خبر بر روی قیمت سهم را بهتر می توانند تشخیص دهند. لذا زمانی که خبر منتشر می شود به احتمال زیاد حرفه ای ها زودتر آن را می دانسته اند. به همین دلیل به محض شنیدن خبر نباید نسبت به آن واکنش نشان داد.

 

 

چه بسا انتشار اخبار بد همزمان با پایان روند نزولی سهم باشد و سهامدار به استناد همان خبر نسبت به فروش سهم اقدام کند و اندکی بعد سهم رشد جدیدی را تجربه نماید. مطابق اطلاعات کتاب در کشور آمریکا بسیاری از آژانس های خبری با سرمایه گزاران حرفه ای همکار بوده و اخبار را در زمان های مورد درخواست آنها پخش، تاکید و یا کمرنگ می نمایند تا در سیستم معاملاتی آنها ایجاد اشکال نشود(بحث از پول و سود سنگین است!).

 

 

البته بعضی از اخبار هستند که بازار را دچار شوک می کنند که معمولا تاثیر این اخبار موقتی است و بازار بزودی به روند خود باز میگردد(مانند خبر شهادت سردار سلیمانی که بازار را چند هفته ای نزولی کرد ولی بازار بلافاصله گارد صعودی خود را تقویت نمود و سقف های قبلی خود را رد کرد). همانگونه که در کتاب توضیح داده شد تاثیر اخبار بر خلاف تصور غیر حرفه ای ها دائمی نیست و این ورود و خروج پول هوشمند است که قیمت های سهم را بالا یا پایین میبرد.

 

 

جمع بندی پایانی:

 

بازار بورس ، برای خود دنیایی منحصر بفرد دارد. این دنیای پر از تغییر و تحول در بورس، هیچگاه به انتها نمیرسد. هیچکس نمی تواند ادعا کند همه نکات ریز و درشت بورند با را می داند. برای موفق بودن در بورس دائما مطالعه و تجربه کرد و استراتژی های مختلف را با توجه به شخصیت افراد(میزان صبور بودن، میزان ریسک پذیری و …) انتخاب و به مرور زمان آزمایش کرد.

 

در کنار توجه به اصول تکنیکال بورس، تحلیل بنیادی سهام هم لازم است چرا که تا زمانی سهمی از لحاظ بنیادی قوی نباشد میزان رشد قیمتی آن دائمی و ادامه دار نخواهد بود و افراد موفق در بورس عمدتا از لحاظ بنیادی سهام را بررسی نموده و سپس برای خرید سهم از اصول تکنیکال پیروی نموده اند.

 

برای تازه واردان توصیه می شود سهام با بنیادی قوی انتخاب کنند و سعی کنند در آن سهامداری نمایند و از خرید و فروشهای زیاد اجتناب نمایند. هر چند هر خرید و فروشی برای خود تجربه ای به همراه دارد.

 

ولی باید توجه داشت در صورت انجام تعداد معاملات بالا، عوامل و تکنیک های مختلف که در این کتاب توضیح داده شد دست به دست هم می دهند تا سرمایه گذار تازه وارد دچار استرس شده و بعضا حتی سهام را با ضرر بفروشد.

 

فروش سهام با ضرر هم موجب کاهش نقدینگی وی شده و هم اینکه با دیدن رشد سهم در آینده سهامدار خود را سرزنش کرده و روحیه خود را از دست خواهد داد که این امر از لحاظ روانی برای همه سرمایه گذاران در هر نقطه دنیا امری اجتناب پذیر است ولیکن در صورت سهامداری بلند مدت هم فرد از استرس روزانه به دور می ماند و هم سود بالایی را کسب خواهد نمود. در بورس در ابتدا به فکر بقا باید بود و بعد به فکر توسعه.

 

آکادمی تبریز فایننس یکی از برترین و بهترین آموزشگاه بازار های مالی در سطح شمال غرب و تبریز است.تبریز فایننس برگزار کننده دوره ارز دیجیتال، دوره فارکس و  دوره بورس اوراق بهادار و پرایس اکشن است.اگر می خواهید درباره تبریز فایننس بیشتر بدانید می توانید از مقالات و جزئیات دوره ها ، اخبار های وب سایت مارا دنبال کنید.

 

 

 

 

adminn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *