نظر تحلیلگران درباره احتمال کم اجرایی شدن تصمیم G7 مبنی بر تعیین سقف قیمتی برای نفت

نظر تحلیلگران درباره احتمال کم اجرایی شدن تصمیم G7 مبنی بر تعیین سقف قیمتی برای نفت
هفته گذشته نشست G7 با حضور روئسای جمهور هفت کشور صنعتی بزرگ در آلمان برگزار شد که مهمترین خروجی آن تعیین سقف قیمتی (Price Cap) برای نفت روسیه 🇷🇺 بود.
این ایده در ابتدا توسط رئیس خزانهداری آمریکا مطرح شده بود تا پیش از #تحریم کامل نفت روسیه، کشورهای اروپایی بتوانند با یک تعرفه مشخص نفت مورد نیاز خود را تامین نمایند. لازم به ذکر است که اتحادیه اروپا در ماه می تصویب کرد که دریافت نفت از روسیه به تدریج تا پایان 2022 به طور کامل قطع شود.
اروپا 25% از نفت خود را از روسیه وارد میکند و توقف خرید نفت با هدف ایجاد فشار بر کرملین پس از حمله به اوکراین مطرح شد.
واکنش روسیه به تعیین سقف قیمتی:
▪️ معاون نخست وزیر روسیه، Novak، با اظهار تاسف از مداخله کشورهای غربی در بازار نفت اعلام کرد که این قبیل اقدامات توازن را در بازار از بین برده و منجر به رشد بیشتر قیمت نفت و سایر کامودیتیها خواهد شد.
▪️ به گفته Novak، روسیه میزان تولید نفت خود را طی ماههای آتی به سطوح پیش از اعمال تحریمها خواهند رساند که بخش اعظم نفت این کشور به سمت بازارهای آسیایی ارسال میگردد.
بدبینی تحلیلگران به امکان اجرای طرح سقف قیمتی نفت روسیه:
تحلیلگران حوزه انرژی بر این باورند که اگر مصرفکنندگان اصلی نفت در دنیا در این طرح مشارکت نکنند، امکان اجرایی شدن آن بسیار کم و دشوار خواهد بود.
در حال حاضر از بزرگترین مصرفکنندگان نفت روسیه، #چین و #هند هستند و بدون همکاری این دو کشور، این طرح نمیتواند به هدف خود برسد. بر اساس گزارش ها، روسیه نفت خود را با تخفیف حدود 30 دلاری نسبت به قیمت بازارهای بینالمللی به این دو کشور عرضه مینماید.
از طرف دیگر، روسیه میتواند با تغییر در میزان تولید و عرضه نفت و به ویژه گاز اعضای G7 را مجبور کند تا از تصمیم خود عقبنشینی نمایند. در صورتی که قیمت تعیین شده نزدیک به هزینه تولید باشد، روسیه به سادگی میتواند عرضه خود را متوقف نماید.
اگر میخواهید از بروزترین اخبار دنیای ارز و فارکس مطلع شوید به سایت تبریز فایننس مراجعه کنید.