استراتژی و روشهای خروج از معاملات چه هستند و چگونه در آن خبره شویم؟

استراتژی و روشهای خروج از معاملات چه هستند و چگونه در آن خبره شویم؟
درمعاملات روزانه موفق بودن وافزایش تعداد معاملات سودآور و مشاهده رشد منحنی سرمایه بسیار برای معامله گر لذت بخش است. البته برعکس این موضوع نیز برای معاملات ناموفق و کاهش سرمایه نیز صادق است. به هر حال، معاملات ترکیبی است از تجربه، صبر، نوسان بازار ومهمتر از همه مدیریت ریسک یا روشهای خروج از معاملات است که در آخر نتیجه معاملات و افزایش سرمایه بلندمدت معامله گر را تعیین خواهد کرد.اگر چه معاملات روزانه میتواند سودآور باشد، اما با توجه به نکات بسیار ریزی که وجود دارند این نوع معاملات را از معاملات نوسان گیری یا بازههای زمانی بلندمدت جدا میکند. یکی ازمهمترین و بارزترین نکات این تمایز فکر کردن و تصمیمگیری سریع است.
تصمیمگیری در خصوص زمان خروج از بازار، موضوعی است که اغلب معاملهگران جدید در معاملات روزانه با آن روبرو هستند. این مقاله، دستورالعمل کلی برای این دست از معامله گر برای دستیابی به اهداف خود و به طور کل، زمانبندی خروج از بازار را ارائه خواهد داد.
روشهای خروج از معاملات
معمولا برای معامله گران تازهکار وابسته ، تصمیم به خروج از بازار بسیار مورد احساسی است.
در نظر بگیرید که درابتدای سومین معامله سودآور متوالی یا حتی دومین معامله همراه با ضرر خود قرار دارید. تمام نگرانی و اظطراب شما درمورد این است که در آستانه ضرر قرار دارید یا احساس ناآرامی بعد از روند مطلوب خود را دارید، در این شرایط نیاز به تصمیمگیری سریع در بازه زمانی کوتاه را نیز به بقیه موارد اضافه کنید، در این صورت متوجه می شوید که چرا بررسی خروج به موقع از بازار میتواند برای معاملهگران بسیار مهم و ضروری باشد.
در معاملات با بازههای زمانی بلندمدت معاملهگران زمان بیشتری برای فکر کردن دارند، اما باز هم باید مهارت لازم را برای تصمیم خروج نهایی از بازار داشته باشند، زیرا تاخیر در تصمیمگیری و عدم اقدام به موقع میتواند هزینه زیادی برای آنها در برداشته باشد.استراتژی خروج قطعی یکی از روشهایی است که تمام حدس و گمانها را از بین میبرد و شاید حتی این امکان را میدهد تا استراتژی خود را به صورت یک رویه خودکار تبدیل کنید. البته این موضوع میتواند یک اشتباه مهلک باشد.
چرا خروج قطعی، پاسخ مناسبی نیست؟
در بلند مدت سودآوری با قطعیت کامل در معاملات به ندرت امکان پذیر خواهد بود. با توجه به اینکه بازار همیشه در نوسان است و گاهی بیثبات میتوان گفت در نظر گرفتن تمام احتمالات تقریبا غیرممکن است، چه برسد به یک برنامه خروج که مناسب تمام معاملات باشد.این نکته را به خاطر داشته باشید که ما درصدد ارائه رویکردی هستیم که تمام استراتژیهای از قبل تعریف شده برای تمام معاملات را شامل شود؛ زیرا معاملهگران به دنبال این هستند تا فکر کردن را به عنوان یک اقدام برای هماهنگ شدن با ماهیت سریع معاملات در بازههای زمانی کوتاهمدت حذف کنند. به عبارت سادهتر، تمایلی به صرف وقت برای فکر کردن برای معاملات خود نیستند. این موضوع برای معاملهگران بسیار منطقیتر است که گاهی اوقات هدف از پیش تعیین شدهای برای معاملات مبتنی بر شرایط بازار و پیامدهای آن داشته باشند.
درمثال زیر معاملاتی که شامل الگوهای کندل استیک هستند را بررسی خواهیم کرد
فرض کنید معاملهکنندهای در صدد فروش در روند نزولی در بازه زمانی ۱۵ دقیقهای باشد، بررسی سطوح حمایتی و مقاومتی صورتی رنگ در شکل بالا به عنوان هدف قطعی قابل قبول نیست. با انجام معاملات بیشتر، سریعا متوجه خواهید شد که هر معاملهای مناسب داشتن هدف سودآور نخواهد بود.نمودار فوق، سختی انتخاب یک هدف قطعی از پیش تعیین شده را برای هر معامله نشان میدهد.
در این مثال، یک الگوی صعودی داریم که فاصله کمی با وارد شدن به سطح قیمت مشکلساز دارد و میتواند به عنوان هدف قطعی برای معامله کوتاهمدت عمل کند.همانگونه که در بالا مشاهده میکنید، نوسان مورد نظر ارزش بسیار بیشتری نسبت به هدف تعیین شده خواهد داشت.رویکرد بهتر میتواند شامل استراتژی خروج انعطافپذیری باشد که میتواند شما را به هدف ۱ برساند و به معامله امکان دهد که تا هدف ۲ ادامه یابد و بقیه سود را کسب کند.
انعطافپذیرتر بودن برای انجام معاملات، مخصوصا در بازههای زمانی کوتاهتر، میتواند دشوارتر از داشتن هدف قطعی بدون فکر و بررسی باشد. اما موفقیت واقعی انجام معاملات، به شدت به مهارتهای معاملاتی غریزی و بداهه وابسته است که به شما امکان میدهد تا مطابق با شرایط بازار پیش بروید و معاملات خود را بر اساس ساز و کارهای بازار مدیریت کنید. در واقع نمیتوان هدف قطعی و نه رویکرد انعطافپذیر را برای تمام معاملات توصیه کرد. یکی از بهترین روشها برای از بین بردن نگرانی و اضطراب موجود در معاملات و خروج از آنها، استفاده از هر رویکرد بر اساس مزایای آن به جای پیروی از یک قانون مشخص است. این موضوع بدان معنا است که با شرایطی مواجه خواهید شد که باید سریعا تصمیم بگیرید که از معامله خارج شوید. این موضوع ما را به نکته بعدی میرساند.
یادگیری خوانش بهتر بازار
قابلیت خواندن نوسانات قیمت از روی نمودار و پیروی از تاثیراتی است که هر کندل استیک میگذارد مهارتی که بهتر است یاد بگیرید و در آن خبره شوید،. در بیشتر مواقع، حتی معاملهگرانی که نوسانات قیمت را بر اساس استراتژیهای مختلف دنبال میکنند، تحلیلهای خود را محدود کرده و به نقاط و زمانهایی دقت میکنند که میدانند در آن نقطه میتوانند وارد معاملات شوند. این موضوع باعث میشود که در تمام اوقات از ریتم بازار پیروی کنید. بازههای زمانی کوتاه تر، فرصتهای بسیار بیشتری را امکانپذیر میسازد. اگر زیاد معامله میکنید، احتمالا به یک یا چند ابزار معاملاتی محدود تمرکز میکنید که به شما امکان میدهند تا نوسانات قیمت را در کل دوره معاملاتی دنبال کنید. دانستن این موضوع که قیمت در چه شرایطی است و دلیل آن چیست، نه تنها میتواند در معاملات با سودآوری بالقوه، بلکه در مدیریت معاملات نیز مهم باشد؛ زیرا هر چه تصمیمات بیشتر بر اساس دانش و منطق باشد، نگرانی و اضطراب مخصوصا در هنگام تصمیمگیری در خصوص خروج از معاملات را کاهش می یابد گاهی اوقات بهترین رویکرد برای مدیریت یک معامله، مشاهده تاثیر آن معامله است .فارغ از این که سطوح حمایتی و مقاومتی یا خطوط روند را در نظر میگیرد. در این مقاله بیان کردیم که چگونه یک رویکرد انعطافپذیر میتواند به شما امکان دهد تا خروج بهتر خود را زمانبندی کنید. شناخت بازار میتواند به شما در خصوص خروج منطقی از معاملات کمک کند تکیه به نوسان قیمت برای خروج از معاملات میتواند شامل صبر کردن برای وقوع یک کندل استیک خاص باشد، تا سمت و سوی بازار را نشان دهد یا حتی تاثیر بسته شدن یک کندل استیک باشد.
مطالب عنوان شده در بالا برای بیان بهتر این نکته در نظر میگیریم:
در مانع اول، شاهد بسته شدن قیمت در روند نزولی و سپس بازگشت به سطحی هستیم که کندل استیک بسته شده، هنوز در محدوده سطح مقاومتی یا حمایتی قرار دارد. در سطح مقاومتی دوم، شاهد افزایش قیمت بدون توقف هستیم. ایجاد سفارشهایی مانند حد ضرر لزوما به معنای محدود کردن صبر شما به مقدار مشخص نیست؛ زیرا شرایط بازار ممکن است اجرای چنین سفارشهایی را غیرممکن سازد. صبر کردن و مشاهده نحوه بسته شدن کندل استیکهای نزولی در این سطوح، میتواند دلایل منطقی برای معاملهگران به منظور باقی ماندن در این معامله را ایجاد کند. شناخت نوسان قیمت و نقش کندل استیکها و الگوهای نمودار، میتواند کمک شایانی به مدیریت معاملات کند. این موضوع، یک راهکار بینقص نیست؛ زیرا بازار همواره سرشار از غافلگیری است، مخصوصا در بازههای زمانی کوتاهتر با ماهیت پرنوسانتر. اما در اکثر موارد مدیریت معاملات، این شناخت و دانش میتواند منجر به تصمیمگیریهای منطقی از جانب شما شود. هنگامی که خروج از معاملات منطقی است، شرایط بعد از آن کمتر باعث نگرانی و اضطراب میشود. از اینها گذشته، شما نهایت تلاش خود در خصوص خوانش بازار را انجام دادهاید. هر چند، بهترین مزیت داشتن شناخت کافی از نوسان قیمت در خصوص خروج از معاملات، قابلیت اعتماد به غریزه خود در زمان مناسب است. از آنجایی که اکثر کسانی که معاملات زیادی انجام میدهند باید به تصمیمگیری غریزی خود اتکا و اعتماد کنند، شناخت نوسان قیمت، به آنها امکان میدهد تا توازن بینقص و کاملی بین اتکا به غریزه خود و تاثیر عوامل بیرونی به دست آورند.
ارتباط ماهرشدن در معاملات کوتاهمدت و استفاده همزمان از مدیریت ریسک نکته بسیار مهمی است. این مقاله به بررسی رویکردهای مشخصی پرداخت که باید به صورت غریزی در شما شکل بگیرد، تا به شما امکان دهد تا تصمیمگیریهای سریعی داشته باشید. متاسفانه هیچ جایگزینی برای تجربه و به کارگیری دانش خود در این بازار پویا و فعال وجود ندارد. معاملهگران اغلب زمان بسیار زیادی را برای تمرین در نسخههای آزمایشی معاملات یا انجام معاملات با مقادیر کم صرف میکنند. اگرچه این محیطها و شرایط کمک میکنند تا در استراتژی معاملاتی بازنگری کرد، اما هرگز نمیتوانند محیط واقعی تصمیمگیریهای معاملاتی با سرمایههای واقعی را شبیهسازی کنند. هنگام بررسی نکات معاملاتی مانند خروج مناسب که شامل احساسات انسانی هستند، توصیه میشود که در شرایط واقعی و در حساب معاملاتی واقعی خود تمرین کنید.