تبریز فایننس

گزارش شرکت سرمایه‌گذاری a16z درباره وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲

گزارش شرکت سرمایه‌گذاری a16z درباره وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲

اوضاع بازار ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ به چه صورت است؟ آیا هنوز فرصت برای ورود به بازار وجود دارد یا این حوزه در شرف نابودی است؟ اتریوم در مقابل رقبایش در چه جایگاهی ایستاده است؟ تکنولوژی بلاکچین در کدام مرحله قرار دارد؟ وضعیت وب ۳ در مقایسه با وب ۲ چگونه است؟ این‌ها سوالاتی هستند که شرکت اندرسون هورویتز (Andreessen Horowitz) در این گزارش به آن‌ها پاسخ داده شده است. از زمان شروع به کار بیت کوین و ارزهای دیجیتال، شاهد تغییرات زیادی بوده‌ایم و پروژه‌های زیادی آمده و رفته‌اند. این گزارش، اولین بررسی روندهای کریپتو و وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ است که توسط a16z انجام شده است. با تبریز فایننس همراه باشید تا به مضمون کلیدی این گزارش بپردازیم.

گزارش وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲

وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲

گزارش ‌ها و تحلیل‌ها، وقتی از سمت شرکت‌ها و موسسات بزرگ و شناخته‌شده ارائه می‌شوند، طرفداران زیادی دارند. برخی مواقع گزارش‌ها از طرف پلتفرم‌های اطلاعاتی آن‌چین، مثل گلسنود ارائه می‌شود. در مواقعی نیز شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر اقدام به چاپ گزارش می‌کنند.

سرمایه گذاری خطرپذیر چیست؟ آشنایی کامل با Venture Capital

این شرکت‌های در بطن ماجرا هستند و بر اساس ارتباطاتشان با مدیران، پروژه‌ها و توسعه‌دهنده‌ها به اطلاعات دست اول دسترسی دارند. اندرسون هورویتز یا a16z،‌ یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگ و مطرح در حوزه بلاکچین و ارز دیجیتال است که اولین گزارش در مورد وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ را منتشر کرده است.

معرفی برترین شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر در حوزه NFT‌

این گزارش دارای ۵ مضمون اصلی است و در مورد چرخه قیمت-نوآوری، وضعیت وب ۳ در مقابل وب ۲ برای توسعه‌دهندگان، تاثیرگذاری کریپتو بر دنیای واقعی، وضعیت اتریوم در مقابل رقبا و بررسی فرصت ورود با Web3 صحبت کرده است. در ادامه به این ۵ بند می‌پردازیم.

۱. ما در میانه چهارمین چرخه «قیمت-نوآوری» هستیم

چشم‌ انداز بازار کریپتو در سال ۲۰۲۲ و چرخه قیمت

بازارها فصلی هستند. کریپتو نیز از این قاعده مستثنی نیست. تابستان جای خود را به سرمای زمستان می‌دهد و زمستان در گرمای تابستان آب می‌شود. با رکود اخیر بازار، ممکن است در حال حاضر وارد چنین دوره‌ای شویم. اگرچه کریپتو می‌تواند بی‌ثبات باشد و چرخه‌های آن بی‌نظم به نظر می‌رسند، اما همان‌طور که کریس و ادی برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ اشاره کردند، یک منطق زیربنایی در این تغیرات وجود دارد. در حالی که قیمت‌ها در برخی از صنایع اغلب نشانگر عملکرد هستند، در کریپتو قیمت ارزهای دیجیتال یک شاخص پیشرو هستند. قیمت‌ها مانند قلاب عمل می‌کنند. اعداد علاقه ایجاد می‌کنند و این امر باعث ایجاد ایده‌ و فعالیت شده که به نوبه خود باعث نوآوری می‌شود. ما این حلقه را «چرخه نوآوری-قیمت»می‌نامیم. از زمان آغاز به کار بیت کوین در سال ۲۰۰۹، این چرخه موتوری بوده است که صنعت کریپتو را پیش برده است.

ارتباط علاقه ونوآوری در ارزهای دیجیتال

بنجامین گراهام، سرمایه‌گذار افسانه‌ای، زمانی چنین تشبیه می‌کرد:

بهتر است به بازار که اغلب از شور و شعف و سرخوشی به ناامیدی و افسردگی می‌رسد، زیاد فکر نکنیم.

به این سخن اضافه می‌کنیم که «بهتر است بسازیم». در نظر بگیرید که هر بنیان‌گذار بالقوه‌ای که پس از سقوط دات کام در اوایل دهه ۲۰۰۰ از فناوری و اینترنت خداحافظی کرد، بهترین فرصت‌های آن دهه را از دست داد؛ از جمله رایانش ابری، شبکه‌های اجتماعی، پخش آنلاین ویدیو، گوشی‌های هوشمند و غیره. اکنون زمان آن است تا در نظر بگیرید که معادل این موفقیت‌ها در وب۳، چه چیزهایی خواهد بود.

۲. وب۳ برای سازندگان بسیار بهتر از وب۲ است

مبالغ دریافتی غول‌های وب۲ بسیار زیاد است. پلتفرم‌های وب۳ شرایط اقتصادی عادلانه‌تری را ارائه می‌دهند. نرخ دریافتی ۱۰۰ درصدی متا در فیسبوک و اینستاگرام را با نرخ ۲.۵ درصدی OpenSea در بازار NFT مقایسه کنید. همانطور که ریچی تورس، نماینده کنگره ایالات متحده در مقاله اخیر خود خاطرنشان کرد:

وقتی فناوری‌های بزرگ از نرخ بهره بالاتری نسبت به مافیا برخوردار هستند، حتما چیزی در اقتصاد ما عمیقا اشتباه است.

چشم انداز کریپتو در سال ۲۰۲۲ و وب۳

تیم a16z با تجزیه و تحلیل داده‌های جدید تلاش کرد تا تخمین بزند که وب۳ در مقایسه با وب۲ چه‌ مقدار به سازندگان پرداخت می‌کند. با وجود اینکه هنوز برای نتیجه‌گیری زود است، اما اعداد گویای نکاتی هستند. در سال ۲۰۲۱، فروش اولیه NFTهای مبتنی بر اتریوم (ERC-721 و ERC-1155) به اضافه حق امتیاز پرداخت شده به سازندگان از فروش ثانویه در OpenSea، در مجموع ۳.۹ میلیارد دلار تخمین زده شد. این میزان چهار برابر ۱ میلیارد دلاری است که متا برای سازندگان تا سال ۲۰۲۲ در نظر گرفته است (کمتر از ۱ درصد درآمدشان).

NFT چشم‌ انداز کریپتو در سال ۲۰۲۲ و

تعداد کاربران وب۲ در مقابل وب۳ بسیار خارق العاده است؛ ۲۲٬۴۰۰ نفر در وب۳ محتوا تولید می‌کنند (بر اساس تعداد مجموعه‌های NFT)، در مقابل نزدیک به ۳ میلیارد کاربر در پلتفرم‎‌های متا محتوا پست می‌کنند. این در حالی است که پلتفرم‌های Spotify و YouTube بیشتر به سازندگان اهمیت داده‌اند؛ به ترتیب ۷ میلیارد و ۱۵ میلیارد دلار به محتواسازان پرداخت می‌کنند. طبق تحلیل ما، وب۳ برای هر سازنده ۱۷۴٬۰۰۰ دلار پرداخت کرده است، در حالی که متا برای هر کاربر ۰.۱ دلار، Spotify برای هر هنرمند ۶۳۶ دلار و YouTube برای هر کانال ۲.۴۷ دلار پرداخت کردند. وب۳ کوچک اما قدرتمند است.

۳. صنعت کریپتو بر دنیای واقعی تاثیر دارد

مبالغ پرداختی‌ به سازنده تنها نمونه‌ای از مزایای کریپتو است؛ مزایای بسیار دیگری نیز وجود دارند. سیستم مالی را در نظر بگیرید. وضعیت موجود بسیاری از مردم را ناکام گذاشته است.طبق آمار بانک جهانی، بیش از ۱.۷ میلیارد نفر حساب بانکی ندارند. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید حتی پس از رکود اخیر، تقاضا برای امور مالی غیرمتمرکز یا DeFi و دلارهای دیجیتال، در چند سال گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. برای جوامع محروم و فاقد بانک که ۱ میلیارد نفر از آنها تلفن همراه دارند، کریپتو راه حلی برای مشمولیت مالی ارائه می‌دهد. پروژه‌هایی مانند گلدفینچ، به سرمایه‌ای دسترسی دارند که در بازارهای سنتی امکان‌پذیر نبود.

 

دیفای چیست؟ همه چیز درباره امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) به زبان ساده
تاثیر DeFi بر دنیای واقعی

Crypto به بازارهای شکسته دیگر نیز می‌پردازد. هلیوم، یک شبکه بی‌سیم مردمی، اولین چالش قانونی و غیرمتمرکز را برای غول‌های تثبیت‌شده مخابراتی ایجاد می‌کند. Spruce به مردم این امکان را می‌دهد تا هویت خود را کنترل کنند و این قدرت را به واسطه‌های آنلاین مانند Google و Meta واگذار نکنند؛ آن‌ها با داده‌کاوی از اطلاعات کاربران سو استفاده می‌کنند.

تاثیرات کریپتو بر دنیای واقعی

مزایای کریپتو ادامه دارند. DAOها یا سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز نشان می‌دهند که چگونه افرادی که یکدیگر را نمی‌شناسند، می‌توانند برای دستیابی به اهداف مشترک، هماهنگی و همکاری اقتصادی داشته باشند. NFTها به افراد حقوق مالکیت مجازی تصاویر پروفایل، آثار هنری، موسیقی، آیتم‌های درون بازی، مجوزهای دسترسی، زمین در دنیای مجازی و سایر کالاهای دیجیتالی را اعطا می‌کنند. توکن‌های مشوق نیز به تازه واردان این امکان را می‌دهد تا مشکل «شروع سرد» را دور بزنند (مشکل شروع سرد زمانی رخ می‌دهد که بین کاربران و امکانات یک پروژه،‌ ارتباطی شکل نگیرد). کریپتو خیلی بیشتر از یک نوآوری مالی است. درواقع یک نوآوری اجتماعی، فرهنگی و فناوری است.

 

سازمان مستقل غیرمتمرکز یا DAO چیست؟ آشنایی با سیستم مدیریتی مبتنی بر جامعه

۴. اتریوم پرچمدار است، اما رقبایی هم دارد

اتریوم بر وب ۳ تسلط دارد، اما درحال حاضر بلاکچین‌های دیگری نیز وجود دارند. توسعه‌دهندگان بلاک‌چین مانند سولانا، پالیگان، بایننس چین، آوالانچ و فانتوم به دنبال موفقیت‌های مشابهی هستند.

مقایسه دولوپرهای اتریوم و شبکه‌های دیگر

پیشرفت اتریوم ارتباط زیادی با شروع اولیه و سلامت جامعه آن دارد. با توجه به علاقه توسعه‌دهندگان، اتریوم با نزدیک به ۴۰۰۰ توسعه‌دهنده فعال ماهانه، بیشترین تعداد سازندگان را دارد. پس از آن سولانا با نزدیک به ۱۰۰۰ توسعه‌دهنده و بیت‌کوین با حدود ۵۰۰ توسعه‌دهنده در جایگاه بعدی قرار دارند. افکار عمومی اتریوم به توضیح این موضوع کمک می‌کنند که چرا کاربران آن مایل به پرداخت میانگین بیش از ۱۵ میلیون دلار هزینه در روز، برای استفاده از این بلاک‌چین بوده‌اند. این مبلغ برای چنین پروژه جوانی قابل توجه است.

مقایسه اتریوم و رقبایش

البته محبوبیت اتریوم مانند یک شمشیر دولبه است. از آنجایی که در طول تاریخ، اتریوم به تمرکززدایی بیش از مقیاس‌پذیری اهمیت می‌داد، سایر بلاک‌چین‌ها با وعده عملکرد بهتر و کارمزد کمتر توانسته‌اند وارد عمل شوند و کاربران را جذب کنند. برخی ممکن است استدلال کنند که آن‌ها این کار را به بهای کاهش امنیت انجام می‌دهند.

فراتر از بلاک چین‌های رقیب، شاهد پیشرفت باورنکردنی در قابلیت همکاری هستیم که به افراد امکان می‌دهد دارایی‌هایشان را از یک بلاک‌چین، به بلاک‌چین دیگر ببرند. همچنین فناوری‌های لایه ۲، مانند Optimistic Rollups و ZK Rollups، که هدفشان کاهش هزینه‌ها است،‌ در حال رشد و گسترش هستند.

راهکارهای لایه ۲ اتریوم چیست؟ معرفی کامل روش‌های کاهش کارمزد تراکنش
مقایسه رول آپ‌ها

بلاک‌چین‌ها محصول موفقیت یک موج محاسباتی جدید هستند، درست مانند رایانه‌های شخصی و پهنای باند در دهه ۹۰ و ۲۰۰۰ و مانند تلفن‌های همراه در دهه گذشته. فضای زیادی برای نوآوری وجود دارد و ما معتقدیم که برنده‌های زیادی وجود خواهد داشت.

۵. هنوز فرصت هست

در حالی که دانستن تعداد دقیق کاربران وب ۳ دشوار است، اما می‌توانیم بر اساس میزان فعالیت‌ها استدلال کنیم. بر اساس معیارهای مختلف زنجیره‌ای تخمین می‌زنیم که امروز بین ۷ تا ۵۰ میلیون کاربر فعال اتریوم وجود دارد. از نظر توسعه در قیاس با اینترنت اولیه، در حدود سال ۱۹۹۵ قرار داریم. اینترنت تا سال ۲۰۰۵، به ۱ میلیارد کاربر رسید. آن زمان وب۲ در بحبوحه تاسیس غول‌هایی مانند فیس‌بوک و یوتیوب بود.

نمودار مقایسه کاربران اینترنت و آدرس‌ها اتریوم

اگرچه تخمین زدن بسیار سخت است، اما اگر خطوط روند همانطور که نشان داده شده ادامه یابند، وب ۳ می‌تواند تا سال ۲۰۳۱ به ۱ میلیارد کاربر برسد.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی گزارش شرکت سرمایه‌گذاری Andreessen Horowitz در مورد وضعیت ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ پرداختیم. بطور خلاصه می‌توان گفت که ما در اواسط چهارمین چرخه قیمت-نوآوری هستیم. اتریوم در مقابل رقبایش هم‌چنان حرف اول را می‌زند و بیشترین تعداد کاربر و توسعه‌دهنده را دارد.همچنین با توجه به عواملی از جمله مزایای روز افزون کریپتو، وب۳ و تعداد کاربران این حوزه در مقایسه با وب۲، می‌توان نتیجه گرفت که کریپتو هنوز اول راه است. شما به عنوان کاربر یا سازنده، فرصت‌های بسیاری برای پیشرفت دارید و هنوز خیلی کارها برای انجام دادن مانده است. شما بعد از روزهای قرمز نیمه اول سال ۲۰۲۲، وضعیت بازار کریپتو را چگونه می‌بینید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

با شرکت در دوره ارز دیجیتال استاد عبدالهی لذت درآمد دلاری را  کسب کنید

adminn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *